שתף קטע נבחר

הפתעה מתוקה: לבבות לחם מטוגן עם קצפת ורודה

איך לארגן בקלות ארוחת בוקר (או ערב או צהריים) מקסימה וטעימה, שתגישו באהבה לכל מי שבא לכם לשמח באמת, ושידע להעריך את המחווה (רמז: אמא שלכם. מחר יום המשפחה)

  

את המנה השמחה הזאת מכינים בקלות, ויש לציין שגם אנשים ציניים במיוחד נוטים להתמוסס כאשר היא מוגשת להם,

כולה לבבות וסוכר ובעיקר קצפת ורודה, הנוסכת עליצות רבה בכל מי שמביט בה.

 

איכשהו נדמה לי שעם אמהות זה עובד טוב במיוחד. אם, נגיד, זו תהיה ארוחת הבוקר שתזמינו אליה את אמא שלכם מחר לכבוד יום המשפחה, יש מצב שזה יעשה לה טוב על הנשמה. אבל לא רק אמהות - אני מוצאת שזה כיף להכין לבבות לחם מטוגן לכל מישהו אהוב. ואל תדאגו אם אין לכם את חותכני העוגיות שבעזרתן יוצרים מהלחם את צורת הלבבות - אפשר גם לוותר על החיתוך, להסיר מהלחם את הקצוות הקשים, לטבול ולטגן כמו שמוסבר במתכון. זה עדיין יהיה יפה מאוד.

 

לבבות לחם מטוגן עם קצפת ורודה

המרכיבים (2 מנות גדולות)

ללחם המטוגן

10 פרוסות חלה או חלה מתוקה או לחם

2 ביצים

4-5 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

2-3 כפות חמאה

לקצפת ורודה

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס פירות יער מוקפאים כמו פטל או אוכמניות או תערובת שלהם

1/2 1 כפות סוכר

להגשה

אבקת סוכר

תותים חצויים

ההכנה

1. הקצפת הוורודה: שמים בקערה או במעבד מזון או בבלנדר את הפטל ומעבדים למחית בעזרת מוט ריסוק או במעבד המזון או בבלנדר. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר בקערת המערבל, עד שמתקבלת קצפת יציבה. מערבבים את הקצפת עם הפטל המרוסק, עד שמתקבלת קצפת ורודה. מאחסנים במקרר עד להגשה (היא תישמר שם יום אחד).

2. הלחם המטוגן: קורצים מתוך הלחם צורת לבבות או עיגולים בחותכני עוגיות, או פשוט מסירים ממנו את הקצוות הקשים לקבלת ריבועים. טורפים את הביצים בקערה במטרפה ידנית, מוסיפים את החלב ואת תמצית הווניל וטורפים עוד קצת, לבלילה אחידה. טובלים את פרוסות הלחם בבלילה לזמן קצר, עד שהם נספגים היטב בבלילה משני הצדדים.

מחממים את החמאה במחבת עד שהיא נמסה, ומטגנים את פרוסות הלחם הטבולות מעל להבה גבוהה, משני הצדדים, עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. 

3. ההרכבה וההגשה: מניחים את לבבות הלחם על צלחת הגשה, זורים מלמעלה אבקת סוכר (אפשר דרך מסננת), מקשטים בתלוליות מהקצפת הוורודה ומקשטים בתותים. מגישים מיד.

 

מה עוד אפשר לעשות עם קצפת ורודה?

לקשט בה עוגות, כמובן, וגם להקפיא, יחד עם שברי מרנג ("נשיקות"), למשל, בכוסות נפרדות, להפשיר קלות לפני ההגשה ולקבל קינוח זריז ומצוין מאד. 


בשבוע הבא בווידאו שף: מרק עדשים בלי טיפת שמן (צילום: יוסי סליס)

 


 

מצורף השבוע לגיליון לאשה: מגזין שף 

  •  המון מתכונים לבישול חורפי ביין
  • ארבע עוגות שמתאימות לאפייה ביום סגריר
  • תבשילים נפלאים עם סלק
  • פטיפורים כמו בפריז, שלב אחרי שלב

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשמח את מי שאוהבים: פרנץ' טוסט עם קצפת ורודה ותותים
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
מגזין שף מבית "לאשה"
לאשה בפייסבוק
מומלצים