שתף קטע נבחר

מרק פלפלים קלויים (ומקלות לחם מתובלים)

הסוד של המרק הוא בקלייה המוקדמת של הפלפלים (בתנור, אל תדאגו), ביין שיש בו, בשום שמתבשל בפנים, וגם בהגשה, הכאילו פשוטה, עם בצל ירוק ומקלות לחם ארוכים ופריכים

   

מרק הפלפלים הלוהט שלי (עם מקלות לחם ארוכים)

6 מנות

 

המרכיבים

10 פלפלים אדומים

4 כפות שמן זית

2 בצלים, קלופים וקצוצים גס

2 כרישות, החלק הירוק בהיר והלבן בלבד, קצוצות גס

1 כוס יין אדום (כמו קברנה סוביניון או מרלו או כל מה שאתם אוהבים לשתות)

6 כוסות מרק עוף או ירקות מוכן ומסונן או מים

1 קופסה (400 גרם) עגבניות שלמות במיץ עגבניות או עגבניות טריות בשלות, קלופות

2 ראשי שום שלמים, קלופים מהקליפות החיצוניות

5 גבעולי טימין

1/2 צרור פטרוזיליה

12 גרגרי פלפל שחור

מלח, לפי הטעם

סוכר חום, לפי הטעם

אפשרויות להגשה:

בצל ירוק קצוץ דק

שמן זית נוסף לטפטוף

שמנת חמוצה

למקלות הלחם (כ-12 מקלות):

1 כיכר לחם אחיד, רצוי מאתמול (הוא פשוט ייחתך טוב יותר)

2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום, קלופות וקצוצות

מעט מלח

1/2-2/3 כוס שמן זית

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

2. מסדרים את הפלפלים בתבנית תנור וקולים אותם בתנור 30-20 דקות, עד שקליפתם זהובה-שחורה. מוציאים מהתנור, מצננים קצת, קולפים ונפטרים מהגרעינים. חותכים גס. בשלב זה אפשר לאחסן בקופסה אטומה במקרר עד יום ואפשר להמשיך מיד בהכנת המרק.

3. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל ואת הכרישה מעל להבה בינונית גבוהה, 7-5 דקות, עד שהם שקופים ורק מתחילים להזהיב. מוסיפים לסיר את הפלפלים ויוצקים מלמעלה את היין. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כדקה, תוך קרצוף וגירוד התבנית בכף עץ, כדי שהבצל, הכרישה והפלפלים לא יידבקו, וגם כדי להעלות משם את כל המשקעים הטעימים שלהם. מוסיפים את העגבניות, המרק או המים, את ראשי השום, הטימין, הפטרוזיליה, המלח, הסוכר החום וגרגרי הפלפל, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים מעל להבה נמוכה עוד 20 דקות.

4. בינתיים, מכינים את מקלות הלחם: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). חותכים את הלחם לפרוסות ברוחב כ-2 ס"מ לאורכו (כך שיתקבלו פרוסות-ענק), מסירים מהן את הקצוות הקשים וחותכים כל פרוסה לשלושה "מקלות", לאורך. שמים בתבנית או בקערה שטוחה (כזו שתכיל את מקלות הלחם הארוכים בקלות) את הפטרוזיליה, השום, המלח והשמן, מערבבים וטובלים את מקלות הלחם מכל הצדדים בתערובת. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליו את מקלות הלחם ואופים כ-10 דקות, שבמהלכן הופכים את המקלות, עד שהם מזהיבים היטב מכל הצדדים.

5. מוציאים את ראשי השום מהמרק ושומרים בצד. נפטרים מעלי הטימין ומגרגרי הפלפל, ומעבירים את כל מוצקי המרק לקערת מעבד המזון או הבלנדר (או פשוט משתמשים במוט ריסוק ידני) ומעבדים למחית. מחזירים לסיר ומערבבים. מחלצים את שיני השום המבושל, ושומרים אותן בנפרד.

6. ההגשה: מחממים את המרק. יוצקים לצלחות, לספלים או לכוסות, ומוסיפים עוד טיפות שמן זית מלמעלה, את שיני השום המבושלות ובצל ירוק. מניחים מלמעלה את מקלות הלחם ומגישים.

  

האופציה השמנתית:

בסעיף 5, כשמסיימים לבשל ולעבד למחית, פשוט מוסיפים לסיר חצי מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה ומערבבים. מחממים בזהירות, כדי לא להגיע לרתיחה ממש. מגישים כמו במתכון הבסיסי. 


השבוע במיני-שף בעיתון "לאשה":
תפריט שלם לארוחת שבת מצויינת * מתכונים: קציצות מאש, כוסברה וקוואקר; סלסילות פילו במלית בטטה, קארי וקוקוס; מרק דגים אסיאתי * דליה למדני עונה על שאלות קוראים * מתכוני התוכנית "שום, פלפל ושמן זית" * עוגת השבוע: טארט תפוחים בחמאה וקינמון 


בשבוע הבא בווידאו-שף: עוף במרטיני עם שום ורוזמרין (צילום: יוסי סליס)
 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תזמון מושלם למרק מושלם
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
לאשה בפייסבוק
מומלצים