שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אסף רונן

    בריא וטעים: מרק חומוס מונבט ותרד

    יעל גרטי הנביטה חומוס במשך שלושה ימים כדי להכין מרק חומוס מונבט ותרד, עם המון ירקות, עשבי תיבול ולימון, בריא, מרענן וטעים מאוד

    מרגע שהחלטתי להכין מרק חומוס ותרד היה לי ברור שאנביט את החומוס, כדי שיהיה קל יותר לעיכול, עשיר יותר בוויטמינים ומהיר יותר לבישול. הצטיידתי, אם כן, בחומוס אורגני, השריתי אותו ללילה - ולמחרת התחלתי במלאכת ההנבטה, שאין קלה ממנה: פשוט מניחים גרגרי חומוס במסננת מעל קערה ומכסים בצלחת ו/או מגבת. שוטפים את תוכן המסננת פעמיים ביום וממשיכים כך עד שגדל נבטוט. תוך שלושה ימים מליל ההשריה התקבל חומוס מונבט, חמוד להפליא, שכיכב במרק שזכה לשבחים מפי משפחתי.


    אחרי. חומוס מונבט (צילום: ירון ברנר)

     

    מרק חומוס מונבט ותרד

    אם אין לכם עניין בהנבטת חומוס, ניתן כמובן לבשל חומוס קפוא במים רותחים עד ריכוך, או לחילופין להשרות חומוס יבש ללילה ולבשלו במים רותחים עד ריכוך. 2 כוסות מתוכן המרק ירוסקו במעבד מזון כדי לעבותו מעט, אך אין זה הכרחי: אם אין ברשותכם מעבד מזון או בלנדר-מוט- ניתן לוותר על כך. אם הנבטתם כמות גדולה, תוכלו להכין ממרח חומוס מונבט.

     

    המרכיבים (ל-6-7 מנות):

    2 כוסות חומוס אורגני (להשיג בבתי טבע)

    2 כפות שמן זית

    1 בצל סגול או רגיל, קלוף וקצוץ דק

    2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

    2 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ או פחות

    2 כרישות, החלק הלבן בלבד, שטופות, חתוכות לפיסות באורך 2 ס"מ וחצויות

    4 גבעולי סלרי (כולל עלים מגבעול אחד), שטופים וחתוכים לפיסות באורך 1-2 ס"מ

    1 שקית גדולה (310 גרם) תרד שטוף

    מלח

    פלפל שחור גרוס גס

    כמון טחון

    חופן פטרוזיליה טריה

    חופן כוסברה טריה

    מיץ מ-2 לימונים

     

    כלים: מעבד מזון או בלנדר-מוט- לא חובה


    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:
    1. מתחילים 3 ימים מראש: משרים חומוס ללילה בקערה מלאה מים. למחרת מסננים, שוטפים ומניחים במסננת מעל קערה. מכסים בצלחת, מכסים במגבת ומניחים כך עד הערב. בערב שוטפים את תוכן המסננת תוך ערבוב עדין בעזרת הידיים או כף, שופכים את המים שהצטברו בתחתית הקערה ומניחים את המסננת שוב מעל הקערה, מכסים בצלחת ובמגבת. ממשיכים כך במשך יומיים-שלושה נוספים, עד שנוצר נבטוט באורך חצי ס"מ עד 1 ס"מ.
    2. מניחים את החומוס המונבט בסיר, מכסים במים רותחים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך חצי שעה או עד שגרגר רך דיו לטעמכם. מסננים מעל קערה ושומרים את מי הבישול.
    3. מחממים כף שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה. מטגנים בצל עד להזהבה קלה, מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה.
    4. מוסיפים גזר, כרישה, סלרי וכף נוספת של שמן זית ומערבבים. מבשלים עד אש נמוכה- בינונית במשך 3 דקות.
    5. מוסיפים תרד ומערבבים. מוסיפים גרגרי חומוס מונבטים ומבושלים ומערבבים.
    6. מוסיפים 1-11/2 ליטר מים רותחים ו-2 כוסות ממי הבישול של החומוס (אפשר לשפוך את היתר). מערבבים ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס וכמון.
    7. מעבירים 2 כוסות מתוכן הסיר (כולל נוזלים) למעבד מזון (או לקערה-אם מרסקים עם בלנדר-מוט) ומרסקים עד לקבלת מרקם גרגרי. מחזירים לסיר ומערבבים.
    8. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ומיץ לימון. מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח, פלפל או מיץ לימון לפי הטעם. מגישים חם.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    לפני. חומוס יבש
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים