שתף קטע נבחר

זירת הקניות

אלפים מחו נגד הקמת היישוב החדש בחבל לכיש

החברה להגנת הטבע ארגנה בשבת סיורים טבע ומורשת בין מרבדי הכלניות באזור חבל לכיש, שם אמורים לקום שני יישובים חדשים עבור מפוני גוש קטיף. לדברי החברה, היישובים לא רק יהרסו את השטח הפתוח אלא גם יחלישו את היישובים האחרים הקיימים באזור - במקום לחזקם

השמש האביבית בשבת דירבנה אלפים להגיע לאזור חבל לכיש, למפגן מחאה צבעוני במיוחד נגד התוכנית להקים במקום יישובים חדשים למפוני גוש קטיף. החברה להגנת הטבע, שאירגנה סיורים באזור בו מיועד לקום היישובים חזן ומרשם, מסרה כי נספרו כ-5,000 משתתפים.

 

בחברה להגנת הטבע מכנים את האזור "השטיח האדום של חבל לכיש". מדובר באחד מאזורי פריחת הכלניות הגדולים בארץ, ששורד למרות קרבתו לריכוזי אוכלוסיה. האזור, בדרום שפלת יהודה, בין קרית גת לבית שמש, מתאפיין ברצף שטחים פתוחים ומכיל שפע של ערכי טבע, נוף ומורשת, אמרו בחברה.


"השטיח האדום" של לכיש. כאן יעבור הרחוב הראשי של גבעת חזן? (צילום: עמיר בלבן) 

 

חרף התנגדות החברה להגנת הטבע, מתכוונת המדינה להקים באזור שני יישובים עבור מפוני גוש קטיף. האחד הוא מרשם, שמתעתד לכלול כ-390 יחידות דיור בלב השטח הפתוח. השני הוא היישוב גבעת חזן, שמתעתד לכלול כ-500 יחידות דיור. לאחרונה אישרה הוועדה לנושאים תיכנוניים עקרוניים במשרד הפנים את הקמת חזן במזרח החבל.

 

בחברה להגנת הטבע מציינים כי אזור זה הינו בעל חשיבות אקולוגית רב, בהיותו "מסדרון" המחבר בין החורש הים תיכוני לבין המדבר. בין השאר, מהווה אזור זה מהווה בית לעשרות רבות של מיני בעלי חיים שונים, ביניהם החיוואי - דורס גדול שמקנן באזור זה בריכוזים גדולים. כמו כן אמרו בחברה כי מדובר באזור הכולל שפע אתרים היסטוריים - בהם מערכות מסתור מתקופת בר כוכבא ומערות פעמון יפהפיות. 

 

בחברה אמרו כי במקום לבנות יישובים חדשים על השטח הפתוח, ניתן לשכן את המפונים ב-4,000 יחידות דיור קיימות או חלופיות באזור. לטענתם, הקמת יישובים חדשים מנוגדת לעקרונות תוכנית המתאר הארצית, הדורשת למצות את המקומות הפנויים ביישובים הקיימים באזור על מנת לחזקם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כאן יעבור הרחוב הראשי של גבעת חזן? כלניות בלכיש
צילום: דוד שהמי
מומלצים