שתף קטע נבחר

בדקנו: רסיבר לקולנוע ביתי - Yamaha RX-V461S

רסיבר ה-V461S של Yamaha נותן מענה למכלול הצרכים של חובב הקולנוע הביתי הממוצע, בצירוף נוחות תפעול וכיול מהיר וקל, אך לא תומך ב-7.1 רמקולים או ב-HDMI

רסיבר ה-RX-V461 של Yamaha משתייך לסדרה החדשה של החברה. מדובר בדגם שהוא אחד הזולים בסדרת הרסיברים האחרונה, ברמה אחת מעל הדגם הבסיסי ביותר (361). 

 

רסיבר הקולנוע הביתי הזה מציע תמיכה בפורמטי סראונד הנפוצים כמו DTS, Dloby Digital, Pro-Logic II. כמו כן, הוא כולל מצבי אודיו שונים לסרטים, תוכניות ספורט, מוזיקה, משחקי מחשב ועוד.  

 

 

 

התקנה

חיבור הרמקולים והמכשירים השונים לרסיבר פשוט למדי: מחברי הרמקולים מאחור מאפשרים חיבור כבל חשוף או "בננות".

 

ה-461 כולל שלוש כניסות דיגיטליות, בנוסף לכניסות האודיו האנלוגיות. בנוסף, ניתן לחבר גם מכשירי וידאו שונים לכניסות הקומפוזיט/S-Video/קומפוננט ולהוציא כבל קומפוננט יחיד אל הטלוויזיה. מי שמחפש גם חיבורי HDMI ומעבדי שיפור תמונה בווידאו יצטרך להשקיע ממון נוסף ברסיברים יקרים יותר. בסיום מלאכת החיבור, ניגשים לכיול.

 

כיול מהיר

אם פעם היינו צריכים לעשות את התהליך המייגע באופן ידני, הרי שהיום זה נעשה אוטומטית, בעזרת המיקרופון הייעודי ושלוש דקות של עבודה. עם הרסיבר מגיע מיקרופון כיול המחובר לכבל ארוך מאוד.

 

מניחים את המיקרופון בנקודת ההאזנה (מומלץ על כיסא בגובה אוזני המאזין), לוחצים על "התחל כיול", עוזבים את החדר וה- Yamaha RX-V461 מתחיל בסדרת צפצופים וקולות שונים ומשונים היוצאים מן הרמקולים.

 

מנגנון זה מזהה כמה רמקולים מחוברים לרסיבר ומעדכן פרמטרים של גודל הרמקולים, מרחקם זה מזה, כיוון הפאזה שלהם והשוואת עוצמות כך שכולם יוציאו ווליום שווה.

 

המנגנון פשוט למדי ואינו כולל כיול אקוסטי כמו זה שנמצא בדגמים היקרים יותר בסדרה.

 

הרסיבר מאפשר הצגת תפריטים מעל מסך הטלוויזיה, התפריטים פשוטים מאוד (בשחור לבן) אך מקלים על מלאכת כיוון הפרמטרים השונים (במקום לנווט בין כפתורים מבלבלים בחזית המכשיר).

 

קיצורי דרך

 

בחזית המכשיר משולבים ארבעה כפתורי "סצינה" כל אחד מהם מייצג מצב האזנה אחר, לדוגמא מצב DVD מעביר את המכשיר לכניסה הרצויה וגם את מצב האודיו הרצוי, מצב האזנה למוזיקה מעביר את הכניסות לכניסת CD ואת האודיו למצב Direct. ניתן לתכנת את הכפתורים לפרמטרים רצויים מראש.

 

מבחן האזנה

הקטע הראשון אותו בדקנו הוא הריקוד בתחילת הסרט "מחול הפגיונות", פסקול בפורמט Dolby Digital. כאשר נזרקת קערת פולי הסויה בתחילת הקטע, נשמע צליל פיזור הפולים חד וברור, ניתן לחוש את המעוף באויר ואת הפגיעה בכל תוף ותוף.

 

בזמן ריקוד גיבורת הסרט, היא שולחת את כנף בד הבגד לתופים השונים שסובבים אותה, כל פגיעה בתוף מוציאה בס עמוק מהרמקולים. תמונת הבימה הקדמית מדוייקת ומפוקסת אם כי קטנה מעט לטעמי. תיפוף תופי מקהלת הרקע נשמע בצורה עדינה מאחור, צליל החרב הנשלפת הינו חד וברור אם כי חסר לו מעט נפח ובשר, ההדהוד שלו עדין מדי במרחב.

 

סצינת הפתיחה ב-"גלדיאטור" משלבת קולות מלחמה בליווי מוזיקה קלאסית. צלילי החיצים המתעופפים מאחור חדים למדי, ההפרדה ברמקולים האחוריים טובה אבל רוב הפעילות מתרחשת מקדימה, שדה הקול הכולל פחות הומוגני מהמקווה.

 

המוזיקה בסוף הקרב נעימה לאוזן אך לא מרשימה בגודלה הפיזי: הצלילים יוצאים יותר מדי מהמרכז, תמונת הסאונד קטנה למדי ואינה עוברת את הגבולות החיצונים של שני הרמקולים הקדמיים. על מנת להגדיל את בימת הצליל, יש צורך בלהעלות את הווליום - מה שהופך את הצליל לפחות נעים באוזן.

