שתף קטע נבחר

מסרבים לשלוח ילד נכה לביה"ס בלי סייעת - ויישפטו

בלי ליווי צמוד הוא עלול למות - טוענים הורים לבן 9, הסובל משורת מוגבלויות. הם עומדים לדין כי מאז שמימון הסייעת פסק, לא שלחו אותו ללימודים

"הילד שלי בסכנת מוות בלי סייעת בבית הספר", טוען אביו של ש. בן ה-9 מראש העין, הסובל משורת מחלות קשות - אך המדינה מתעקשת להעמיד אותו ואת רעייתו לדין, בגין השארתו בבית. משפטם ייפתח היום(יום ה').

 

ש. חירש ואילם, מוגבל בתיפקודיו המוטוריים והמנטליים וסובל מבעיות עצביות. עד כה עבר כ-12 ניתוחים, ביניהם שלושה ניתוחי לב.

 בשל בעיותיו הרפואיות הוא אינו מסוגל לאכול באופן רגיל, וניזון באמצעות פתח בבטנו. עד השנה התחנך במוסדות מוכרים הודות לסייעת צמודה, אבל בתחילת שנת הלימודים השתנה המצב.

 

"עד לתחילת שנת הלימודים הילד למד במוסד חינוכי מיוחד", מספר האב. "בגיל הגן הוא למד בירושלים וכל הזמן הייתה צמודה אליו סייעת שטיפלה בו, כך היה גם בכיתה א'. בגלל מצבו של הילד, יש חשש תמידי שייחנק, ואותה הסייעת שטיפלה בו אף הצילה את חייו מספר פעמים".

 

השנה התבשרו כאמור ההורים כי יותר לא תוצמד לילד סייעת מטעם העירייה, גם לא בהסעה המיוחדת לבית הספר המיוחד. בעקבות כך, החליטו שלא יילך עוד לבית-הספר. "הם רוצים שהוא ייסע עם נהג ומלווה. למלווה יש מנדט רק להשגיח על הילדים מבחינה בטיחותית ולא מבחינה רפואית. מה יהיה עם הילד ייחנק במהלך הנסיעה, או רק לא ירגיש טוב, איך יטפלו בו?

 

"כאשר שחררנו את הילד מבית החולים לאחר אחד האישפוזים, חייבו אותנו לעבור קורס החייאה, אחרת הוא לא היה משוחרר הביתה. פתאום החליטו שלא צריך סייעת צמודה. הם רוצים לסכן את החיים של הילד שלנו? לזה אנחנו לא מוכנים", מסביר האב את סירובו לשלוח את הילד ללימודים.

 

בבית המשפחה כל החיים סובבים סביב הילד והטיפול בו. "אנחנו יודעים שבלי סייעת צמודה הילד שלנו יהיה בסכנה, אפילו של מוות. אבל המדינה והעירייה החליטו שאנחנו עבריינים".

 

בכתב האישום נגד ההורים נטען כי הילד נעדר מהלימודים מאז תחילת השנה "ללא כל סיבה מוצדקת", וההורים אינם מקיימים את חובתם לשלוח אותו למוסד מוכר באופן סדיר.

 

פרקליטם של בני הזוג, עו"ד דורון שמואלי, אמר בתגובה לאישום: "רשות עירונית מוסרית אמורה לסייע לאזרחים חלשים. במקרה המיוחד והספציפי הזה, על הרשות העירונית מוטלת החובה לממן את הסייעת הצמודה לילד הנכה עם הצרכים המיוחדים. יש להבין כי סך כל העלות עומד על כ-3,500 שקל בחודש, סכום פעוט לעומת תקציב של עשרות מיליוני שקלים של עיריית ראש העין".

 

מעיריית ראש-העין נמסר בתגובה: "ראש העיר עשה מעל ומעבר, באנושיות ובחום, לסייע למשפחה בכל התחומים. העירייה מצרה על מהלכיו של האב והחלטתו שלא לשלוח את התלמיד לבית-הספר. בכך האב עובר למעשה על חוק חינוך חובה.

 

"הילד מוזמן לבוא לבית-הספר, ואף מחכה לו צוות טיפולי כולל של סייעות מתאימות, וכל הטיפול ההולם וההומאני המחויב בחוק. לאור העובדה שהילד לא מגיע לבית הספר מתחילת השנה ובשים לב לחוות דעת הגורמים המקצועיים כי אין הצדקה לכך, לא היה מנוס מהגשת כתב אישום".  


פורסם לראשונה 06/02/2008 23:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הילד מוגבל בתפקודים רבים (אילוסטרציה)
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
עו"ד דורון שמואלי
מומלצים