שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ערבב את החומוס, ג'ינג'י
    עד השעה שתיים וחצי אחר הצהריים מחסלים המנגבים את סירי החומוס שמעמיד ג'ינג'י, חקלאי בעברו, בכניסה לקיבוץ עינת. את סודות החומוס למד בכוך קטן בנצרת

    בכוך קטן, על צלחת מסבחה בלב אזור המוסכים בנצרת, חווה איתי גולן הארה: גם הוא רוצה לעשות חומוס. גולן, שכולם קוראים לו ג'ינג'י, הוא קיבוצניק מעינת, שדווקא ידע עד אז מה זה חומוס - רק מהצד החקלאי שלו. במשך שנים גידל סוגים שונים של הקטנייה ‭")‬ישראל היא אחת המעצמות של גידולי

    חומוס איכותי‭,("‬ עד שפתאום הבין שהוא רוצה לבשל, לא לגדל. על המקום נפל על צווארו של בעל החומוסייה בנצרת וביקש שילמד אותו את סודות המקצוע. האיש, כצפוי, ניפנף אותו במרץ.

     

    לא ברור מה בדיוק קרה שם, אבל למחרת קיבל הג'ינג'י טלפון. הנצרתי היה על הקו. "בוא ללמוד‭,"‬ אמר לו. כשגולן התייצב, הורה לו החומוסאי להתחיל לשטוף כלים. "חומוס לא לומדים. אם תקלוט מהצד, תקלוט‭."‬ במשך חודש עבד שם גולן בהתנדבות. בסוף החודש יצא עם חוכמת החומוס ביד.

     

    עברו כמה שנים, שבמהלכן זיגזג הג'ינג'י בין חקלאות לסירים, עד שהחליט סופית מה הייעוד שלו. בכניסה לקיבוץ, בלב חורשת האיקליפטוס, הקים לפני ארבע שנים את החומוסייה שלו. הקיבוצניקים בעינת, שפעם התפרנסו מייצור נעלי חיילים והיום מתפעלים בית קברות מדוגם לחילונים וסלבריטאים, היו סקפטיים. השאלה הכי פופולרית הייתה מי יבוא עד קיבוץ עינת במיוחד בשביל חומוס.


    באים במיוחד. הג'ינג'י והחומוס (צילום: צביקה טישלר)

     

    אז זהו, שבאים. הג'ינג'י פתוח רק עד שתיים וחצי אחר הצהריים, בימי ראשון הוא בכלל סגור ‭")‬מגיע גם לאישה ולילדים שאהיה איתם‭,("‬ ולמרות השעות הבלתי נוחות בעליל - המקום שלו תמיד מפוצץ. הרוב המכריע של הסועדים מגיעים במיוחד אליו. הקיבוצניקים לא ממש אוכלים חומוס, אבל משקיפים על התופעה בתדהמה.

     

    ואיך החומוס? טוב ששאלתם. אוורירי, קליל, כמעט נוזלי, ומזכיר מעט את המשחה הענוגה של אבו חסן ביפו. המינוס היחיד בעינינו - התערובת תפלה במקצת, כמעט מתקתקה. דרך לשפר את המצב, לחובבי הטעמים החזקים: יוצקים על תלולית החומוס את רוטב הלימון החמוץ־חריף. יש פה שתי מנות בלבד: חומוס פול או מסבחה ‭20)‬ שקל‭.(‬ אם גומרים את המנה הנדיבה אך עדיין נשארים רעבים, מקבלים ריפיל קטן. יחד עם החומוס מקבלים גם כדורים גדולים של פלאפל ירוק, פריך וטוב.

     

    "חומוס זאת עבודה מאוד מדויקת‭,"‬ אומר גולן. "צריך הרבה הקשבה פנימית. זאת גם עבודה מאוד קשה. קמים כל יום בחמש בבוקר. מצד שני, בשתיים וחצי בצהריים אני כבר משפשף סירים. אנחנו הרי עם של עבדים, אז הגיע הזמן שמישהו יתחיל להציב פה גבולות‭."‬

     

    חומוס ג'ינג'י, בכניסה לקיבוץ עינת, פתוח: ב'-ו' ‭8:30-14:30‬

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מגידול לבישול. שיח חומוס
    צילום: שגיא קופר
    מומלצים