שתף קטע נבחר
 

אבוקדו: שמונה מתכונים ירקרקים

אבוקדו, במקרה שלא ידעתם, הוא אחד המאכלים הנדירים האלו - שהם גם טעימים וגם ממש בריאים. אספנו עבורכם שמונה מתכוני אבוקדו מוצלחים במיוחד שיעשו לכם חורף ירקרק

סלט אבוקדו ומטיאס טרטר טונה ואבוקדו ויניגרט אבוקדו גואקמולה 
אבוקדו ממולא בסלט גריסים סלט אבוקדו, רוקט וגבינת פטה סלט עוף, תירס ואבוקדו סלט אבוקדו בסגנון מקסיקני 

האבוקדו, שכעת נמצא בשיא העונה, הוא אחד המאכלים שיש לגביהם קונצנזוס - כמעט כולם אוהבים אותו. האבוקדו עשיר בשומן (פרי ממוצע מכיל כ-30 גרם שומן), ולכן מומלץ לאכול ממנו במתינות. עם זאת, היום ידוע שרוב השומן באבוקדו הוא חד שומן בלתי רווי, כלומר שומן 'טוב' שמוריד את רמות הכולסטרול.

 

איך בוחרים אבוקדו

קטיף האבוקדו נעשה כשהפירות עדיין מוצקים וההבשלה הסופית נעשית בבית, תוך מספר ימים. אפשר לסגור את האבוקדו בשקית נייר כדי לזרז את ההבשלה. אם שמים גם תפוח בשקית, ההבשלה תתרחש מהר יותר. כדי למנוע השחרה, מטפטפים מעט מיץ לימון על האבוקדו. אפשר לאחסן אבוקדו מקרר, אבל רצוי להגיש אותו בטמפרטורת החדר.

 

הנה שמונה מתכוני אבוקדו - שאולי יפחיתו את רמות הכולסטרול שלכם ואולי לא - אבל מה שבטוח, יעשו לכם כיף בפה - מרוטב ועד סלט מאבוקדו ממולא ועד מטבל.


גם טעים וגם בריא. אבוקדו (צילום: אורן יהודה)

 

סלט אבוקדו ומטיאס

 

מתכון של חנוך בר שלום

 

המרכיבים: 

2 אבוקדו בשלים מקולפים ופרוסים

2 פילה מטיאס מנוקים ופרוסים

4 כפות מיונז

1 כף חרדל

1 כף מיץ לימון

2 בצלים ירוקים פרוסים

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים, מתבלים בפלפל שחור ומשהים במקרר למשך שעתיים.

 

חזור למעלה
טרטר טונה ואבוקדו

 

מתכון של גומבוץ סלע

 

המרכיבים:

1/2 כוס רוטב סויה

3 כפות מירין

1 כף סאקה

1/4 כפית שמן שומשום

2 כפות שמן זית

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

1 כפית שום כתוש

1 כפית פלפל חריף טרי קצוץ

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

750 גרם פילה טונה אדומה משובחת

חופן אגוזי לוז קצוצים

2 כפות שומשום שחור יפני

1/2 תפוח בינוני מזן גולדן דלישס, קלוף וחתוך קוביות קטנטנות

1/2 מלפפון קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

2 בצלים ירוקים, רק החלק הלבן, קצוצים דק

1 אבוקדו בשל גדול חתוך קוביות קטנטנות

1 אצת נורי פרוסה דק לצורת שערות

8 חלמוני ביצי שליו טריות (להשיג במעדניות)

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סויה, מירין וסאקה ומנמיכים את האש. מאדים עד שנשארת שליש מהכמות ההתחלתית. מסירים מהאש, מוסיפים שמן שומשום, חצי כמות משמן הזית, ג'ינג'ר, שום, פלפל קיין ופלפל שחור ומניחים לעמוד בטמפרטורת החדר כשעתיים. בתום השעתיים מעבירים למקרר למשך הלילה.
  2. למחרת פורסים את הטונה לרצועות בעובי ס"מ וקוצצים. כדאי לעבוד במהירות ובפיסות קטנות בכדי שטמפרטורת הטונה לא תרד. מעבירים לקערה ומחזירים לקירור.
  3. מטגנים את האגוזים הקצוצים ביתרת שמן הזית. סופגים עודף שמן בנייר סופג ומעבירים לקערה קטנה יחד עם השומשום השחור.
  4. בקערה, מערבבים את הטונה, האגוזים והשומשום, התפוח החתוך, המלפפון והבצל הירוק. יוצקים מעל מהרוטב. מערבבים מעט ומסדרים את התערובת על צלחת. מסביב מניחים קוביות אבוקדו ואצת נורי ומעל לכל יוצקים חלמון ביצת שליו טרי. מגישים מיד.

 

חזור למעלה
ויניגרט אבוקדו

 

הנה רעיון קצת שונה - במקום סלט, מכינים מהאבוקדו רוטב וינגרט קטיפתי ועשיר שיכול להחליף רטבי וינגרט קלאסיים. הרוטב יתאים לסלט ירוק.

 

מתכון של פיליס גלזר

 

המרכיבים:

1 אבוקדו גדול ובשל, אך לא בשל מדי

2 כפות חרדל דיז'ון עם גרגרים

מיץ מ-1 לימון גדול

1 כף יין שרי לבישול (לא הכרחי)

1 כף חומץ בן יין אדום

6 כפות שמן קנולה,או שמן זית

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

  

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את בשר האבוקדו בממחה עם יתר החומרים. מקררים לפחות שעה לפני השימוש (ניתן להכין יום לפני ההגשה ולאחסן בכלי סגור היטב במקרר).

