שתף קטע נבחר

ברלוסקוני: לא רוצה להיות ענייה? הינשאי לעשיר

ראש ממשלת איטליה לשעבר ומנהיג האופוזיציה המתמודד בפעם השלישית על התפקיד, סילביו ברלוסקוני, הציע פתרון מפתיע לשאלה כיצד ניתן להימנע מחיים במצב של חוסר יציבות כלכלית: להינשא למישהו עשיר.

 

אתר האינטרנט של העיתון האיטלקי "לה רפובליקה" דיווח היום (ה') כי ההערה נפלטה מפיו של מנהיג קואליציית הימין-מרכז בתוכנית הטלוויזיה "נקודת מבט" בערוץ האיטלקי "Tg2". בתוכנית שאלה סטודנטית את ברלוסקוני כיצד יכולים זוגות צעירים להקים משפחה ללא מקום עבודה בטוח והכנסה קבועה.

 

"אני, כאב", השיב ברלוסקוני בחיוך, "הייתי מציע לך לנסות להתחתן עם נצר למשפחת ברלוסקוני או מישהו מהסוג, ואני גם מאמין, לפי החיוך שלך, שאת בטח יכולה להצליח בכך". לאחר מכן המשיך ושטח בפני הצופים את מצע מפלגתו בשמה החדש "עם החופש" בכל הנוגע לסיוע לצעירים בהשגת הטבות בעבור משכנתאות.

 

מנחה התוכנית, מאוריציו מרטינלי, ציין בפני הפוליטיקאי הוותיק כי "בניו של ברלוסקוני הם בכל זאת מעטים". אך ברלוסקוני נותר בשלו, המשיך לחייך והשיב: "אם הייתי צריך לומר איזו עצה היא הטובה ביותר, אז אני חושב שמדובר בזו שנתתי בהתחלה".

 

הבדיחה עוררה תגובות נזעמות מצד המפלגה הדמוקרטית, יריבתו העיקרית בגוש השמאל-מרכז. "כאיטלקים אנו מתביישים בדבריו של ברלוסקוני", אמר סגן מזכ"ל המפלגה, דריו פרנצ'סקיני. "כשהוא ניצב בפני מאות אלפי צעירים איטלקים שסובלים מאי יציבות כלכלית ומגיב לצעירה שכזו כי המוצא הוא נישואים לבנו או בן של מיליונר, נשמע כמו עלבון שאין לעבור עליו לסדר היום".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברלוסקוני. יצירתי מתמיד
ברלוסקוני. יצירתי מתמיד
צילום: AFP
מומלצים