שתף קטע נבחר

ישראלים פיתחו את סורק ה-CT המדוייק והבטוח בעולם

מכשיר CT חדש של חברת פיליפס שפותח בישראל מאפשר לבצע הדמיות לב ומוח בדיוק רב, במהירות ועם קרינה מופחתת בעשרות אחוזים בהשוואה לסורקים הקיימים

פריצת דרך בהדמייה הרפואית: חברת פיליפס חשפה סורק CT ממוחשב חדש המאפשר להפיק תמונת הדמיה מלאה של הלב והמוח באיכות גבוהה ובמהירות שיא. המדובר בסורק המהיר ביותר בעולם שפותח במרכז המחקר והפיתוח של פיליפס מדיקל בחיפה.

 

בדיקת CT מייצרת קרני X (רנטגן) בדומה לאלו הנוצרים בצילום רנטגן רגיל. עם זאת למכשיר ה-CT מצורף סורק ממוחשב הקובע באמצעות חישובים מורכבים באילו רקמות וכיצד תיספג קרינת קרני ה-X. כך, מסוגל מכשיר ה-CT ליצור חתכים של מבנים בגוף ואף לדמות איברים מבלי שיוסתרו על ידי רקמות שכנות.

 

במהלך הבדיקה שוכב החולה על מיטה נעה המצוייה בתוך מיתקן דמוי סופגניה. המתקן מכיל שפופרות המייצרות קרני X ונעות בתנועות סיבוביות סביב גוף הנבדק. הבדיקה אינה מכאיבה ואורכת מספר דקות. רוב בדיקות ה-CT בילדים מבוצעות להדמיית המוח, בחשד לנפילה, פגיעה או הפרעות נוירולוגיות אחרות. אחוז קטן יותר מהילדים עובר סריקות CT בטן או עמוד שדרה.

 

הסורק החדש Brilliance iCT מסוגל להפיק בו זמנית פי 4 יותר חתכים של הגוף בכל סיבוב של מכונת ה-CT. עוצמת העיבוד ויכולת הסריקה של המערכת מאפשרים לראשונה לבצע הדמייה מלאה של הלב תוך הקטנת הקרינה הנפלטת מהמכשיר עד 80%.

 


הלב כפי שנראה בסורק החדיש. מעבר בין התכווצות הלב להרחבתו

 

הסורקים הקיימים כיום הטובים ביותר מפיקים 64 פרוסות לכל סיבוב של מכונת ה-CT. המכשיר החדש מאפשר להפיק 256 פרוסות בכל סיבוב של המכשיר. התוצאה היא הדמיה של מבנים וגידולים כבר בגודל שליש מילימטר, בקרינה נמוכה.

 

המכשיר מסוגל לספק תמונה תלת מימדית מפורטת ובהירה של האיבר הנסרק כולו, ומאפשר גם להציג שינויים לאורך זמן נתון. כך למשל מאפשר המכשיר להראות את המעבר בין התכווצות הלב להתרחבותו. בית חולים כרמל בחיפה הוא הראשון בישראל שרכש את מכשיר ה-CT שייכנס לשימוש בשאר בתי החולים בתוך מספר חודשים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ה-CT הישראלי. יותר דיוק, פחות קרינה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים