שתף קטע נבחר

הדרך המהירה אל האושר

ספר חדש מבטיח להראות לכם אותה, וגם: ניקול קידמן חוזרת לקולנוע בסרט משפחתי דביק, והשוקולד מאיים להיות הטורטיה החדשה. יובל אברמוביץ' מעדכן מהשטח

ה-ספר: "אושר: המדריך לפיתוח הכישרון החשוב ביותר בחייך"

יש לי חברה שטוענת שאת המפתח לאושר האישי שלה היא מצאה לפני חמש שנים. הוא גר במרכז תל-אביב ולוקח 350 שקלים למפגש של שעה. לטענתה היא כבר מימנה לו בית ברשפון והבטיחה את עתידם הכלכלי של שני ילדיו. בתגובה לחיפוש האינסופי שלנו אחרי האושר והשלווה הנפשית קמו לא מעט "יודעי דבר", שעשו ממכירת קלישאות וסיסמאות מנופחות הרבה אושר לחשב הבנק שלהם. כעת מצטרף לחגיגת החיפוש הספר "Happiness: A Guide to Developing Life's Most Important Skill" (ובתרגום חופשי: "אושר: המדריך לפיתוח הכישרון החשוב ביותר בחייך"), שיצא בתחילת השנה בארה"ב והפך עד מהרה לרב מכר.

 

הספר נכתב על ידי צרפתי שעזב את ביתו, עבר להימלאיה ומצא את ה"אור".

במהלך השנים זכה הכותב להכיר את הדלאי למה והפך לנזיר בודהיסטי, וכעת הוא מנסה לעזור לקוראיו למצוא את "השמש הנחבאת באמצע יום מעונן". הספר מציע שלל תרגילים מעשיים להתבוננות חיוביות יותר על החיים. התרגילים מושפעים באופן טבעי מאורח חייו של הנזיר (תוך התאמה לקצב החיים המודרני), וכוללים קימה בשעת הזריחה, מלמול מנטרות, תרגול מדיטציה, חיבור להומור כפתרון לבעיות במערכות יחסים ושאר שיעורי בית עצמיים. לצד זה חוזר הספר על הקביעה שביכולתנו לבחור אם להיות "מובילים" או "מובלים" על ידי החיים. אומנם כבר היו לא מעט שאמרו זאת לפניו בצורה כזו או אחרת, אבל בכל זאת הספר הזה הוא, לפי שעה, התקווה החדשה של מחפשי האושר.

 

ה-טרנד: בוטיק שוקולד

עכשיו זה רשמי: השוקולד הוא הטורטיה החדשה! אחרי שכל מסעדת פועלים ממוצעת הפכה בשנה האחרונה למזללת טורטיות, ואחרי שכמה יזמים תל-אביבים ניסו להפוך דווקא את תפוח האדמה למאכל החם של החורף, עושה רושם שדווקא השוקולד הפך בחודשים האחרונים לדבר הקולינארי החם ביותר בסביבה. תשכחו מבונבוניירות לחג ותתחילו לחסוך לשוקולד במשקל. בהרצליה ורמת השרון נפתחות עוד ועוד חנויות המתמתחות בהכנת שוקולד ייחודי. בתל אביב מספיק לצעוד לאורך רחוב אבן גבירול כדי לספור לפחות עשרה בוטיקים שונים שמציעים כמה יחידות שוקולד בסכום שלא היה מבייש דירת חדר במרכז שדרות רוטשילד. אמנם עוד מוקדם מדי להספיד את הפרה המיתולוגית של 'עלית' (שגם היא עברה רק החודש מתיחת פנים עם טעמים חדשים ומתוחכמים), אבל אין ספק שהשוקולד הפך לסמל הסטאטוס החדש.

 

כדי להרגיע את המצפון יש לא מעט דיאטנים שטוענים

שקוביה אחת ליום היא מעשה חיוני להרגעת הצורך בסוכרים. מצד שני קשה שלא להיזכר, בעיקר השבוע, במערכון "הגשש החיוור" בו נאמר: "כל סנדלר - בוטיק הנעל, חנות לתחתונים - בוטיק התחת". אין עוררין ששוקולד הוא דבר מעורר, אבל שני פרלינים במחיר של ארוחת צהריים זה עדיין עניין של מעמד כלכלי. ואם כל זה פתח לכם את התיאבון ואתם מעדיפים להוציא את הכסף על חוויית שוקולד אחרת, רוצו לקחת את הסרט הזה. מומלץ להצטייד מראש בחפיסת שוקולד או שתיים.

 

ה-סרט: "מרגו בחתונה"

שלא כמו בעולם האמיתי על ארבע עונותיו, מתחלק עולם הקולנוע לשלוש עונות: הקיץ, בו יוצאים סרטי הנעורים המטופשים, החורף, אז מציפים את האולמות הסרטים הרומנטיים, ועונת סרטי האוסקר, שמגיחים מיד אחרי סרטי הקיטש המשפחתיים. אחרי שהעברנו קיץ שלם עם סרטי אסקימו לימון אמריקאים בסגנון "הדייט שתקע אותי" ו"חרמן על הזמן" המטופשים, מגיע סופסוף תורם של סרטי האהבה הדביקים וסרטי התסבוכות המשפחתיות.

 

ניקול קידמן, הסוויטהארט הרשמית של הוליווד, תחזור בחודש הבא למסך הקולנוע עם הסרט

המשפחתי "Margot at the Wedding" ("מרגו בחתונה"). קידמן מגלמת בסרט את מרגו, שמגיע עם בנה הקטן אל בית אחותה הצעירה פאולין, שמתכוננת להינשא בחיר ליבה השנוי במחלוקת (ג'ק בלאק). המפגש המשפחתי הופך טעון בעקבות סלידתה של מרגו מהתוספת למשפחה וחושף תוך כדי כך סודות ישנים מן העבר. במקור היה אמור הסרט להיקרא "ניקול בכפר", אבל הכוכבת חששה שהקהל יבלבל בין הסרט לבין המציאות והשם שונה. אחרי כמה סרטים חלשים ושנויים במחלוקת בכיכובה של קידמן, ואחרי אוסקר אחד על "השעות", היא מקווה כעת לשוב למרכז הבמה ולשפר את סיכוייה לאוסקר נוסף על ידי בחירה בסרט "קטן". הקליקו כאן להצצה ב"בקרוב".


מי זה יובל אברמוביץ'? הקליקו על התמונה ותדעו (כמעט) הכל  

(עיצוב: Gutte)

 

לכל הפוסטים של יובל

פוסטים אחרונים:

אפשר לחסוך עד 80 אחוז מהוצאות הדייטים

המדריך המלא למתקמטת הטרייה

האם "הסוד" הוא התהילים החדש?

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אומרים לנו שיש רגש אחר
צילום: Index Open
לאשה בפייסבוק
מומלצים