 

הרסיבר הצליח להוציא מהרמקולים שלי בס מוחשי מאוד שהורגש בחדר, גם ללא עזרת הסאב וופר: קריאת הקרן בלב ההר לקראת הקרב המסיים את הסרט השני בסדרת שר הטבעות הידהדה והרעידה את האויר בחדר באופן מוחשי.

 

הדגש ב-461 הוא על טבעיות ודיוק בצליל, מה שגורם אולי לפגיעה בפיזור ופחות ניפוח של הצליל בחלל. בחלק מהמקרים, ניתן להרגיש מאיזה רמקול יוצא הצליל, הרמקולים לא נעלמים בחדר.

 

מוזיקה בסראונד

קטע קלאסי

Andre Rieu ביצירה Poliushko Polie, את הקטע מתחילים בכלי הקשה, אקורדיון מצטרף אליהם, שני כלים אלו מנגנים מבין הרמקולים הקדמיים, מאחור שומעים את הקהל, יש הפרדה מסויימת בין שני השדות שאינם מתמזגים יחדיו. הכינור מתחיל להשמיע את קולו והאו נשמע צלול ובולט, כך גם המקהלה שמצטרפת, שדה הקול גדול.

 

קליפ מוזיקה בפורמט DTS

Sheila Nichoils בקטע Faith: קול הזמרת נשמע מהמרכז, בין שני הרמקולים הקדמיים. הבס עמוק מאוד ומורגש היטב בחדר, כלי ההקשה מופרדים היטב משאר הצלילים, בעלי צליל נקי והדוק. הצלילים מפוזרים בחלל החדר אך שדה הסאונד האחורי עדין יותר מהקדמי. הרסיבר עושה עבודתו נאמנה בקליפ זה: הפרדת הצלילים טובה ונקיה, אין בלגן ו"מישמש".

 

מוזיקה בסטריאו

האזנה למוזיקה נעשתה במצב Direct אשר מכבה מעגלים מיותרים ברסיבר על מנת להגיע לצליל נקי יותר. במצב זה גם תאורת הרסיבר נחלשת מאוד ויוצרת תוצאה נאה מאוד (אסטטית) לטעמי (עדיף על תאורה מכובה לגמרי שמקובלת ברסיברים המקבילים).

 

בתחום זה עושה הימאהה עבודה טובה מאוד עם צליל טבעי וחם. דיסק של האומן "ארל קלוג" נכנס לנגן ה-CD. הבס בשרני, צליל התופים עמוק, גיטרת הבס אנרגטית, לגיטרה הקלאסית גוף וצליל מלא.אם התרגלנו לצליל בהיר מדי ברסיבר קולנוע ביתי, הרי שכאן הצליל הינו בעל אופי טבעי, נוטה לכיוון הסמיך.

 

הקצב טוב והרסיבר מצליח להקנות למוזיקה תחושת עוצמה עם מיד-בס מלא, גבוהים פתוחים, לעיתים על גבול הבהיר אבל לא צורם, בסה"כ צליל מאוזן. ה-461 מתגלה כבעל אופי מהנה ומוזיקלי, לדעתי ינעם למשתמש הממוצע.

 

גם בדיסקים אחרים, כגון ג'אז קולות הזמרים נשמעו ברור: לא חד או עמום מדי, הבס הראה אופי מעט נפוח אבל עמוק והבימה ממוצעת למדי.

  

ה-RX-V461 כולל את רוב פורמטי האודיו הנפוצים, ימאהה השמיטה מספר פורמטים כמו DTS 96/24 NEO:6,

אבל יש 5.1 כניסות לפורמטי אודיו עתידיים כמו פורמטי HD (פורמטים אלו נתמכים בדגמים היקרים בסדרה).

 

אופציה נוספת שחסרה היא יציאות Pre Out שמאפשרות לחבר את הרסיבר למגברי כוח חיצוניים באם כוח ההגברה הפנימי אינו מספק אתכם. מצד שני, ההגברה הפנימית מספיקה עבור רוב הרמקולים בתקציב של עד 10,000 ש"ח, כך שלא צפויות בעיות מיוחדות בתחום זה.

 

שלט רחוק

השלט משרה רושם חיובי: הוא אמנם אינו כולל תאורת לחצנים אחורית אבל העיצוב הינו בקוים נעימים עם כפתורים בצבעים שונים שעוזרים בהתמצאות. הוא משמש גם כשלט אוניברסלי ששולט, בעזרת קודים מתאימים גם על מכשירים אחרים.

 

סיכום

ימאהה מציעה בדגם זה רסיבר שנותן מענה למכלול הצרכים של חובב הקולנוע הביתי הממוצע, זאת בצירוף נוחות תפעול וכיול מהיר וקל.

 

ציון: 

יתרונות: סאונד טוב בסרטים, מצויין בסטריאו, לחצני קיצור נוחים ("סצינות"), איכות גימור טובה

חסרונות: אין הגברה 7.1 , אין חיבורי HDMI, כיול הרמקולים לא מכייל איקולייזר

מחיר: 2,390 שקלים.

 

מפרט

הגברה: 5X100 Watt 6 ohms 0.9%THD

יחס אות לרעש: 100 dB

מידות: רוחב 435 מ"מ גובה 151 מ"מ עומק 318 מ"מ

משקל: 8.1 ק"ג

 

אחריות: ס.ג.

דף המכשיר באתר היצרן

 

לסקירות נוספות של מוצרי קולנוע ביתי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ימאהה RX-V461S
צילום: ליאור קורן, dtown
מומלצים