שתף קטע נבחר

שני מתכונים: מאפה פטריות וכרישה, וחצילים בנוסח יווני עם פלפלים

לא כל מה שיוצא מהמאפייה הוא בהכרח נזק, בוודאי לא אם הבצק הוכן מראש מתוך אוריינטציה בריאותית. ומבין אינספור סוגי האנטיפסטי, קבלו אחד בלי טיגון

מאפה פטריות וכרישה

מאפים, מתוקים או מלוחים, הם לרוב טאבו עבור בעלי הכולסטרול הגבוה בשל כמויות השומן והמלח שבהם. הבצק שלפניכם, לעומת זאת, מתחמק באלגנטיות ממלכודות אלה. וטיפ כללי: המפתח לבצק בריא הוא פשוט: בצק שנוצר לשם כך. ניסיון להפוך בצקים רגילים לבריאים נועד, פעמים רבות, לכישלון קולינרי בשל מרקם לא מתאים או טעם לא ממש מוצלח.


כבר לא טאבו לסובלים מכולסטרול גבוה (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

חומרים (ל־24 מנות)

לבצק: 2 כוסות קמח לבן * 1/4 2 כוסות קמח מלא * 2 כפיות אבקת אפייה * מעט מלח * 6 כפות שמן זית איכותי * 6 כפות שמן קנולה * 1 כוס יין לבן יבש * 1 חלמון להברשה * מעט שומשום.

 

למילוי: 1 כף שמן זית * סלסילת פטריות, מנוקות ופרוסות * 2 גבעולי כרישה, קצוצים לטבעות דקות * מעט תימין.

 

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את שמן הזית, שמן הקנולה והיין הלבן, ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק כמה שפחות, כדי לשמור על פריכותו העתידית, ומחלקים אותו לשני כדורים.

2. להכנת המילוי: מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הפטריות והכרישה, ומטגנים עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים את התימין, מכבים את האש ושומרים בצד.

3. מרדדים כל כדור למשטח מלבני, שמים במרכזו מילוי ומגלגלים אותו לגליל ארוך. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, בינתיים מורחים מעט חלמון על שני הגלילים, ומפזרים על כל אחד מהם מעט שומשום.

4. אופים כ־12 דקות עד להשחמת המאפה.

 

ערך תזונתי (לפרוסה): 146 קלוריות, 3.0 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 21 גרם פחמימות, 20 גרם סיבים

 

חצילים בנוסח יווני עם פלפלים

ואם כבר ירקות מגויסים מה טוב יותר מאנטיפסטי? המגוון אינסופי, וההמתנה במקרר רק משביחה את הטעם. במתכון זה תגלו איך אפשר להכין חצילים ללא טיגון, ואת אותה שיטה תוכלו ליישם, כמובן, על כל ירק שתבחרו.

 

חומרים (ל־8 מנות):

2 חצילים גדולים 

2 כפות שמן קנולה 

1/4 כוס שמן זית 

מיץ מלימון אחד 

1/4 כוס חומץ 5% 

מלח ופלפל 

1 כף סוכר

1 בצל בינוני 

1 פלפל צהוב 

1 פלפל אדום 

1 פלפל ירוק

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים על התבנית.

3. מברישים את החצילים בשמן קנולה ואופים כ־20 דקות עד להזהבתם.

4. בינתיים בקערת ערבוב גדולה מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, המלח, הפלפל והסוכר עד לקבלת רוטב אחיד.

5. קוצצים את הבצל והפלפלים לקוביות של כחצי ס"מ, מוסיפים לרוטב ומערבבים.

6. מסדרים את החצילים על צלחת הגשה ומעליהם את הפלפלים בתחמיץ. מניילנים ומעבירים למקרר.

 

ערך תזונתי (למנה): 70 קלוריות, 2.5 גרם שומן, 11 גרם פחמימות, 2.4 גרם סיבים

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים