אישום: ניסה לסחור במידע שקרי על גיא חבר
השב"כ והמשטרה עצרו תושב מזרח ירושלים החשוד שניסה למכור לחיזבאללה מידע מפוברק על החייל הנעדר גיא חבר, במטרה לשחרר את אחיו הכלוא במסגרת עסקה עתידית. הפרשה הותרה לפרסום הבוקר, לאחר שהוגש נגדו כתב אישום בבית המשפט המחוזי בירושלים
תושב מזרח ירושלים נעצר השבוע בחשד שניסה לסחור במידע שקרי על החייל הנעדר גיא חבר, במטרה לשחרר את אחיו מהכלא. שאדי מחמד, בן ה-26, נעצר במבצע של שירות הביטחון הכללי וכוחות מיוחדים של משטרת ירושלים.
הפרשה הותרה לפרסום הבוקר (יום ו') כאשר מחמד הובא לבית המשפט המחוזי בירושלים - שם הוגש נגדו כתב אישום. באישומים נטען שמחמד ביקש למכור את המידע המפוברק לחיזבאללה כדי להוביל לעסקה עתידית בה ישוחרר אחיו סאמר, בן ה-28, המרצה עונש מאסר עד שנת 2023 בשל ביצוע פיגועים והעברת אמצעי לחימה.

שאדי מחמד בבית המשפט (צילום: גיל יוחנן)
הנאשם הודה בחקירתו שאח אחר שלו - מדחת מחמד, בן 34, הכלוא אף הוא בשל סיוע לחוליית מחבלים - פנה אליו באמצעות מכתב והפנה אותו לאיש קשר מטעם חיזבאללה כדי להציע לו חפצים ומידע על החייל הנעדר, שארגון הטרור יוכל לעשות בו שימוש.
בפועל, במהלך אוגוסט 2007, יצא הנאשם לירדן, יצר קשר עם פעיל חיזבאללה ואף נפגש עמו כמה פעמים. השניים אף רקמו עסקה שבמסגרתה יועברו לידיו של מחמד כספים תמורת העברת מידע לחיזבאללה על החייל הנעדר.
בחקירה התברר שהקשר עם פעיל החיזבאללה נוצר הודות לפנייתו של האח הבוגר לסמיר קונטאר. מדחת מחמד אמר לו שיש בידו מידע על החייל הנעדר, שיוכל להביא לעסקה במהלכה ישוחרר המחבל הלבנוני. הלכה למעשה, לא היה בידי איש מהמשפחה כל מידע חדש.
אמו של גיא חבר, רינה, עודכנה לפני מספר ימים על מעצרו של החשוד. הבוקר אמרה ל-ynet: "אם אכן היה לו מידע, אני סומכת על החוקרים שהיו מאששים אותו. כל ההתנהלות של החשוד היתה מוזרה". חבר הוסיפה כי "הפיתרון להיעדרותו של גיא נמצא בדמשק ולא פה".
עם זאת, רינה ראתה נקודת אור במעצר: "אם החשוד העלה את שמו של גיא, אז ברור שהוא מוכר וידוע, ואנשים מודעים לחשיבות הנושא שלו, וגם לפרס המוצע על מסירת מידע. הלוואי שנגיע למצב שנקבל מידע ממי שמחזיק בגיא, שיודה שהוא אכן בידיו".
נעדר כבר עשור
גיא חבר, חייל מחיל התותחנים נעלם ברמת הגולן ב-17 באוגוסט 1997. הוא נראה לאחרונה בבסיסו בשעה 9:30 ומאז לא נודע מה עלה בגורלו. היה לבוש במדי צה"ל, דִיסקית, תעודת שבוי, וצרור מפתחות ונשא נשק מסוג גליל ארוך. מאז היעדרותו של גיא נעשו מאמצים בכמה מישורים על-מנת לאתרו. משפחתו וגורמי צבא נפגשו עם גורמי ביטחון ודיפלומטיה בארץ וברחבי העולם, הצלב האדום ואנשי האו"ם.
בחודש פברואר פורסם ב-ynet כי ועדות ההתנגדות לשחרור רמת הגולן, ארגון גרילה סורי שהוקם לפני כשנה, הודיע כי חבר נמצא בידו.
בראיון עם ynet, במלאת עשר שנים להיעלמו של חבר, אמרה אמו רינה כי היא מאמינה שבנה חי ומוחזק בסוריה. "גיא לא נמצא פה - הוא מעבר לגבול בסוריה, הרי במדינה חיפשו אותו ולא מצאו. אמרו שזאבים טרפו אותו אבל לא מצאו את הנעלים שלו - האם הזאבים אכלו גם את הנעלים והנשק שלו?", שאלה.
במהלך הראיון פנתה חבר לראש הממשלה, אהוד אולמרט, ושאלה: ":למה אתה שותק בקשר לגיא? למה אתה לא מביא בדל מידע?".