דורו קיי וואט: תבשיל קדירה אתיופי
לא רבים מכירים את תבשילי הקדירה של המטבח האתיופי וחבל. הנה מתכון לדוגמא לתבשיל קדירה פיקנטי של עוף וביצים קשות
דורו קיי וואט - תבשיל קדירה אתיופי של שוקי עוף וביצים חומות
מתכון באדיבות מסעדת "חבש"
המרכיבים (4 סועדים):
8 שוקי עוף בלי עור (שנמשחו והושרו במיץ מלימון אחד וכף מלח למשך חצי שעה ולאחר מכן נשטפו היטב במים)
4 ביצים קשות קלופות (שהוכנו מבעוד מועד)
2 ק"ג בצל לבן טחון דק
70 גרם שום קצוץ
50 גרם ברברה (תערובת תבלינים אתיופית שעשויה מחלקים שווים של הל, קצח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, וזנגוויל)
1 כפית שטוחה מלח
1 כף שטוחה הל טחון
30 גרם שורש זנגוויל טחון דק
1 כוס שמן

על מצע אינג'רה. אוכל אתיופי (צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
- בסיר, על אש בינונית וללא שמן מבשלים את הבצל עד שהוא מתחיל "להזיע". מוסיפים שמן ומטגנים למשך 15 דקות. מוסיפים את הברברה ומבשלים למשך רבע שעה נוספת. מתקבל רוטב אדום פיקנטי.
- מוסיפים את העוף ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור למשך עשר דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ובוחשים.
- מוסיפים מים כדי כיסוי העוף ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מוסיפים את יתר התבלינים והביצים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.
ארוחה אתיופית
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים