שתף קטע נבחר

הצעת חוק: תקפת שוטר? לך לכלא!

השוטרים חשים מופקרים? במקום שיקחו את החוק לידיים, הח"כים פלסנר ורותם נחלצים לסייע: השניים הגישו הצעת חוק שמטרתה להחמיר את הענישה של תוקפי שוטרים ועובדי ציבור. אם תתקבל, בתי המשפט לא יוכלו לגזור עוד מאסר על תנאי לתוקפים. גם השר לביטחון פנים תומך

האלימות הגואה נגד שוטרים עלולה לעלות ביוקר: הצעת חוק חדשה מציעה להחמיר את הענישה נגד מי שיתקוף שוטרים ועובדי ציבור, ולחייב את בתי המשפט לשלוח את העוברים על החוק למאסר בפועל. ל-ynet נודע כי השר לבטחון פנים, אבי דיכטר, תומך בהצעת החוק.

  

חוק העונשין הקיים קובע כי אדם שהורשע בתקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו דינו מאסר שלוש שנים ולפחות חודש. לפי הצעת החוק החדשה, יהיה העונש על עבירה כזו לפחות שלושה חודשי מאסר בפועל.השינוי המשמעותי קשור לסעיף בחוק שדן בתקיפת שוטר בנסיבות מחמירות. החוק הקיים קובע מאסר עד חמש שנים ולא פחות משלושה חודשים. אולם בית המשפט יכול להורות במקרים חריגים כי מאסר זה יהיה על תנאי בלבד, ולכן עבריינים עלולים לא לבלות לילה אחד בבית הסוהר.

 

השינוי שמציעים הח"כים הוא שעונש המינימום שיוטל על מבצע עבירה זו יהיה שבעה חודשי מאסר בפועל. משמעות הדבר כי לבית המשפט לא תהיה ברירה אלא לגזור מאסר בפועל על מי שיורשע בעבירה של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות. 

 

את הצעת החוק יזמו חברי הכנסת יוחנן פלסנר (קדימה) ודוד רותם (ישראל ביתנו). תמיכתו של השר דיכטר בהצעת החוק צפויה להגדיל באופן משמעותי את סיכוייה לעבור בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת. ארגון נשות השוטרים והסוהרים מברך על היוזמה.

 

"תקיפת עובדי ציבור הפכה למגיפה"

לדברי ח"כ פלסנר, פרשת "עבריינים מדים" למעשה "הוכיחה פעם נוספת את אוזלת ידה של מערכת אכיפת החוק בכל הנוגע לטיפול בעבירות אלימות נגד שוטרים. "נכון שיש להוקיע ולהעניש בחומרה את השוטרים החשודים בפרשה, אבל צריך לבחון מה הוביל אותם לקחת את החוק לידיים. החוק כיום מקל מאוד - ואולי מקל מדי - עם כאלה הפוגעים בשוטרים. למחוקק צריכה להיות אמירה ברורה ונחרצת: מי שפוגע בשוטר צריך להיענש בחומרה".

  

ח"כ רותם מוסיף כי "הצעת החוק היא צעד נוסף במאבק שהכרזנו על האלימות והפשיעה. כששוטר יידע שהוא באמת מוגן, הוא יוכל לפעול כדי לשמור על האזרחים. עלינו להחזיר את הביטחון האישי לרחובות".

 

עוד עולה מהצעת החוק כי גם תקיפת עובדי ציבור, לרבות ראשי ערים, תצריך עונש מאסר של שבעה חודשים בפועל לכל הפחות. לפי ההצעה, יוטל עונש מאסר דומה גם על מי שיתקוף את בני משפחתו של עובד ציבור, כל עוד נעשה הדבר בשל תפקידו של עובד הציבור.

  

"ישנם ראשי ערים רבים בישראל שמאוימים ואף מותקפים, והדבר הפך מזמן למגיפה. על הכנסת לקבוע רף ענישה גבוה כדי ליצור הרתעה", מסביר ח"כ פלסנר. 

  

ראש עיריית רמלה, יואל לביא, המכיר את התופעה המוזכרת מקרוב, בירך על היוזמה אך הדגיש כי יש נושאים בוערים יותר לטיפול. בעבר הושלכו לעבר ביתו רימוני רסס. "מדובר ביוזמה חשובה, אך לפני שדואגים להחמיר בחקיקה את הענישה כלפי תוקפי אנשי ציבור, ראשי ערים ואנשי חוק נוספים - ראוי שחברי הכנסת יחוקקו חוקים שיחמירו את הענישה עם כל אותם עבריינים ששודדים ומכים באלימות קשה קשישים וחלשים בישראל. חקיקה כזו צריכה להיות קודמת לכל דבר אחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פלסנר. אוזלת יד
דיכטר. תומך
צילום: גיל יוחנן
מומלצים