שתף קטע נבחר

תיעוד: "קלטת המכירה" של בית המריבה

אנשי הישוב היהודי בחברון שהוגדרו "פולשים" חשפו פרט חדש לקראת הדיון בבג"ץ על הבית שבמחלוקת, ובו תיעוד עיסקת המכירה לפאיז ראג'בי ושותפו. "נימוקי המשטרה מפוקפקים ותמוהים", הם טוענים. במקביל, הגישו תביעת בעלות לבית המשפט בירושלים

האם התמונות הללו ישנו את התמונה? ביישוב היהודי בחברון החליטו להפיץ הערב (יום ג') את קלטת הווידיאו שבה מוצג התיעוד של מכירת הבית על ידי באיז ראג'בי ושותפו ל"איש הקש" שייצג אותם. זאת על רקע הדיון בנושא ביום חמישי בבג"ץ, שעלול להורות על פינויים.

 

"הבית הזה נקנה על ידנו בהרבה מאוד כסף, גם המשטרה והפרקליטות לא מכחישים את זה והנימוקים שלהם לפנות את הבית מבוססים על נימוקים משפטיים תמוהים ומפוקפקים", אמרה ל-ynet אורית סטרוק מהיישוב היהודי בחברון.

 

סטרוק הוסיפה: "על בסיס טענות שלא נטענו מעולם על ידי המוכר באיז ראג'בי,

 מתכוונת הפרקליטות להורות למשטרה לבצע פינוי בכוח ולהוציא מהבית את הקונים על מנת להחזירו לידי המוכר השקרן וכל זאת עוד לפני שהחקירה הסתיימה".

 

אירוע המכירה המצולם התרחש בכפר אל עזריה שמצפון לירושלים בשנת 2004. ראג'בי מסומן בחץ, לידו יושב שותפו ובאמצע גורם המפקח כביכול על העיסקה.

 

במקביל, אנשי היישוב היהודי הגישו היום תביעת בעלות לבית המשפט המחוזי בירושלים, מתוך רצון לכך שבית המשפט ידון לעומק בכל המסמכים והראיות, דבר שלדבריהם בג"ץ אינו יכול לעשות. לפיכך, הם מבקשים לדחות את הדיון בבג"ץ עד לסיום הליכי התביעה.

 

חודשים של מאבק על הבית

המדינה טענה בשבוע שעבר בתשובה לבג"ץ בנושא, כי המשטרה תאלץ לסייע בפינוי דיירי הבית. המדינה חזרה על טענתה, לפיה "בית המריבה" שייך לפלסטיני תושב חברון והמסמכים שהציגו המתנחלים - מזוייפים.

 

על פי תשובת המדינה, הבעלים החוקיים של המבנה הוא באיז ראג'בי, פלסטיני תושב חברון. המדינה קיבלה את טענתו כי העיסקה שנערכה בינו לבין איוב ג'באר, פלסטיני אשר ביקש לרכוש את הבית בשם המתנחלים, מעולם לא הושלמה והעברת הנכס לא בוצעה.

 

הפרשה החלה במארס אשתקד, אז נכנסו מאות צעירים ותלמידי ישיבה לבית של פלסטיני, תושב חברון, כחצי קילומטר מקריית ארבע. לטענת המתנחלים, יש בידיהם אישורי בעלות על הבית, אולם הפלסטיני טוען שהבית בבעלותו.

 

לאחרונה התחייבה המדינה בפני ועדת הערר של המינהל האזרחי שלא לסלק את הדיירים עד להכרעת בית המשפט. זאת, לאחר שבג"ץ הוציא צו ביניים האוסר על פינוי "בית המריבה", בעקבות העתירה שהגישו ועד היישוב היהודי בחברון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית המריבה. ההכרעה מתקרבת - או שלא?
צילום: סאמח שאהין
מומלצים