שתף קטע נבחר

ברק: ניאבק בחוק ההסדרים - עד לאישורו

יו"ר מפלגת העבודה הפתיע אמש בנאום בעל קו חברתי, בו הצהיר כי יילחם "בסעיפים הדרקוניים בחוק ההסדרים". ח"כ יחימוביץ, ממובילות המאבק בחוק: "סעיפי החוק - פגיעה הרסנית ובלתי הפיכה במעמד העובדים"

האם מפלגת העבודה תצביע בסופו של דבר בעד או נגד תקציב המדינה? יושב ראש המפלגה, שר הביטחון אהוד ברק, לא ממש נתן תשובה ברורה לכך אמש (יום א'), בנאום שנשא נגד קיום חוק ההסדרים בחוג החברתי-כלכלי של ח"כ שלי יחימוביץ' שנערך בתל אביב.

 

"אני מתחייב להמשיך להיאבק בסעיפים הדרקוניים האנטי-חברתיים בחוק ההסדרים עד ליל אישור התקציב", הצהיר ברק. הוא התייחס לסעיפים רבים בחוק, "כולל הקפאת קצבאות הזקנה והביטוח הלאומי והטלת מס על עקרות הבית. אם נצליח למנוע את אישור הסעיפים הללו לא נאבד את הגמלאים ולא נאבד ציבורים רחבים בחברה הישראלית", אמר.

 

שר הביטחון, שהופיע בכנס במפתיע, לא סיפק תשובה לשאלה האם מפלגתו תישאר בקואליציה גם אם תתעקש הממשלה על סעיפי החוק, ועזב את המקום תוך התעלמות מהשאלות בנושא שהופנו לעברו. ברק, שספג ביקורת על כך שאינו נוקט בגישה נחרצת יותר בנושאים החברתיים, החמיא ליחימוביץ', הידועה כמובילה קו חברתי תקיף. "שלי היא הפתעה חשובה. צירוף של שליטה בפרטים ולחימה שבאה מאכפתיות אמיתית", אמר ברק, שבחר להתעלם ממאבקה של יחימוביץ' נגד חוק ההסדרים.

 

יחימוביץ' עצמה הייתה נחרצת הרבה יותר נגד החוק, ואף מתחה ביקורת על עמדתה הלא-ברורה של מפלגתה בסוגיה. "כל סעיף בחוק ההסדרים בתקציב המדינה לשנת 2008 הוא פגיעה אנושה, הרסנית ובלתי הפיכה במעמד העובדים. אלמלא מאבקו של יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, בנושא הזה הייתי מרגישה בודדה במאבק במפלגה שלי", אמרה. 

 

עיני, הנחשב למקורבו של ברק, אמר ל-ynet כי הוא משוכנע שמפלגת העבודה תפעל לביטול גזירות חוק ההסדרים. "אין לי שום ספק שמפלגת העבודה לא תוותר בשום אופן על ביטול הצמדת הקיצבאות, גם במחיר של הפלת הממשלה. אני משוכנע שהם יצליחו לכופף את הממשלה ולהוציא את הסעיף הזה מהחוק", אמר.

 

"החרדים יכלו לבטל חלק מהגזירות"

יחימוביץ' הביאה את הרפורמה המתוכננת בתחבורה הציבורית כדוגמא לפגיעה בעובדים, שקיימת לטענתה בכל סעיפי החוק. "אוטובוס עולה מיליון שקל ואי אפשר לחסוך עליו. על מה יחסכו? על העובדים. יפטרו עובדים שמרוויחים 26 שקלים לשעה, מאוגדים, ושיש להם פנסיה. במקומם יביאו עובדי קבלן שמרוויחים 19 שקלים, ושלא יהיו להם הפסקות לעשות את צרכיהם", האשימה. 

 

שותף בלתי צפוי למאבקה של יחימוביץ' שהשתתף בכנס היה יו"ר ועדת הכספים לשעבר, ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה). ליצמן תקף אף הוא את מפלגת העבודה, והציג אותה כמי שנוטשת את עקרונותיה.

 "אותי הדיחו מראשות ועדת הכספים, למרות שלא עשיתי שום דבר רע, רק בגלל שלא התפשרתי על קצבאות הילדים כיוון שכך הבטחתי לציבור הבוחרים שלי" אמר.

 

לדבריו, המפלגות החרדיות היו יכולות לבטל חלק מגזירות הממשלה אם היו חלק ממנה. "אצלנו (החרדים ת.נ.) אין נונסנס ובאוצר יודעים את זה. אם היינו בממשלה עכשיו חלק גדול מהגזרות על הישיבות היו מתבטלות. לצערי מפלגת העבודה איבדה את הגמלאים. מפלגת העבודה ויתרה על הבטחתה המרכזית לשכר מינימום. נכון, הכנסת הצליחה להקטין את חוק ההסדרים מ-137 סעיפים ל-50 סעיפים, אך לצערי כל הסעיפים שנשארו הם אנטי-סוציאליים", טען.


פורסם לראשונה 16/12/2007 22:35

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יאבק בסעיפים הדרקוניים. ברק
צילום: גיל יוחנן
צילום: דודי ועקנין
יחימוביץ' נלחמת לבד
צילום: דודי ועקנין
ליצמן. תמיכה מפתיעה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים