שתף קטע נבחר

ערוצים יעודיים לא יעברו לשידור האנלוגי

כך החליטה היום ועדת הכלכלה של הכנסת. במקביל מכינה הוועדה את חוק השידור הדיגיטלי להצבעת הממשלה. במידה ויעבור - יצטרכו צופי השידור האנלוגי - כ-120 אלף בתי אב - לרכוש ממיר בשווי מאות שקלים על מנת לצפות בטלוויזיה

ועדת הכלכלה של הכנסת דחתה היום את ההצעה לכלול את הערוצים הייעודיים בחבילת השידור הדיגיטלי. על הערוצים היעודיים נמנים כל ערוצי הנישה שאינם מופקים על ידי חברת הכבלים או הלווין, כמו 24, הערוץ הרוסי, ערוץ הכנסת וכו'. כיום משודרים ערוצים אלה בשידור הדיגיטלי בלבד, ומשמעות הדבר היא שאי אפשר לקלוט אותם במכשירים הקולטים שידור אנלוגי (באמצעות אנטנה).

 

ועדת הכלכלה של הכנסת תעלה בקרוב את הצעת החוק הממשלתית, לביטול השידור הציבורי האנלוגי והמעבר לשידור דיגיטלי, לקריאה שנייה ושלישית. במהלך העבודה  על הצעת החוק עלה הרעיון שלחבילת השידור האנלוגי, המכילה את הערוצים 1, 2, 10, 99 ו-23, יתווספו גם ערוצים ייעודיים כגון הערוץ הרוסי (ערוץ 9) וערוץ מוזיקה 24. ההצעה הזאת נדחתה ברוב קולות.

 

המעבר משידור אנלוגי לדיגיטלי, כפי שמציע החוק, יחסוך מאות מיליוני שקלים למדינה. המעבר משידור באנטנות יחסוך לרשות השידור כ-50 מיליון שקלים בשנה, ולרשות השנייה כ-20 מיליון שקלים בשנה. במידה ויעבור החוק בכנסת, תוך שנתיים וחצי מהיום לא יהיה במדינת ישראל שידור אנלוגי. כיום צופים בשידור האנלוגי כ-6 אחוזים מהאולוסיה, שהם כ-120 אלף בתי אב.

 

האליה: איכות שידורי הטלוויזיה הציבוריים בישראל יהיו טובים בהרבה מבעבר. וספקטרום הערוצים יגדל. הקוץ שבאליה: במידה והחוק יעבור יאלצו כל הצופים בשידור האנלוגי לרכוש ממיר דיגיטלי על מנת לצפות בשידורי הטלוויזיה, אם אינו מנוי על הכבלים או הלווין. עלותו של ממיר דיגיטלי - כ-400-500 שקלים. צופה שהשידור אינו מגיע לאזור מגוריו יאלץ לרכוש צלחת לווין בעלות של כ-1500 שקלים. ועדת הכלכלה סירבה לאשר את דרישת אגודת "זכות הציבור לדעת" שהמדינה תישא בעלות רכישת הממיר הדיגיטלי מאחר והשידור יחסוך לה מאות מיליוני שקלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צ'יקי לאבין, מגזין 24. לא יעבור לאנאלוגי
צילום: יוסי צבקר
לאתר ההטבות
מומלצים