שתף קטע נבחר
זירת הקניות

האם החמוס עלול להידבק בשפעת של בני אדם?

 
אני חולה בשפעת וחוששת שהחמוסים שלי נדבקו ממני, כי הם מתעטשים, משתעלים לפרקים ונראה שהם חטפו צינון. בדרך כלל הם נמצאים בכלוב המחייה, אך גם משוחררים בבית בטמפרטורה חמימה למדי. האם מותר לתת להם סירופ נגד שיעול? (שירה)
 
לחמוסים אין בעיה עם החורף בישראל והם ישרדו גם בטמפרטורות נמוכות, אך כדאי לגדל אותם בבית או במבנה מקורה. החמוסים ובני האדם חולקים יחד את וירוס השפעת ואנו מסוגלים להדביק אותו בשפעת ולהיפך. ברוב המקרים, בני האדם שיוצאים מחוץ לבית מביאים עימם בחזרה את הוירוס מבחוץ ומדביקים את החמוס.
 
בחמוסים בדומה לבני אדם, אם ממתינים מספיק זמן, הגוף מייצר נוגדנים ומתגבר על הוירוס, בתקופה של 7-10 יום. בזמן הזה, יש לוודא כי החמוס מרגיש בנוח - לא התגלו סימנים של חום גבוה, הוא אוכל ושותה באופן סדיר. אם הבחנת כי חל שינוי בהתנהגותו של החמוס, אם הוא נראה אדיש וללא תיאבון, סובל מהתעטשויות, שיעולים או שהבחנתם בהפרשות מעיניו או מהנחיריים, זה הזמן להביאו לטיפול במרפאה המנוסה ברפואת חמוסים.
 
במקרי שפעת קלים החמוס יצליח להתגבר על הוירוס בכוחות עצמו וללא עזרה. במקרים קשים יותר, הוא יזדקק לטיפול אנטיביוטי ואף לאשפוז במרפאה. סירופ לשיעול ניתן לבעלי חיים לעיתים נדירות, במידה והשיעול מתיש את החיה. לא מומלץ לתת תרופות של בני אדם לחיות וכדאי להתייעץ עם וטרינר בנושא (ד"ר עמיר מאורר)
 
 
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים