שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אסף רונן

    קטנות ומטריפות: לחמניות אגסים ונענע

    יעל גרטי אופה לחמניות אגסים ונענע, שיוצרות שילוב מדהים בין מתיקות הבצק והאגסים - וערמומיות הנענע. עוד לא הדלקתם את התנור?

    אגסים ונענע: אני יודעת שהשילוב הזה נשמע מוזר, אך הוא עובד. הלחמניות האלה, פרי המצאתו של הקונדיטור נעם בבילה מ"לחם טאטי", הן לא פחות מגאוניות. כשהמתיקות של הבצק ושל האגסים פוגשת בנענע השובבה – התוצאה היא לחמניות מדהימות, שקצת קשה להפסיק לאכול.  


    (צילום: אסף אמברם)

     

    לחמניות אגסים ונענע

    מתכון של שף-קונדיטור נעם בבילה, "לחם טאטי", גבעתיים

     

    הלחמניות האלה במיטבן כשהן יוצאות מהתנור, אך כמובן שניתן להקפיאן ולחממן בעת הצורך, בחום נמוך בתנור. ב"לחם טאטי" הן נמכרות כשהן מעוטרות במעט קמח תירס, אני הסתפקתי במריחת ביצה טרופה לפני האפיה.

     

    אין זו טעות: 100 גרם סוכר. הבצק יוצא מתוק, אך אז הוא פוגש בנענע והמתיקות מתאזנת, נוכח ערמומיותה. כדאי להניח את הנענע והאגסים במסננת או לייבשם בעזרת מגבת, כדי שלא ירטיבו את הבצק.

     

    המרכיבים (ל-14 לחמניות):

    18 גרם (קצת פחות משליש קוביה) שמרים טריים

    320 מ"ל (11/4 כוסות) מים פושרים/חמימים

    600 גרם (4 כוסות + 4 כפות) קמח לחם (שטיבל מס' 2)

    15 גרם (11/2 כפיות) מלח

    100 גרם (1/2 כוס) סוכר

    70 גרם חמאה מומסת (אפשר להמיס במיקרוגל), מצוננת קלות

    120 גרם (13/4 אגסים, משקל נטו אחרי ניקוי) אגסים, חתוכים לקוביות קטנות (לא קלופים)

    15 גרם (חופן) נענע טריה, עלים בלבד, שטופים וקצוצים דק

    לעיטור:

    1 ביצה, טרופה

    מעט קמח תירס (לא חובה)

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים שמרים ומים חמימים עד להמסת השמרים.
    2. מערבבים קמח, מלח וסוכר בקערה רחבה וגדולה מאוד, שתהיה נוחה ללישה.
    3. מוסיפים חמאה מומסת ואת תערובת השמרים לקערת הקמח ומערבבים בעזרת כף. ממשיכים בלישה ידנית עד להווצרות בצק חלק.
    4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
    5. מוסיפים נענע קצוצה ואגסים לבצק ולשים עד שאלה נטמעים בבצק. אם הבצק הפך רטוב מעט בגלל הנענע והאגסים- מוסיפים מעט קמח.
    6. תולשים מהבצק פיסות במשקל 80-100 גרם ומגלגלים כדורים יפים. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר, עד שהן מכפילות את נפחן.
    7. לקראת האפיה מושחים את הלחמניות בביצה טרופה – ואם רוצים מעטרים במעט קמח תירס.
    8. מכניסים לתנור ואופים במשך 18-22 דקות (תלוי בעצמת התנור), עד שהלחמניות מוזהבות-מושחמות היטב למעלה ומושחמות בצדן התחתון.

     

    צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אוהבים נענע. אגסים
    צילום: אסף אמברם
    מומלצים