 

חזור למעלה
גואקמולה

 

מתכון של איתמר דוידוב

 

המרכיבים: 

2 אבוקדו בשלים, קלופים ומעוכים

מיץ מ- 1 לימון עסיסי

1 בצל בינוני קצוץ קטן

1 עגבניה קצוצה קטן

2-1 פלפל חלפניו כבוש קצוץ (הכמות לפי החריפות האהובה)

1/2 פלפל אדום קצוץ קטן

1/2 פלפל ירוק קצוץ קטן

1/2 פלפל צהוב קצוץ קטן

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד. אם הגואקמולה משמש כמטבל לנאצ'וס, מומלץ לדלל במעט מיץ לימון נוסף או מים רתוחים.


לא לשכוח נאצ'וס. גואקמולה (צילום: ויז'ואל/פוטוס) 

 

חזור למעלה
אבוקדו ממולא בסלט גריסים

 

מתכון של פיליס גלזר 

 

המרכיבים (6 מנות): 

1 כוס גריסים

2 כוסות מים

1 כוס מלפפון קצוץ (לא מקולף)

1/2 כוס פטריות טריות קצוצות

לרוטב:

1/2 כוס שמן חמניות בכבישה קרה או שמן זית

3 כפות מיץ לימון

1 שן שום קצוצה

1 1/2 כפיות דבש

1/2 כוס טימין טרי קצוץ או 1/2 כפית יבש

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות

מלח

4 אבוקדו קטנים חצויים או 3 גדולים

  

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הגריסים במים עד שהמים נקיים. מסננים היטב ושמים בסיר עם 2 כוסות מים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות או עד שהמים נספגים. שוטפים במים קרים כדי לעצור את פעולת הבישול ומסננים היטב. מוסיפים מלפפון ופטריות.
  2. בקערה קטנה, בעזרת מטרפת יד, מערבבים את כל החומרים לרוטב מלבד הכוסברה (אם רוצים להכין את הרוטב מראש יש להוסיף את הכוסברה ברגע האחרון) ויוצקים על הסלט. חוצים את האבוקדו ומוציאים מעט מהבשר כדי לעשות מקום למילוי. ממלאים בסלט ומגישים יתרות הסלט ליד.

 

חזור למעלה
סלט אבוקדו, רוקט וגבינת פטה

 

מתכון של חנוך בר שלום

 

המרכיבים:  

כ-3 כוסות עלי רוקט שטופים

1 אבוקדו מקולף ופרוס

1 בצל סגול מקולף ופרוס

100 גרם גבינת פטה

50 גרם צנוברים קלויים

1 כפית אורגאנו יבש

לרוטב:

1/4 כוס מיץ לימון

1 כף חומץ בלסמי

3/4 כוס שמן זית

2 שיני שום כתוש

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הרוקט, האבוקדו והבצל.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב, מוסיפים לסלט ומערבבים. מפזרים מעל את הגבינה, הצנוברים הקלויים והאורגנו היבש, ומגישים.

 

חזור למעלה
סלט עוף, תירס ואבוקדו

 

סלט שהוא ארוחה עם שתי גרסאות לרוטב.

 

מתכון של  איילת בן-יוסף

 

המרכיבים:

1 שקית "עלי בייבי"

1 חזה עוף חתוך ל-2 שניצלים

1 אבוקדו בשל חתוך לקוביות

1 קופסה קטנה של תירס

3 צנוניות קטנות פרוסות

מלח ופלפל ומעט אורגנו

רוטב 1: הגרסה הקלילה

3 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

1 כף חומץ

מעט מלח

1/2 כפית אורגנו יבש

רוטב 2: הגרסה המיונזית

2 כפות מיונז

1 כפית חרדל

1-2 שיני שום כתושות

1 כפית חומץ

1/2 כפית סוכר

2-3 כפות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת-פסים (או מחבת רגילה, אם אין), ממליחים, מפלפלים ומפזרים מעט אורגנו על העוף. צולים את העוף, כ-3 דקות מכל צד, עד שמקבל פסים שחומים יפים. מורידים מהאש ומצננים. פורסים את העוף הצלוי לפרוסות דקות.
  2. מסדרים בקערה שכבה של עלים, מעליהם מסדרים קוביות אבוקדו, גרגירי תירס, נתחי עוף וצנוניות.
  3. מכינים את הרוטב שרוצים - מערבבים היטב את כל המרכיבים בצנצנת קטנה. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים.

 

חזור למעלה
סלט אבוקדו בסגנון מקסיקני

 

סלט שמשלב מרכיבים מקסיקניים - אבוקדו, שעועית חומה ותירס - אפשר להגיש כחלק מארוחת טקס-מקס כמילוי לטורטיות.

 

מתכון של רותי קינן

 

המרכיבים: 

2 אבוקדו בשלים

מיץ מ‭1-‬ לימון

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

2 עגבניות

1 קופסה קטנה (כ‭300-‬ גרם) גרגרי תירס

1 קופסה שעועית חומה

צרור כוסברה

‭1/4‬ כוס שמן זית

מלח, פלפל

מעט טבסקו

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות. מניחים בקערה גדולה ומזליפים על הקוביות את מיץ הלימון.
  2. חותכים את הפלפלים והעגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לאבוקדו. מוסיפים גם את התירס והשעועית.
  3. קוצצים את הכוסברה, מוסיפים לסלט עם השמן, המלח והפלפל. מתבלים גם בטבסקו, לתוספת חריפות. מערבבים הכל יחד ומשהים במקרר 10 דקות לפחות לפני ההגשה.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבוקדו
צילום: אורן יהודה
צילום: יוסי סליס
אבוקדו במילוי סלט גריסים
צילום: יוסי סליס
מומלצים