שתף קטע נבחר

פישר: הזמנת ישראל ל-OECD משקפת את איתנות המשק

בביקור ראשון של בכירי ארגון המדינות המתועשות, אמרה סגנית מזכ"ל הארגון: "ישראל אימצה כבר את הסטנדרטים של הארגון בכמה תחומים חשובים מאוד כגון הלבנת הון ומיסוי"

הזמנת ישראל לתהליך ההצטרפות לארגון ה-OECD משקפת את מעמדו האיתן של המשק הישראלי, ותסייע להמשך הצלחת השילוב של הכלכלה הישראלית בכלכלת העולם. כך אמר היום נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, בפגישה בה השתתפו בכירים מטעןם ארגון ה-OECD ובראשם תלמה אסקי, סגנית מזכ"ל הארגון, שר האוצר רוני בר-און ומנכ''ל משרדו ירום אריאב.  

 

הנגיד ציין כי תהליך ההצטרפות צפוי לסייע, בין היתר, במשיכת השקעות לישראל ולחיזוק הדירוג של הכלכלה הישראלית ומהווה תמריץ להמשך קידום רפורמות כלכליות בישראל.

 

משלחת ארגון ה-OECD הגיע אמש לארץ לביקור, ראשון מסוגו, המסמל את השקת תהליך הצטרפותה של ישראל כחברה בארגון.

 

בר-און: "זו מחמאה גדולה"

במסיבת העיתונאים אמר שר האוצר כי מדובר בתהליך מקצועי ומורכב הדורש התגייסות של כלל המשרדים ו"אנו מתכוונים שהתהליך יהיה קצר עד כמה שאפשר. החברות של ישראל בארגון מהווה מסר חד-משמעי למחויבות ארוכת טווח ובלתי מתפשרת להתאמה בסטנדרטים בינלאומיים. מדובר במחמאה גדולה בשבילנו אך גם מחויבות ואחריות גדולה", אמר.

 

פישר אמר עוד כי "האישור שקיבלנו להתחיל את התהליך הוא חשוב. מדובר בתמריץ להמשיך עם הרפורמות שהחלו. אני בטוח שהממשלה מתכוונת להמשיך את הרפורמות ואת התאמה לסטנדרטים של המדינות הכי מפותחות. האישור של הארגון שווה בשווקים הפיננסים, אך זה לא החלק החשוב ביותר".

 

"הנושא המדיני הוא לא קריטי"

תלמה אסקי אמרה הבוקר: "אני מאוד שמחה להיות פה. אנו מתחילים היום את התהליכים הראשונים ובודקים כעת את המוכנות של המדינות השונות להצטרפות. הקשר בין הארגון לבין ישראל מבטיח להיות מאוד דינמי. ישראל מאוד פעילה ומשתתפת בלי להיות חברה בתהליכים ואימצה כבר את הסטנדרטים של הארגון בכמה תחומים חשובים מאוד כגון הלבנת הון, מיסוי ועוד".

 

לגבי העיכובים הצפוים בתהליך אמרה אסקי: "לא כל הבעיות זוהו. אנו יודעים שיש עוד דרך ארוכה בתחום החקלאות ואנו גם צריכים לבדוק את נושא תעסוקה והגירה". 

 

לשאלת ynet אם התפתחויות שליליות בתהליך המדיני ישפיעו לרעה על התהליך, השיבה אסקי: "מדובר בארגון כלכלי העוסק בסוגיות כלכליות. קידום בתהליך השלום הוא עניין חשוב תמיד, אך מבחינתנו הנושא הזה הוא לא קריטי".

 

הדרך ל-OECD: כרוכה בתשלום

לרגל ביקורה הראשון של משלחת ה-OECD בישראל לצורך בחינת כניסת ישראל לארגון פרסם משרד האוצר את מתווה מפת הדרכים להצטרפות. כמו בכל מקרה אחר, הכניסה למועדונים יוקרתיים כרוכה בתשלום.

 

על פי המתווה, ישראל שילמה 2.9 מיליון אירו (כ-16 מיליון שקל) עבור עבודות הכנה לשנים 2008-2007. התשלום כולל מימון של נסיעות, מפגשים, מסמכים, תיאום, הוצאות תקשורת ועוד.

 

עבור אותם שירותים לשנת 2009 תשלם ישראל עוד 1.74 מיליון אירו (9.5 מיליון שקל) נוספים, החל מ-1 בינואר 2009. כך שסך הכול התהליך יעלה לנו 4.64 מיליון אירו (25.5 מיליון שקל) לכל תקופת 2009-2007. עם זאת, אם התהליך יארך מעבר לשנת 2009, תצטרך ישראל לשלם סכום נוסף.

 

בנוסף, על ישראל לתרגם לאנגלית או לצרפתית, לפי רצונה, את כל המסמכים הנחוצים לצורך הצטרפותה. מדובר בעשרות אם לא מאות מסמכים שבהם מתארת ישראל את מצבה במגוון רחב של נושאים. בארגון מסבירים כי התרגום הכרחי למען "השגת יעילות אופטימלית של התהליך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
בר-און. "התהליך יהיה קצר"
צילום: אלכס קולומויסקי
פישר. "תמריץ להמשיך ברפורמות"
צילום: ישראל הדרי
מומלצים