שתף קטע נבחר

שני מתכונים: מרק שומר ודקיקוני שומשום

מרק היא דרך מעולה לאכול ארוחה ללא פחמימות, חטיפי השומשום הם פתרון ביתי מצוין למי שרוצה להכין מאכל קל, טעים ובריא וכמובן בלי לפרוץ את גבולות הפחמימות המותרות

מרק שומר

דרך נפלאה להגיע לשובע ללא פחמימות מיותרות היא פשוט לאכול מרק. קחו איתכם מנה של מרק לעבודה בקופסת פלסטיק שתוקדש למטרה זו. זכרו להביא גם קערית לאכילה כמו בבית, הכניסו למיקרו – והרי לכם ארוחה נפלאה ליום חורפי. כדי שתחושת השובע תלווה אתכם ליותר משעה וחצי, הוסיפו לארוחה גם שתי פרוסות לחם מקמח מלא, שאותן תטבלו במרק. תענוג.


דרך נפלאה לשבוע בלי פחמימות. מרק (צילום: ויז'ואל/פוטוס) 

 

חומרים (ל־6 מנות):

1 כוס עדשים אדומות, שטופות ומסוננות

6 כוסות מים רותחים 

2 כפות שמן זית 

2 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות קטנות 

6 שיני שום קצוצות

1/2 חבילת כוסברה קצוצה 

4 ראשי שומר, חתוכים לפרוסות 

1/2 כוס מיץ לימון

1 לימון, חתוך לפרוסות עם הקליפה 

2 כפות שמן זית 

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר את העדשים ומוסיפים את המים הרותחים. מבשלים על אש גבוהה כ־30 דקות, עד שהעדשים מתרככות.

2. בינתיים מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת, מוסיפים את פיסות הסלרי, השום הקצוץ, הכוסברה ופרוסות השומר, ומאדים על אש נמוכה עד שהתערובת תשחים. מוסיפים אותה לסיר עם העדשים ומי הבישול, ומערבבים היטב.

3. מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים 3 דקות נוספות ומכבים את האש.

 

ערך תזונתי (למנה): 132.6 קלוריות, 7.6 גרם חלבון, 2.6 גרם שומן, 22.7 גרם פחמימות, 10.4 גרם סיבים

 

דקיקוני שומשום

למרות האספקט הבריאותי הקריטי, לעתים, של אכילת פחמימות מלאות, מתקשים חולי סוכרת רבים למצוא את ידיהם ואת רגליהם בסבך סיסמאות הבריאות והניסוחים המתחכמים שמאפיין רבים מהמאפים הנמכרים. מסיבה זו, מתכון למאפה ביתי שאנו שולטים בו בעשר אצבעות ידינו בתכולת הקמח מלא, הוא יקר מפז. ההכנה פשוטה, התוצאה טעימה, והאתגר הוא לשמור על גבולותיה של מנת הפחמימה המותרת שעומדת על ארבעה קרקרים.

 

חומרים לכ־100 קרקרים:

1/4 2 כוסות קמח לבן 

1/4 2 כוסות קמח מלא 

1/2 כוס שומשום 

1 כף שטוחה של מלח 

3/4 כוס שמן קנולה 

1 כוס מים רותחים 

1 ביצה מעורבבת עם מעט מים, להברשה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מערבבים בקערה גדולה ונוחה לעבודה את שני סוגי הקמח, השומשום והמלח.

2. מוסיפים את השמן ולשים מעט (ליצירת בצק פריך). מוסיפים את המים הרותחים ולשים שוב, עד שהבצק נעשה אחיד.

3. לוקחים תבנית אפייה, הופכים אותה ומשמנים את תחתיתה: מדובר בטריק המוכר לאופי הפיצה הביתית, שמעניקים בכך לבצק מגע ישיר עם גופי החום של התנור וכפועל יוצא, מרקם פריך יותר.

4. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, מניחים אותו על צדה המשומן של התבנית וממשיכים לרדד עד שיגיע לעובי של כחצי ס"מ. אם הבצק המרודד גולש מעבר לגבולות התבנית, חתכו את השוליים ואפו אותם בנפרד.

5. מברישים את הבצק בביצה, חותכים למלבנים של 5/10 ס"מ. כל מלבן חותכים שוב לשני משולשים ואופים כ־15 דקות בתנור, עד שישחים.

6. מצננים ושומרים במקום קריר ויבש.

 

ערך תזונתי (לקרקר): 35 קלוריות, 2 גרם שומן, 3.5 גרם פחמימות 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים