שתף קטע נבחר

חשד: העלים מס ב-2.5 מיליון שקל מהשכרת בית

איש העסקים מכפר שמריהו ורואה החשבון שלו נעצרו בחשד שלא דיווחו על הכנסות משכר דירה החל משנת 1998, בגובה 3,300 דולר בחודש

רשות המסים עצרה איש עסקים בן 52 מכפר שמריהו ורואה חשבון בן 54 מתל אביב, בחשד להעלמות מס של 2.5 מיליון שקל, לאחר שלא דווחו על הכנסות משכר דירה.

 

במסגרת ביקורת ניהול ספרים שנערכה בפקיד שומה בכפר סבא התברר כי איש העסקים, שהוא בעל מניות ומנהל מספר חברות, משכיר בית תמורת 3,300 דולר בחודש. מבדיקת הדו"חות שלו התברר כי הוא לא דיווח בשנים 2002-2000, ולאחר מכן נרשמה הערה ליד פירוט הכנסות שכר דירה "ידווח בנפרד".

 

לפני כשנה פנו רשויות המס לרואה החשבון ודרשו פירוט הכנסות והסברים מדוע לא נרשמו הכנסות שכר דירה. לטענת הרשויות, הם קיבלו תשובה מתחמקת, וכעבור מספר שבועות עדכן רואה החשבון את דו"חות המס ובהם דרישה להפסדים במאות אלפי שקלים. 

 

לאחר שהתקבלו הנתונים התעורר חשד כי בעל החברות לא דיווח לפקיד השומה על הכנסות משכר דירה משנת 1998, וההערות שנרשמו בדו"חות לשנת 2003 ו-2004 נפתחו בעקבות חקירה שנפתחה נגד שני החשודים.

 

ברשות המסים טוענים כי איש העסקים החשוד העלים הכנסות ואילו רואה החשבון סייע לו לאחר מכן להתחמק ממס בסך של כ-2.5 מיליון שקל תוך שימוש במרמה, בערמה ובתחבולה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רואה החשבון חשוד בסיוע להעלמת המס
רואה החשבון חשוד בסיוע להעלמת המס
צילום: ירון ברנר
מומלצים