שתף קטע נבחר

הורשע חוקר פרטי בפרשת הסוס הטרויאני

החוקר הפרטי אליעזר פילוסוף, הורשע על חלקו בפרשת הסוס הטרויאני. פילוסוף הודה בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, החדרת נגיף מחשב, האזנת סתר ועוד. על-פי הסדר הטיעון, ירצה פילוסוף 15 חודשי מאסר בפועל, ישלם קנס בסך 50 אלף שקלים ורישיון החוקר הפרטי שלו יישלל לצמיתות

פרשת הסוס הטרויאני ממשיכה להכות גלים. בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע היום (ה') את החוקר הפרטי, אליעזר פילוסוף, על חלקו בפרשת הסוס הטרויאני. פילוסוף הודה במסגרת הסדר טיעון בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, החדרת נגיף מחשב, האזנת סתר, חדירה לחומר מחשב של כדין כדי לעבור עבירה ופגיעה בפרטיות.

 

פילוסוף הורשע כי בין השנים 2004-2005 הזמין מרות האפרתי שירותים של החדרת סוסים טרויאנים למחשבים של שישה קורבנות, לצורך ריגלו עסקי. על פי ההסדר שנחתם על-ידי התובע חיים ויסמונסקי, יירצה פילוסוף 15 חודשי מאסר בפועל, ישלם קנס בגובה 50 אלף שקלים ורישיון החוקר הפרטי שלו יישלל לצמיתות. בית המשפט נתן תוקף של פסק דין להסכם בין הצדדים.

 

בין קורבנותיו של פילוסוף: איש עסקים ישראלי הפועל בחו"ל, חברת "צילומעתיק" וחברות נוספות. הסוסים הטרויאנים הוחדרו במסווה תמים של תקליטור פרסומי, או במסווה של תכתובת דואר אלקטרוני.

  

כתב האישום נגד פילוסוף הוגש לבית המשפט ביולי 2005. במהלך תקופה ארוכה התנהלו דיונים רבים בפרשה, אך רק לאחרונה הושג ההסדר. 

 

חשיפת הפרשה: חשד משפחתי

פרשת הסוס הטרויאני הייתה החקירה הגדולה ביותר של פשעי מחשב בישראל, שנמשכה כחצי שנה וזכתה לשם הקוד "מירוץ סוסים". חוקרי מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב נדהמו במהלך החקירה לגלות כי ריגול תעשייתי הפך לנורמה קבועה, וחברות רבות, מהגדולות במשק, כגון הוט, אורנג', מי עדן, משרד הפרסום שלמור אבנון עמיחי, "היחצ"ן של המדינה" רני רהב וצ'מפיון מוטורס, נפלו קורבן דרך אותם חוקרים פרטיים - לחברות מתחרות.   

 

הפרשה החלה להיחשף בנובמבר 2004, עת הגיעו למפלג ההונאה

 בני הזוג אמנון וורדה רזיאל ז'קונט, וסיפרו לחוקרים סיפור שבתחילה נשמע מוזר. בני הזוג סיפרו כי חלקים מספרו של הבעל הסופר אמנון מופצים באינטרנט, זאת עוד לפני שהספר יצא לאור. לדעת בני הזוג, מה שקרה הוא שפרצו למחשב האישי שלהם והצליחו לשלוף ממנו מידע. בני הזוג העלו חשד לפיו חתנם לשעבר, מומחה למחשבים, קשור לנושא.

 

צוות המחשבים של מפלג ההונאה הצליח לאתר את יצרן התוכנה - מיכאל האפרתי, בן 41. אז התגלה שחשדם של בני הזוג ז'קונט היה מוצדק - האפרתי, שהיה נשוי בעבר לבתם, נחשד במעורבות בפריצה למחשב האישי שלהם. במשך זמן רב התחקו החוקרים על עקבותיו, עד שלבסוף הוא נעצר בלונדון ביחד עם רעייתו רותי, שנחשדה כאשת הקשר בין בעלה לבין החוקרים הפרטיים. כעבור מספר חודשי חקירה עלה חשד כי לא מדובר בחדירה רק אל מחשבם של בני הזוג, אלא בפרשה נרחבת בהרבה. בני הזוג האפרתי, על פי כתב האישום, מכרו את התוכנה לחוקרים פרטיים מובילים במשק ואלה הפיצו את התוכנה בין לקוחותיהם העסקיים וכך הוציאו מידע ממתחריהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
הרשיון יישלל לצמיתות. פילוסוף
צילום: אבי כהן
מומלצים