שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    ביקורת מסעדה: רגשות מעורבים ב"טוטו"

    "טוטו" התל-אביבית סיפקה רגעי אושר לצד אכזבות, וגם סיבה למחאה עקרונית. אמיר קמינר מוחה על הנעשה בגזרת הארוחות העסקיות ומניף את נס המרד

    מנהג חדש בא למדינה: מסעדות שף יוקרתיות מבטלות את העסקית ומציעות בצהריים תחליף מפוקפק ‭10% -‬ על התפריט (לפעמים ההנחה לא מתייחסת למשקאות ולקינוחים‭.(‬ זה אולי פועל יוצא של עליית המחירים במשק, אבל גם תולדה של יוהרה. השפים רואים שהמסעדות שלהן ממילא מלאות, אז למה לטרוח.

     

    ב"הרברט סמואל" התל-אביבית הגדילו לעשות ושבועיים אחרי שהכריזו על כינון העסקית, ביטלו והמירו אותה בהנחה. הם טענו שזה יוצא בעצם אותו הדבר, אבל זה לא ממש מדויק. מאז אני מדיר רגלי משם.

     

    לחרדתי גיליתי שגם השף הצעיר, המוערך והמדובר ירון שלו מ"טוטו" שבמגדל המוזיאון בתל-אביב הנהיג את השינוי המקומם הזה. מילא שהוא שיבש לאחרונה

    את העיצוב המקורי של המסעדה, אבל למה להכעיס את חסידיו הנלהבים שמכורים לניוקי הערמונים שלו? גם חברתי לארוחה, העורכת הדעתנית ת‭,'‬ התרעמה כשנחשפנו למהפכה. נכון שטוטו מאפ־ שרת לבחור קומץ פריטים מוזלים, למשל ברוסקטה עם קלמרי למנה ראשונה וכבדי עוף או פפרדלה ראגו לעיקרית, ואז יוצאים יחסית בזול, 80 שקל, אבל כפי שת' רטנה בצדק: "רוב האנשים לא מגיעים לטוטו כדי לאכול כבדים או פפרדלה ראגו".

     

    אחרי שהתאוששנו, בישרה לי ת' שהיא עומדת להפוך לאמא. נראה שרק אני עדיין לא שמתי לב. הסטטוס החדש הציב מגבלות על הבחירות התזונתיות שלה, והיא אפשרה לי להתייחד לבד עם מנת סטייק טרטר ‭62)‬ שקל) מופתית וחושנית. עיצוב הצלחת היה מרהיב וחבל היה לחרב אותו, אבל לא הייתה ברירה - ערבבתי את כל החומרים, מהצנוניות ועד חלמון הביצה, והתוצאה הייתה שירה מהסוג שמעניקים לה פרס נובל. ת' התרשמה לטובה מסלט קלמרי, גרגרי חומוס ובצלים חרוכים ‭48)‬ שקל‭.(‬ "הוא חביב, אבל סלט הקלמרי בתפריט הקודם היה מוצלח ממנו‭,"‬ אמרה. נאלצתי להסכים איתה.

     

    בעיקריות חווינו אושר מנחם מהתבשיל החורפי ‭88)‬ שקל) שלא ממש תאם ליום השמשי: בשר בקר וירקות שורש שבושלו ארוכות ביין אדום. למרות הנאתה, גם כאן הביעה ההריונית את הסתייגותה הקלה: "עלי לציין שאבא שלי מתקין תבשילים ברמה הזאת, וממסעדה כמו טוטו ציפיתי לאיזה ריגוש מיוחד‭."‬

     

    ריזוטו עגבניות, פירות ים, זעתר ופלפל צ'יפוטלה ‭118)‬ שקל) הוא אופציה ים-תיכונית ראויה לאוהבי ההתעסקויות עם שרצי המעמקים. המנה הגיעה עם מבחר כלי משחית לפיצוח השריון, ובעת מנוחה ממלאכת הפיצוח ניתן לבלות עם הריזוטו, שהיה קטיפתי, עוקצני וחריף כמו שצריך. נקודת התורפה של המנה הענקית הזו היא כמובן המחיר שלה.  


    שירה. סטייק טרטר של "טוטו" (צילום: שאול גולן)

     

    האכזבה המשמעותית שנרשמה בסעודה הייתה פסטה רחבה עם מרווה, אספרגוס וצ'וריסוס ספרדי (68 שקל). "עד היום, כל מנה ממשפחת הפסטה שאכלתי בטוטו זכתה מיד לגניחות התפעלות‭,"‬ זעפה ת‭,'‬ "אבל במנה הזאת משהו לא ממש התחבר ומרכיביה שחו באי-נחת בצלחת . ואכן, לא היה נעים ולא כיף להתעסק עם כל הכבודה שלא התלכדה, ובעיקר היה שם יותר מדי רוטב. כמו כן קצתי במנהג נפסד נוסף שרווח במסעדות הנחשבות: חריפות פיקנטית מוקצנת. נא להרגיע.

     

    הרגענו והמתקנו את הדליקה בחך ואת העצבים (גם על הקצב האיטי של הוצאת המנות) עם מוס גרוייר שהיה לא פחות ממושלם - השילוב של שכבת ביסקוויט, שוקולד לבן ושוקולד חלב היה קומבינציה מנצחת. אבל זה לא הצליח להשכיח את כעסנו על המנהג החדש של ביטול העסקית שבא למדינה, ועכשיו תורכם להצטרף למחאה ולפצוח במרי אזרחי עד שישונה רוע הגזירה.

     

    "טוטו", ברקוביץ' 4 תל-אביב. טל' 03-6935151.

     

    מטבח: מסעדת שף ים-תיכונית

    מחיר: ‭10%‬ על התפריט

    שעות העסקית: א'-ה' ‭17:00-12:00‬

    חנייה: ברחובות ובמגרשי החנייה הסמוכים (בתשלום)

    ציון: 8.6 (בסולם מסעדות שף)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים