שתף קטע נבחר

חורף חם: על תקלות נפוצות בדודים ועלות תיקונן

מהן התקלות הנפוצות ביותר בדודי חשמל, כמה עולה לתקן אותן ואיך חאפרים ינסו לסבן אתכם. טיפים למקלחת חמה

אין כמו מקלחת חמה ביום חורפי. אלא שקולטי השמש, בימים חורפיים, לא ממש אפקטיביים.  לכן, עם בוא החורף ובכדי שלא תתנסו במקלחות קרות, ריכזנו עבורם, בסיוע אתר מידרג, את שלוש התקלות הנפוצות ביותר בדוודים ואת העלות לתקנן. כפי שתיווכחו לדעת,  ברוב המקרים ניתן לתקן דוד מקולקל בקלות, ובעלות מקסימלית של 400 שקלים.

 

אבל לפני הכל, להלן כמה מוןשגי יסוד על מנת שתבינו על מה מדברים איתכם. 

 

גוף חימום בדוד - החלק שמחמם את המים. חלק זה ממיר את האנרגיה החשמלית לחום.

 

תרמוסטט - מכשיר לשליטה בטמפרטורה הרצויה. בהקשר לדוד – התרמוסטט מפסיק את פעולת החימום כאשר המים מגיעים לחום מסויים – בדרך-כלל 65 מעלות.

 

פלאנג' – מעין צלחת עגולה הסוגרת את פתח הדוד. אל צלחת זו מתחברים גוף החימום והתרמוסטט. כשאינסטלטור אומר "להחליף פלאנג'" הוא לא מתכוון להחלפה של הצלחת בלבד אלא גם לגוף החימום והתרמוסטט שיושבים עליה.

 

חמם מהיר – שרוול פלסטיק המולבש על גוף החימום. שרוול זה מאפשר לחמם מעט מים במהירות גבוהה. החמם המהיר חוסך בחשמל, אומנם, אך מקצר את אורך החיים של גוף החימום.

 

כאשר הדוד לא מחמם כמו שצריך סביר להניח כי גוף החימום או התרמוסטט התקלקלו. כאשר הדוד מקצר עדיין ייתכן והבעיה היא בגוף החימום או התרמוסטט אך קצר יכול לנבוע גם מנזילת מים. למה זה קורה? כמה עולה לתקן? בהמשך.

 

תקלה מספר 1: גוף חימום מקולקל

התקלה הנפוצה ביותר בדוד חשמלי היא גוף חימום מקולקל. מדוע זה קורה? בדרך כלל התקלה נובעת מהצטברות אבנית בתוך הדוד סביב גוף החימום.

 

החלפת גוף חימום איננה דבר מורכב. למרבה הפלא, אין צורך לפתוח את הדוד בשביל להחליף את גוף החימום. ניתן "לשלוף" את גוף החימום הישן החוצה ממקומו ולהשחיל פנימה גוף חימום חדש. למרות הקלות שבהחלפת גוף החימום בלבד, מומלץ בחום לא להסתפק בהחלפת גוף החימום אלא לפתוח את הפלאנג', לנקות היטב את פנים הדוד משאריות האבנית ולשים פלאנג' חדש. בדוודים מסויימים לא ניתן להחליף את גוף החימום בלבד ובכל מקרה צריך להחליף את הפלאנג' עם הגוף חימום.

 

כמה עולה לתקן?

החלפת גוף החימום בלבד: 200-250 שקלים. 

 

החלפת הפלאנג' תעלה לכם 350-400 שקלים.

 

מחיר התיקון יגדל בכ-25% כאשר הדוד נמצא במקום שאינו נגיש בקלות, כגו גג רעפים או במיקום יותר גרוע – בתוך  בויידם טחוב.

  

תקלה מס' 2: תרמוסטט מקולקל

התרמוסטט מתקלקל כתוצאה משימוש רב בדוד או שהוא (התרמוסטט) מאיכות נמוכה. התרמוסטט עלול גם להתקלקל מפגיעה חיצונית היות והוא נמצא מחוץ לדוד. בכדי להחליף את התרמוסטט, כמו בהחלפת גוף חימום, אין צורך לפתוח את הדוד.

 

כמה עולה לתקן?

החלפת תרמוסטט תעלה לנו בין 200-250 שקל.

 

תקלה מס' 3: נזילת מים

נזילת מים מהדוד עלולה אף היא לגרום לדוד לקצר. נזילת המים נגרמת או כתוצאה מאטימה לקוייה של הפלנאג' או שפשוט הדוד ישן מאוד.

 

לא בכל מקרה ניתן לתקן את נזילת המים. אם נזילת המים היא מהפלאנג' עצמו – ניתן לתקן על-ידי החלפת הפלאנג' אך במקרה שהברגים של הפלאנג' לא נפתחים עקב חלודה או שהנזילה היא מגוף הדוד – צריך להחליף דוד. בנוסף, אם הדוד שלכם ישן (למעלה מ-10 שנים) וגם נוזל – כדאי לשקול להחליף אותו.

 

כמה עולה לתקן?

• החלפת פלאג' – 350-400 שקלים.

 

• החלפת דוד 1,500-2,500 שקלים (תלוי ביצרן, בנפח הדוד ועוד)

 

שיטות של "חאפרים" בענף הדודים

"החאפר" לא יטרח לנקות את האבנית בתוך הדוד – צפו לתקלה נוספת בקרוב.

 

"החאפר" יגיד לכם שהבדיקה חינם. מיד כשיגיע יקבע שצריך להחליף את הדוד גם כאשר ניתן לתקנו. הוא כבר יביא איתו דוד להחלפה... מומלץ לזכור שאם הדוד אינו ישן מאוד ניתן לתקנו, ברוב המקרים, בעלות של עד 400 שקלים בלבד.

 

"החאפר" ינצל את חוסר הידע שלכם ויגבה מחיר מופקע על התקלות הפשוטות שתוארו לעיל.

 

הטיפים באדיבות אתר מידרג. באתר מידרג תמצאו בעלי מקצוע כגון: שיפוצניקים, אינסטלטורים, הובלות ועוד, שקיבלו את הדרוג הגבוה ביותר מהלקוחות. באתר ניתן לקרוא אלפי המלצות ודרוגים של לקוחות קודמים, שביצעו שרות עם בעלי המקצוע.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סידי בנק
מקלחת. שהדוד יעבוד
צילום: סידי בנק
מומלצים