שתף קטע נבחר

מקסידור תפצה בגלל ליקויים בסורגים

לקוחה של מקסידור תבעה את החברה בגלל ליקויים מתמשכים בהתקנת סורגים בביתה. היא תפוצה ב-1,000 שקלים

בית המשפט לתביעות קטנות ברמלה קבע, כי חברת מקסידור שהתקינה סורגים בבית לקוחה במודיעין ונאלצה לשוב מספר פעמים כדי לתקן את הליקויים, תפצה את הלקוחה ב-1,000 שקלים.

 

במאי 2007 הזמינה התובעת סורגים לביתה החדש במודיעין. ביולי 2007 הותקנו הסורגים, אלא שלא כל הסורגים שהוזמנו הותקנו, ובאלה שכן הותקנו נמצאו אי התאמות ותקלות. מקסידור חזרה מספר פעמים לבית התובעת כדי לתקן את אי ההתאמות, ואת ההתקנות שהיה עליה להשלים. מאז שהוגשה התביעה ועד לדיון תוקנו כל הליקויים.

 

התובעת מלינה על מקסידור ועל דרך התנהלותה; כך, למשל, טענה כי תנאי חשוב בהתקשרות היה להיכנס לבית החדש כשכל הסורגים כבר מותקנים מאחר שהיא אם לילדות קטנות, והבית החדש איננו בקומת קרקע. לדברי התובעת, נציגי מקסידור היו בביתה לפחות 8 פעמים כדי להתאים את הסורגים לפתחים וכן לתקן את התקלות, והיא נאלצה להפסיד ימי עבודה בשל כך.

 

מקסידור הודתה, כי הטיפול נמשך זמן רב מהמקובל, אך לדבריה היא עשתה כל שנדרש ממנה לספק את הלקוחה ונציגים חזרו ובאו אליה כדי לתת שירות טוב וכדי לתקן את הטעון תיקון.

 

השופטת אסתר נחליאלי-חיאט קבעה, כי מקסידור עשתה רבות לספק את התובעת אם כי הדבר לא צלח בידה, וההתקנה סופה שהתארכה מעבר למקובל. אולם, לדברי השופטת, משתוקן המחדל, הצטמצם הנזק עד מאוד.

  

השופטת ציינה, כי "לא נעלמה מעיני העובדה, כי התובעת נאלצה להכנס לדירה החדשה בטרם היו הסורגים מותקנים, וכי עניין זה יכול לגרום למתח ועצבנות... גם אינני יכולה להתעלם מתחושותיה של התובעת שנאלצה לפנות לנתבעת בכל פעם מחדש".

 

לאור האמור, ובהעדר ראיות להפסדי שכר ולנזק ממוני נקבע כי מקסידור תפצה את התובעת בסך 1,000 שקלים בגין עגמת נפש. כן חויבה מקסידור בהוצאות בגין אגרה ודמי נסיעה בסך 150 שקלים.

  

לפסק הדין - לחצו כאן

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין"

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים