שתף קטע נבחר

איטלקית וחברותית: פוקצ'ה ביתית

זה דורש קצת השקעה, אבל הכנת פוקצ'ה ביתית שתמלא את הבית בניחוחות ותגיע אל החיך שלכם חמה וטריה היא חוויה שלא כדאי לוותר עליה. והתוספות? כל מה שמתחשק לכם

ברומא העתיקה נחשבה הפוקצ'ה ללחם שנאפה במהירות (ומוגש כמנחה לאלים, ככל הנראה). בעידן המיקרוגל וה-takeaway, הכנת פוקצ'ה ביתית תחשב למעשה משקיעני, אבל זה ממש לא אומר שאתם צריכים לוותר עליו.

 

כארוחה בפני עצמה לכל המשפחה, לאירוח חברים, או סתם כדי לאכול אחת ולהקפיא את השאר, הפוקצ'ה היא מאכל חברותי במיוחד שיסכים ללכת יד ביד כמעט עם כל דבר שתשדכו לו. גבינות, בשרים, ירקות, דגים, מטבלים ותבלינים, מה שטוב לכם, טוב גם לפוקצ'ה. לפניכם מתכון בסיסי וכמה אופציות לגיוון, אבל כמו שאמרנו, השמים הם הגבול.

 

פוקצ'ה בסיסית

מתכון של השף דני וייס, מסעדת פאפאס

 

המרכיבים (ל-12 פוקצ'ות, 150 גרם כל אחת):

1 ק"ג קמח לבן, מס' 2

חבילת שמרים יבשים (גרגירים)

750 מ"ל מים פושרים

40 גרם סוכר

30 גרם מלח

3 שיני שום כתושות

שמן זית

 

אופן הכנה:

  1. את מרכיבי הבצק מכניסים למיקסר לערבול איטי למשך 5 דקות ולאחר מכן לערבול מהיר למשך 5 דקות נוספות.
  2. לאחר שמתקבלת מסת בצק רטובה מעבירים לקערה ומכסים במגבת נקייה לתפיחה של שעה וחצי לפחות. חשוב לשמור שלא יכנסו פנימה קור, רוח או אדים.
  3. לאחר שעה וחצי בודקים את הבצק ומוודאים שהכפיל את עצמו. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל- 15 חתיכות שוות של 150 גרם, כל אחת, ויוצרים כדורים. מניחים בצד לתפיחה נוספת של חצי שעה.
  4. בעזרת מערוך משטחים את עיגולי הבצק לצורת אליפסה בעובי של חצי ס"מ. נותנים שוב תפיחה קלה של 15 דקות.
  5. לאחר מכן יוצרים שקע במרכז הבצק. מושחים כל אליפסה במעט שמן זית, מפזרים מעט מלח, שום כתוש ואם רוצים גם רוזמרין טרי.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 3-5 דקות. אם התנור ישן זה יכול לקחת גם כ-10 דקות.

  

 

פוקצ'ת ירקות

את המתכון הבסיסי אפשר לגוון בדרכים רבות ולהוסיף פפרוני, גבינות, בשר טחון ועוד, לפני שמכניסים את הבצק לתנור. במקרה הזה הפוקצ'ה מקבלת תוספת ירקות.

 

המרכיבים:

קישוא חתוך לרצועות

גמבה אדומה חתוכה לרצועות

גמבה צהובה חתוכה לרצועות

גמבה ירוקה חתוכה לרצועות

חציל חתוך לקוביות

בטטה חתוכה לקוביות או פרוסות דקות.

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מכינים את הבצק כמו במתכון הקודם.
  2. הירקות: מסדרים את הירקות בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לריכוך כמעט מלא (10-15 דקות).
  3. מסדרים את הירקות המרוככים באופן שווה על כל אליפסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 3-5 דקות. אם התנור הוא תנור ישן זה יכול לקחת גם כ-10 דקות.

 

מטבלים

מומלץ להגיש ליד הפוקצ'ה קערית שמן זית איכותי עם מעט שמן בלסמי וכן קערית עם מעט מלח ים גס. מי שרוצה להשקיע יכול להכין מטבלים. הנה שלושה רעיונות.

 

טפנד זיתים

מרכיבים:

150 גר' זיתי קלמנטה מגולענים

שני שיני שום קצוצות דק

250 מ"ל שמן זית כתית טהור

קורט מלח

קורט פלפל

 

אופן הכנה:

  1. טוחנים את כל המרכיבים יחד בבלנדר עד קבלת משחה אחידה.

 

(צילום: ירון ברנר) 

 

מטבל פסטו

מרכיבים:

חצי צרור עלי בזיליקום

3 שיני שום קצוצות

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

250 מ"ל שמן זית

 

אופן הכנה:

  1. טוחנים את המרכיבים יחד בבלנדר עד קבלת משחה כמעט אחידה- רצוי להשאיר מעט טקסטורה.

 

ממרח פלפלים קלויים

מרכיבים:

3 פלפל גמבה אדומות מתוקות שנקלו בתנור (או נקלו על גבי להבות) וקולפו מקליפתם

רבע כוס שמן זית

4 שיני שום קצוצות

כפית מחוקה של פפריקה מתוקה

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  1. טוחנים את הרכיבים יחד עד לקבלת עיסה חצי חלקה (רצוי להשאיר מעט טקסטורה).

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פוקצ'ה. רגע לפני התנור
פוקצ'ה. רגע לפני התנור
צילום: ירון ברנר
מומלצים