שתף קטע נבחר

מאפינס יוגורט ותפוז מהירים

איך להכין את העוגות הקטנות והעסיסיות האלה, שיעזרו לכם למלא את הבית בריח אפייה חורפי ונפלא, בלי להתאמץ כלל וכלל

   

מאפינס יוגורט ותפוז בחמש דקות

(8 מאפינס בתבנית שקעים) 

 

המרכיבים

1 כוס (140 גרם) קמח

1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

1 כפית (5 גרם) אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

2/3 כוס (140 גרם) סוכר

100 גרם חמאה, רכה

3 ביצים

1/2 2 כפות קונפיטורת תפוזים טובה, כזאת עם חתיכות קליפות מסוכרות בפנים

1 מכל (200 גרם) יוגורט 3% שומן לפחות

לזיגוג

קונפיטורה (עם או בלי חתיכות הפכרי המסוכרות, תחליטו בעצמכם) מחוממת קלות במיקרוגל, לריכוך

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את שקעי התבנית.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח. שמים בקערת המערבל את החמאה הרכה ואת הסוכר ומקציפים כ-3 דקות, או עד שמתקבל קרם בהיר ואחיד. מוסיפים פנימה, בהדרגה, את הביצים ומקציפים עוד קצת, עד שמתקבל קרם אחיד ותפוח קצת. מוסיפים פנימה מחצית מכמות תערובת הקמח, מערבבים בכמה תנועות קצרות, מוסיפים מחצית מיוגורט ומערבבים בכמה תנועות קצרות, מוסיפים את שארית הקמח ואת שארית היוגורט ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים פנימה את קונפיטורת התפוז ומערבבים, שוב, רק בכמה תנועות קצרות, כדי שהיא תתערבב בעיסה אבל לא יותר.

3. יוצקים את העיסה לשקעים, כך שתגיע עד לשלושה-רבעים מגובהם, ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים ומתייצבים וקיסם הננעץ לתוכם יוצא כשהוא נקי. מוציאים, מצננים קצת ומחלצים מהשקעים.

4. אם רוצים, מזגגים את המאפינס: מורחים עליהם, בעודם חמים, את הריבה החמימה. מגישים.

 

וכמובן שאפשר להחליף את הקונפיטורה, ולקבל מאפינס אחרים לגמרי:

1. מאפינס משמש, למשל, מכינים בדיוק באותה שיטה, צריך רק להחליף את הקונפיטורה. 

2. אחת הגרסאות האהובות עלי ביותר למאפינס האלה היא הפיכתם למאפינס פטל או תות שדה, בעזרת הקונפיטורה הנכונה.  אבל במקרה של החלפת הקונפיטורה באלה מהסוג האדום, כדאי להקפיד במיוחד לא לערבב אותן ממש בעיסה, אלא רק להוסיף ולערבב קצרות מאוד, כך שיווצרו בעיסה פסי ריבה ברורים, ולא עיסה אחידה במרקם ורדרד. אופים ככה, עם הפסים וחתיכות הפרי, ומקבלים מאפינס משויישים וטעימים.

 


השבוע המדור "מיני שף" של עיתון לאשה:

  • השקדייה פורחת. מתכונים לט"ו בשבט 
  • דיאטה: ברבוניות אפויות בעגבניות 
  • מהיר: עלי גפן עם מרק טרטור
  • ארוחת ערב: לביבות תירס וגמבה 
  • עוגת השבוע: עוגת אגסים ושוקולד הפוכה 

 


בשבוע הבא בווידאו שף: הבולונז הכי טעים שיש (צילום: יוסי סליס)

 

לכל המתכונים של שף בווידאו

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:יוסי סליס
מאפינס יוגורט תפוז. כל כך קל להכין
צילום:יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים