שתף קטע נבחר

לבני תתבע מהפלסטינים לתחזק את קבר יוסף

על הרקע ההזנחה הקשה בקבר יוסף בשכם, פנתה השרה רוחמה אברהם-בלילא לראש הממשלה, שרת החוץ ושר הביטחון וביקשה לפעול בנושא. במכתב רשמי שהגיע לידי ynet מודיעה לבני כי ישראל תתבע מהפלסטינים לטפל באתרים קדושים ליהודים, שהוזנחו מאז הועברו לטיפולה

בעקבות ההזנחה הקשה שנמצאה במתחם קבר יוסף בשכם, צפויה ישראל לתבוע מהרשות הפלסטינית לטפל באתרים קדושים ליהודים, שהוזנחו מאז הועברו לטיפולה בשטחי יהודה ושומרון - כך הודיעה ממלאת מקום ראש הממשלה ושרת החוץ, ציפי לבני, במכתב רשמי שהגיע אמש (יום ה') לידי ynet.

 

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ביקש משר הביטחון, אהוד ברק, לפנות בעניין רגיש זה לראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד. טיפול אולמרט, לבני וברק בפרשה התעורר בעקבות תלונות של מתנחלים על הזנחה והרס רב במתחם קבר יוסף. את הנושא העלתה בפני אולמרט, ברק ולבני - השרה רוחמה אברהם בלילא.

 

 

במכתבה של בלילא נכתב, בין היתר: "ועד שוכני שומרון מלין על ההזנחה וההרס הרב במתחם קבר יוסף הצדיק. עם נסיגת כוחות צה"ל ממתחם הקבר, בפרוץ אירועי אוקטובר 2000, התחייבה הרשות הפלסטינית לשמירה מוחלטת על האתר הקדוש. אולם, מאז מבצע חומת מגן במרס 2002, הופקר מתחם הקבר וחולל פעמים רבות באין מפריע".

 

השרה אברהם-בלילא הוסיפה שלמעט פעולת ניקיון אחת בת מספר שעות, לאחר שהשוטרים הפלסטינים קיבלו אחריות על האזור לפני כמה חודשים, לא נעשה דבר במקום.

 

עותק ממכתבה הופנה גם לראש הממשלה, שהשיב כי הנחה את שר הביטחון לטפל בנושא מול פיאד. השרה לבני, המשמשת גם כיו"ר צוות המשא ומתן מול הפלסטינים, כתבה בתשובתה לשרה אברהם-בלילא: "הנחיתי את נציגי המשרד לבדוק את הנושא מול המנהל האזרחי באזור שכם. בעקבות הבדיקה הנחיתי את משרדי לפעול עם מתאם הפעולות בשטחים, ראש המנהל האזרחי ורמת"ק שכם, אל מול אנשי הקשר בצד הפלסטיני, במטרה להחזיר את מצב הקבר אל קדמותו".

 

במכתב, שעותק ממנו נשלח אל ראש הממשלה, נכתב עוד: "בכוונתי להעלות בשיחותיי עם הבכירים הפלסטינים את הנושא של טיפול באתרים המקודשים לעם היהודי, הנמצאים בשטחי יהודה ושומרון, תוך שימת דגש על קבר יוסף".

 

הפלסטינים הבטיחו לכבד את קדושת המקום

בשנת 1996, בעת קרבות הדמים של מהומות מנהרת הכותל בערב סוכות תשנ"ז, הותקף מתחם קבר יוסף. כוח תגבור של צה"ל שנשלח למקום נכנס לאזור הקרבות ללא הכנה מתאימה, וששה חיילים נהרגו. מאז אירוע זה, גברו הקולות לפנות את חיילי צה"ל ממתחם הקבר.

 

ארבע שנים לאחר מכן, עם תחילת אינתיפאדת אל-אקצה, הותקף המקום על-ידי פלסטינים. במהלך המתקפה, ביום השני של ראש השנה נפגע שוטר מג"ב, מדחת יוסף. הוא דימם למוות במהלך הניסיונות לתאם את חילוצו עם המשטרה הפלסטינית.

 

לבסוף, בשבת שלאחרי מותו של מדחת יוסף התפנה צה"ל מהאתר, לאחר שהפלסטינים הבטיחו לכבד את קדושת המקום ולא להרוס אותו. אף-על-פי-כן, לאחר פינוי הקבר, הרסו הפלסטינים את הקבר והקימו במקומו מסגד. מאז מבצע חומת מגן היה קבר יוסף בשליטה ביטחונית ישראלית עד לאחרונה.

 

מדי פעם מארגן הצבא כניסה של יהודים למתחם הקבר, בליווי כוחות צה"ל. הישיבה "עוד יוסף חי" ממשיכה את פעילותה מהיישוב יצהר. בנוסף, הוקמה נקודת לימוד ליד המחסום הדרומי של שכם, בשם "תועה בשדה", שנועד להזכיר את נטישת קבר יוסף.


פורסם לראשונה 15/02/2008 00:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קבר יוסף בשכם
צילום: ועד שוכני שומרון
לבני. פנתה לפלסטינים
צילום: איי פי
אברהם-בלילא. יש הזנחה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים