שתף קטע נבחר

ארה"ב: הוגש אישום נגד מתכנן ה-11 בספטמבר

לבית המשפט בארצות הברית הוגשו כתבי אישום נגד שישה עצירים במחנה גואנטנמו בגין מעורבותם במתקפת הטרור במגדלי התאומים. בין הנאשמים גם חאלד שייח מוחמד, שהודה בתכנון הפיגועים. התביעה ביקשה לגזור על השישה עונשי מוות

הפנטגון הגיש הערב (ב') כתבי אישום נגד בכיר עצירי אל-קאעידה במחנה גואנטנמו וחמישה נוספים, בגין מעורבותם בפיגועי ה-11 בספטמבר 2001. התביעה האמריקנית ביקשה לגזור על השישה עונשי מוות.

 

דובר משרד ההגנה האמריקני, בריאן וויטמן, אמר כי התביעה תוכיח במהלך המשפט את מעורבותם של הנאשמים בהריגת כ-3,000 בני אדם. הנאשם הבכיר ביותר הוא חאלד שייח מוחמד, שהואשם על-ידי ארצות הברית בתכנון מתקפת הטרור בניו יורק ובוושינגטון. מוחמד נעצר במרס 2003 בפקיסטן והועבר לארצות הברית.

 

העיתון "ניו יורק טיימס" דיווח כי חמשת הנאשמים הנוספים הם: מוחמד אל קטאני, המכונה "החוטף ה-20 בפיגועי מגדלי התאומים"; רמזי בין א-שיבח, המואשם שקישר בין חוטפי המטוסים להנהגת אל-קאעידה באפגניסטן; עלי עבד אל-עזיז עלי, אחיינו של שייח מוחמד, ששימש כסגנו ואשר ידוע בכינוי "עמאר אל-בלוכי"; מוחמד אחמד אל-חווסאווי, ששימש כעוזרו של אל-בלוכי; וכן ווליד בין-עטאש, שלטענת ארצות הברית הכשיר כמה מהחוטפים שהשתתפו במתקפת הטרור.

 

התביעה האמריקנית פעלה במשך שנים ארוכות לבנות את התיק נגד השישה. "משרד ההגנה פעל בשקדנות במסגרת ההכנות למשפט. מדובר באנשים שהיו מעורבים בכמה ממתקפות הטרור החמורות ביותר נגד ארצות הברית ובעלות בריתה", אמר וויטמן.

 

הנאשמים יועמדו למשפט בבית דין צבאי מיוחד שהוקם על ידי הממשל האמריקני בעקבות אירועי ה-11 בספטמבר. בית הדין ספג ביקורת קשה בשנים האחרונות בשל קיום דיונים בדלתיים סגורות, קבלת הודאות שנגבו באמצעות עינויים, והאיסור לערער לבתי משפט עצמאיים. עורכי דין רבים עדיין מגנים את התנהלות בית הדין בשל מעטה הסודיות שאופף אותו.

 

שייח מוחמד כבר הודה בעבר בכך שתכנן את המתקפה בניו יורק ב-2001. בשימוע שנערך לו לפני כשנה התהדר מוחמד בהיותו השאפתן ביותר בקרב פעילי אל-קאעידה, והאיש שאחראי יותר מכל אחד אחר לאסטרטגיה של הארגון בביצוע פיגועי ראווה רצחניים בקנה מידה גדול.

 

"הייתי המנהל המבצעי של השייח אוסאמה (אוסאמה בן-לאדן) ואחראי על הארגון, התכנון, המעקב וההוצאה אל הפועל של מבצע 11 בספטמבר", אמר מוחמד, והוסיף: "אני לא שמח ששלושת אלפים נהרגו באמריקה. אני אפילו חש צער. השפה של כל מלחמה בעולם היא הרג. אני מתכוון, השפה של המלחמה היא קורבנות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מוחמד. עונש מוות?
צילום: איי פי
מומלצים