שדרות: כבדי שמיעה מחכים, הטכנאים לא באים
בימים האחרונים נפסק כמעט כליל ירי הקסאם לעבר שדרות ועוטף עזה. למרות זאת, בעלי מקצוע וספקי ציוד ושירותים רבים, עדיין מסרבים להגיע לעיר. "לפתע הפסיקו להגיע כל קלינאי התקשורת, גם לאחר שהירי נפסק", סיפרה ל-ynet אורנה הורוביץ, מנהלת מכון לדיבור ושמיעה
בשדרות שורר שקט, אך רבים עדיין חוששים לבקר בעיר. בימים האחרונים כמעט ולא נורו רקטות קסאם לעבר שדרות והאזור, והיום (ג') לא נורתה אפילו רקטת קסאם אחת. למרות זאת, בעלי מקצוע עדיין מסרבים לספק שירותים לתושבים. אחת הנפגעות היא אורנה הורוביץ, מנהלת מכון לדיבור ושמיעה בשדרות, שככל שהמצב הבטחוני מידרדר, יותר ויותר תושבים זקוקים לשירותיה.
"אני מוצאת את עצמי מדי יום מתקשרת לתושבים ומבטלת תורים ובדיקות, ואני כבר ממש מתביישת להתקשר, כי אין לי הסברים לתת להם", אומרת הורוביץ ומספרת שכבר למעלה משלושה שבועות מסרבים עובדי המכון להגיע לעבודה, וכך גם ספקי ציוד בתחום.
"בהסלמה הקודמת ביולי באמת אף אחד לא הגיע לשדרות, וזה היה בהחלט מובן, אבל הפעם העיר התנהלה באופן שגרתי, ולפתע הפסיקו להגיע כל קלינאי התקשורת, גם לאחר שהירי נפסק", אומרת הורוביץ. "הם מסבירים לי שיש להם משפחות ולכן הם החליטו לא לעבוד יותר בשדרות. הם פשוט לא מוכנים להגיע, וזה אפילו לא עניין של כסף, הם פשוט חוששים".
לדבריה, יש תושבים המחכים להגעת מכשירי שמיעה כדי לשמוע את ההתרעות על ירי רקטות הקסאם: "חלקם ממש חייבים את המכשירים הללו בכדי לשמוע את התראת צבע אדום, יש ילדים שזקוקים לטיפול בדיבור עקב המצוקה שנקלעו אליה , ואני חושבת שצריך לומר את זה גם בימים האלה".
רבים מתושבי שדרות סובלים מבעיות שמיעה כתוצאה מהדי ההתפוצצות של רקטות הקסאם הרבות שפגעו בעיר בשבע השנים האחרונות. "אחד המטופלים שלנו הוא אדם שנפגע באוזן, שממש נתלשה לו", סיפרה הורוביץ.
"ביקשנו והתחננו כמה פעמים שיזיזו את מערכת ההגברה אבל לא נעשה דבר", מספרת ל-ynet, תושבת העיר שבסמוך לביתה הותקנה מערכת צבע אדום. "לאט לאט השמיעה שלי הלכה ונפגעה, ובסופו של דבר נזקקתי למכשיר שמיעה שאותו רכשתי מכספי בעלות של 4,000 שקלים. אף אחד לא מוכן לסייע לנו בעניין הזה ומטרטרים אותנו בלי הפסקה".
מנהל הביטוח לאומי במרחב אשקלון ושדרות, יוסי כהן, התייחס לטענות ואמר כי עובדיו עושים הכל על מנת לספק לתושבי שדרות את כל הדרוש להם, כולל מכשירי שמיעה: "כל אדם ששמיעתו נפגעה עקב הירי, רשאי להגיש אלינו תביעה. לאחר מכן אנו מפנים אותו לבדיקות אצל רופא מומחה ובדיקות נוספות שבודקות את הפגיעה ואת מאפייניה. אנו מנסים לסייע לתושבי שדרות בכל דרך אפשרית".
- המידע הראשוני התקבל באימייל האדום