שתף קטע נבחר

בלי רגשי אשם: ארוחה פולנית

אין ארוחה יהודית פולנית אמיתית שלא כוללת סלט ביצים, קרעפלך, צימעס, צלי בקר וכבד קצוץ. ריכזנו כאן עבורכם את כל המתכונים שצריך כדי להגיד שעמדתם כל היום על הרגליים ולמה אף אחד לא אוכל

סלט ביצים

מתכון באדיבות זמי שרייבר, "סנדר"

 

המרכיבים:

10 ביצים

1 בצל קצוץ

2 כפות מיונז

1 כפית חרדל

מלח פלפל לבן

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הביצים. מקררים במקרר.
  2. מקלפים ומגרדים בפומפייה גסה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, המיונז, החרדל המלח והפלפל הלבן. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. ניתן ורצוי לפזר מעל בצל מטוגן.


(צילום: גיא הכט)

 

קרעפלך מטוגנים

מתכון באדיבות זמי שרייבר, "סנדר"

 

המרכיבים (ל-4 סועדים):

לבצק:

1 ק"ג קמח

2 תפוחי אדמה בינוניים, או תפו"א אחד גדול, מבושלים ומעוכים למחית אחידה

5 ביצים

מלח על פי הטעם

1/2 כוס שמן

מילוי:

1/2 ק"ג בשר בקר (עם מעט שומן) חתוך לקוביות

2 בצלים קצוצים

2 ביצים

100 גרם כבד עוף

פלפל שחור ומלח על פי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מערבבים את כל המרכיבים יחד עד ליצירת עיסה אחידה.
  2. המילוי: מטגנים את הבשר, הכבד והבצל הקצוץ יחד עד להשחמה. לאחר הטיגון טוחנים את התערובת במטחנת בשר, מוסיפים את הביצים, הפלפל שחור והמלח ומערבבים שוב.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ויוצרים עיגולים בעזרת כוס. ממלאים את העיגולים במילוי וסוגרים בזהירות בעזרת לחיצות קלות בקצוות הבצק. לאחר מכן מבשלים כ-15 דקות במי מלח רותחים עם מעט שמן - עד שהכיסנים צפים. מציאים ומניחים במסננת. מצננים.
  4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכיסנים עד שהם שחומים. מוציאים ומניחים על נייר סופג. ניתן גם לוותר הטיגון ולהוסיף את הקרעפלך למרק עוף.


(צילום: גיא הכט)

 

צימעס - תבשיל גזר מתוק

מתכון באדיבות זמי שרייבר, "סנדר"  

 

המרכיבים:

2 ק"ג גזר

100 גרם מרגרינה

1 כפית מלח

1/2 כף אבקת מרק עוף

1/2 2 כוסות מים

2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הגזר ומכניסים לסיר יחד עם כל יתר המרכיבים. מבשלים במשך שעה. ניתן להוסיף בשעת הבישול צימוקים או שזיפים (או שניהם יחד) לפי בחירה. מגישים חם.


(צילום: גיא הכט) 

 

צלי של כתף בקר ברוטב

מתכון באדיבות זמי שרייבר, "סנדר"  

 

המרכיבים:

2 קילוגרם כתף בקר

2 בצלים קצוצים

2 גזרים

5 שיני שום כתושות

2 עלי דפנה

כמה גרגרי פלפל אנגלי

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את נתח הבשר עם הבצל הקצוץ, שום כתוש ומעט מלח עד להשחמה. מוסיפים מעט מים ומשחימים שוב עד לקבלת גוון כהה.
  2. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את שאר המרכיבים. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם ל-140 מעלות למשך שעתיים. מוציאים את הבשר מהרוטב, ומעבירים אותו למקרר.
  3.  פורסים את הבשר לפרוסות.
  4. הגשה: מחממים את הרוטב, מסדרים את פרוסות הבשר בצלחת הגשה ויוצקים עליהן את הרוטב. 


(צילום: גיא הכט)

 

כבד קצוץ

מתכון באדיבות זמי שרייבר, "סנדר"  

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג כבדי עוף

3 בצלים

4 ביצים קשות

50 גרם שומן אווז (שמאלץ)

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הכבדים במעט מאוד שומן אווז עד שהם עשויים. מעבירים לצלחת ומכינים למקרר. בנוזלים שנותרו במחבת מטיגון הכבדים מטגנים שני בצלים קצוצים עד שהם מתחילים להזהיב. מניחים בכלי ומכניסים למקרר.
  2. לאחר שעה בקירור טוחנים את הכבדים, הביצים הקשות, הבצל שנותר (חי וקצוץ) והבצל המטוגן, במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים קצרים (נזהרים שהכבד לא יהפוך למשחה).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צימעס
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים