שתף קטע נבחר

מועצת העיתונות: חיסיון חשודים פוגע בדמוקרטיה

בדיון דחוף של מועצת העיתונות נקבע כי הצעת החוק שיטיל חיסיון מוחלט על שמות חשודים ופרטי חקירה "מהווה פגיעה חמורה בדמוקרטיה". החוק יובא מחר לדיון חוזר בוועדת השרים לחקיקה

מועצת העיתונות התכנסה הערב (יום א') לדיון דחוף בהצעת החוק החדש, שיאסור פרסום שמות חשודים ופרטי חקירה. חברי המועצה הודיעו בתום הדיון כי הצעת החוק "מהווה פגיעה חמורה בדמוקרטיה".

 

נשיאות המועצה הזהירה כי אם חלילה יתקבל החוק - לא יידע העם בישראל על חקירות המתנהלות נגד ראשי ממשלה, שרים וחברי כנסת. הדוברים בדיון הסבירו כי בעוד שהעיקרון במשטר דמוקרטי הוא שהכל מותר

לפרסום עד אשר נאסר על-ידי רשות מוסמכת, הרי שבנסוח ההצעה לחוק החדש נקבע כי הכל אסור לפרסום עד לקבלת היתר של בית המשפט.

  

על-פי ההצעה, שקיבלה את תמיכת ועדת השרים לחקיקה, ייאסר באופן מוחלט פירסום שם חשוד או כל פרט מהחקירה עד לקבלת היתר משופט. נשיאות מועצת העיתונות מדגישה, כי חוק זה מגן דווקא על אישי ציבור, בהם שרים וחברי כנסת.

 

הצעת החוק צפויה לעלות לדיון פעם נוספת בוועדת השרים לענייני חקיקה לאחר שהוגש ערעור בעניין. שר המשפטים, דניאל פרידמן, "מיישר קו" עם עמדת משרד המשפטים - ויתנגד להצעת החוק. 

 

החוק, שעורר סערה, אושר בשבוע שעבר בקריאה טרומית במליאת הכנסת. את ההצעה

הגישו חברי הכנסת רוברט אילטוב ויוסף שגאל (ישראל ביתנו). יום לפני כן אושרה הצעת החוק בוועדת השרים לענייני חקיקה.

 

משמעות הצעת החוק, אם תאושר בשלוש קריאות בכנסת, ברורה: אם לפני שנתיים היה החוק בתוקף, הציבור בישראל לא היה יודע על פרשת הנשיא, משה קצב, אלא רק על התוצאה הסופית - הסדר הטיעון. זאת, אלא אם שופט היה מחליט אחרת. כך גם בנוגע לפרשיות וחשדות נוספות, כגון אלו הנוגעות לראש הממשלה אולמרט, המשנה לו חיים רמון, שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון ואחרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופטת דורנר. פגיעה בדמוקרטיה
צילום: דורון גולן
מומלצים