שתף קטע נבחר

פוחדים מרופא שיניים? הסנוזלן יפחית את החרדות

ביקור אצל רופא שיניים תמיד מלווה בפחדים וחששות מהכאב שיבוא. בבית איזי שפירא פיתחו שיטה שתעזור לטיפוסים החרדתיים לעבור את הטיפול עם רמת חרדות נמוכה במיוחד. יצאנו לבדוק

ביקור אצל שיננית או רופא השיניים הוא מסוג החוויות שכל אחת מאיתנו היה שש לדחות, אבל בסופו של דבר אין ברירה ומתיישבים על הכיסא השנוא. בבית איזי שפירא שברעננה מטפלים באוכלוסייה המורכבת מילדים ומבוגרים בעלי פיגור שכלי ברמות שונות – נכות אשר שמגבירה את רמת החרדה בצורה רבה – ומסיבה זו בדיוק החליטה הדוקטורנטית מישל שפירא, המתמחה בליקויים בעיבוד החושי ובהשפעתם על ההתנהגות – ליישם שיטה הקרויה "סנוזלן" שהצליחה במקום בתחומים שונים מאז 1993, ובימים אלה הוחלט ליישם אותה גם בתחום האורתודנטי.

 

"לטפל באוכלוסיה הסובלת מפיגור או תופעות דומות זו משימה בלתי אפשרית במרפאה רגילה, ולכן בדרך-כלל הם מופנים לבתי החולים", מסביר ד"ר אודי יוגב מנהל מרפאת השיניים במקום. "מעבר לטיפול בחדרים רגילים שכן מתבצעים כאן במקרים גבוליים, אנו מיישמים את שיטת ה"סנוזלן", שיטה הולנדית שבה למעשה המטופל נמצא באווירה שונה לחלוטין מהמקובל בחדר הטיפולים. על הכיסא עצמו יש מנגנון רטט ובנוסף אנו עוטפים אותה במתקן מיוחד בשם 'חיבוקית'. אני נדהם לראות מטופלים שעוטפים את עצמם ברגע שהם מתיישבים. בשלב הבא אנחנו מחשיכים לחלוטין את החדר כשהשיננית או הרופא משתמשים אך ורק בנורת הטיפולים הרגילה לצורך הארת חלל הפה.

 

"בחדר החשוך משמיעים מוזיקה נעימה ומרגיעה ובאותו זמן מאירים את התקרה בתאורה מיוחדת שגורמת למטופלים 'להינעל' על הצורות שנעות לאט מאוד, כשהתוצאה היא שאצל אותם מטופלים שבדרך כלל ניחנים בפעילות יתר כגון השמעת קולות מחאה, תנועות ידיים פראיות, הזזת הראש - כל מה שלמעשה מונע אפשרות טיפול - בעזרת ה"סנוזלן" התופעות כמעט ונעלמו מה שגורם לטיפול הרבה יותר מוצלח".

 

שיטת הטיפול החדשנית באה, לדברי יוגב, גם לטפל בהנמכת המינון התרופתי, וזאת לאור העובדה שהמטופלים כבר רגועים הרבה יותר מאשר במרפאה רגילה, כשבמקרים מיוחדים ויוצאי דופן אין יותר צורך בהרדמה מלאה כפי שהיה בעבר.

 

אורטל בת ה-22 היתה המטופלת כשהגענו לצילום ואי אפשר היה להתעלם מעיניה שעקבו אחר התקרה ש"הוצפה" בצורות ודמויות שונות. גם החושך המוחלט והמוזיקה שברקע השפיעו על האישה הצעירה, כשהשיננית דבורה סינגר לא מפסיקה לשוחח עימה ולשמור על ערוץ תקשורת לאורך כל הטיפול: "החדר כאן 'מסונזל', מה שמשפיע לא רק על אורטל אלא גם עלי ישירות כמטפלת", הסבירה לאחר סיום הטיפול, "אי אפשר לטפל במקרה כמו אורטל במרפאה רגילה, ואפילו אני מדי פעם מתגנבת ושוכבת על הכיסא הממונע כדי להירגע מעומס העבודה וחיי היום יום".


פורסם לראשונה 05/02/2008 20:47

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סנוזלן. מפחית את החרדה אצל רופא השיניים
צילום: יהונתן צור
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים