שתף קטע נבחר

ממולא לא שגרתי: עלי מנגולד עם פטה כבשים

חגיגות "שמחת החלב" נערכות בימים אלה ובמסגרתן מופצת חוברת מתכוני גבינות כבשים של ארז קומרובסקי. הנה מתכון מתוך החוברת, לעלי מנגולד במילוי של גבינת פטה כבשים

עלי מנגולד ממולאים בפטה כבשים

מאת ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מתוך חוברת המתכונים של אגודת הנוקדים שתופץ בחגיגות שמחת החלב

 

המרכיבים:

1 גוש פטה כבשים

3 כפות חמאה מזוככת (גהי או סמנה מקומית – להשיג בחנויות המגזר)

2 כפות בזיליקום קצוץ טרי

1 כף זרעוני כוסברה קלויים מעוכים

4-6 עלי מנגולד בינוניים

2 עגבניות בשלות

1/3 כוס שמן זית

מלח ים גס

פלפל שחור גרוס טרי


(צילום: דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. מפוררים את גוש הפטה כבשים ומערבבים עם החמאה המזוככת (אפשר גם באמצעות מעבד מזון).
  2. מוסיפים לתערובת את עלי הבזיליקום הקצוצים וזרעוני הכוסברה המעוכים.
  3. חולטים את עלי המנגולד במים רותחים מומלחים למספר שניות, ומעבירים אותם לקערת מי קרח בכדי לעצור את האידוי באופן מיידי.
  4. משטחים את עלי המנגולד החלוטים על משטח עבודה נקי. מניחים במרכז כל עלה כף גדושה מהמילוי, סוגרים אותו כמו מעטפה ומסדרים על תבנית אפייה מחרס.
  5. מזלפים מעל כל עלי ממולא מעט שמן זית. בוזקים מלח ופלפל שחור.
  6. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  7. אופים כ-7-10 דקות. מגישים מייד עם עגבנייה בשלה, טרייה ומרוסקת על פומפייה. מזלפים עוד מעט שמן זית ממש לפני שמתחילים לאכול.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים