שתף קטע נבחר

עיני: ההסכם בין המרצים לאוצר הוא הישג נדיר

"הייתי צריך לעשות בדיקה מאוד רצינית של העמדות שלהם כדי למצוא נוסחה שתאפשר להם לגשר על הפער", אמר ל-ynet יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, שהמתווה שלו הביא בסופו של דבר לסיום השביתה באוניברסיטאות. "זה הישג שלא קורה בכל משא ומתן", הוא הוסיף

"הצלחנו להגיע להסכם מכיוון שלא נתתי לצדדים לברוח מאחריות" - כך אמר אתמול (יום ו') בשיחה עם ynet יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, בעקבות ההסכם לסיום השביתה באוניברסיטאות, אליו הגיעו המרצים והממשלה - הסכם שהתבסס על המתווה שניסח.

 

"הפערים בין הצדדים היו עצומים", אמר עיני, "היו ביניהם מחלוקות על כל נושא ונושא. הייתי צריך לעשות בדיקה מאוד רצינית של העמדות שלהם כדי למצוא נוסחה שתאפשר להם לגשר על הפער. אני מרוצה מאוד מכך שהצלחנו לגשר על פער כזה בלילה אחד, זה הישג שלא קורה בכל משא ומתן. אני מניח שהעובדה שהיה לצדדים דד-ליין, שאם לא הם לא היו עומדים בו היתה אובדת שנת הלימודים, דירבנה את הצדדים לגלות אחריות ולסיים הכל. לכן היה חשוב לנו שנצא מהדיון הלילי עם הסכם מפורט, ולא עם הסכם מסגרת שיכול להתפרק אחר כך בגלל חילוקי דעות שהיו צצים בהמשך".

 

עיני התמנה ליו"ר ההסתדרות לפני כשנתיים במקום ח"כ עמיר פרץ, ובחודשים האחרונים פעל כ"מתווך הלאומי". גם בזמן שביתת המורים גיבש את המתווה שבסופו של דבר הביא לחתימת ההסכם שסיים אותה. עם סיום שביתת המורים הצהיר כי: "היה אפשר להשיג הסכם כמו שהשגנו כבר בתחילת השביתה". עיני מתקשה להשיב על השאלה האם ניתן היה לעשות זאת גם בשביתת המרצים, אם היה מצטרף למשא ומתן קודם לכן.


תמיר ועיני במהלך המשא ומתן עם המרצים (צילום: ירון ברנר)

 

לדבריו, "הפערים במקרה של המרצים היו גדולים יותר, והיו קשיים גדולים יותר בהשגת הסכם. אני הסכמתי להיכנס למשא ומתן ברגע שקראו לי. מדוע זה קרה רק עכשיו, אני לא יודע ואני לא זה שצריך לשאול על כך". לפני שבועיים רשם עיני לזכותו הישג נוסף, כאשר נכנס לתוקף הסכם שגיבש עם הארגונים הכלכליים, המאפשר, לראשונה, לכל עובד בישראל לקבל פנסיה.

 

משימות שחורגות מגבול התפקיד

עיני, טיפוס שתקן שאינו אוהב לחשוף דברים בטרם עת, שומר את הקלפים צמוד לחזה ואינו מסביר מה מניע אותו לקחת על עצמו משימות מורכבות כל-כך, החורגות בהרבה מתפקידו כיו"ר ההסתדרות. הוא החל את דרכו כיו"ר ועד במס הכנסה ומעולם לא עסק בפוליטיקה מחוץ להסתדרות, מדגיש בכל הזדמנות שאין לו שאיפות פוליטיות, ואנשים בסביבתו מעריכים שהוא מעוניין להישאר בהסתדרות שנים רבות ולאחר מכן להשתלב במגזר הפרטי.

 

ייתכן שעיני מנסה להרחיב את ההסתדרות, בין השאר על ידי צירופם של עובדים לא מאוגדים ושל ארגוני עובדים מחוץ להסתדרות, כמו הסתדרות המורים, ארגון המורים, ארגוני המרצים.

הוא הצהיר פעמים רבות כי הוא רוצה לצרף להסתדרות מאות אלפי עובדים נוספים וכי "נקבל באהבה כל ארגון שירצה להצטרף או לחזור אלינו, כולל המורים, כמובן". עם זאת, לפי השעה לא ידוע על מגעים לאיחוד כזה. כשעיני עצמו נשאל למניעיו.

 

"המניע שלי הוא אחריות למדינת ישראל", הוא אומר, "המשך השביתה היה גורם נזק למדינה נזק עצום, כולל נזק קשה לסטודנטים, נזק לרמת ההשכלה במדינה, נזק לקשרי החוץ של ישראל ונזק כלכלי במיליארדי שקלים".


פורסם לראשונה 18/01/2008 21:30

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עופר עיני. "הפערים היו עצומים"
צילום: גלעד קוולרציק
עם שר האוצר. הקלפים קרוב לחזה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים