הפרלמנט ההולנדי קבע: סקס עם חיות - אסור
הפרות ההולנדיות יכולות לנשום לרווחה: בתום דיון ממושך בנושא, שהחל לפני שנתיים, החליט היום (ה') הפרלמנט ההולנדי פה-אחד כי מעתה ייאסר לקיים יחסי מין עם חיות, והדבר ייחשב כמעשה פלילי.
לפי החוק שיזם המחוקק הארם אוורט וואלקנס, סקס עם חיות או הכנת "פורנוגרפיית חיות" תהיה לעבירה הנושאת עמה עונש של עד שישה חודשי מאסר בפועל. עד היום אסר החוק ההולנדי רק על קיום יחסים מין עם חיות שנמצא כי עברו התעללות.
פורנוגרפית חיות אסורה ב-80 מדינות, ולדברי וואלקנס, אנשי התעשייה הפעילו לובי חזק בניסיון למנוע את האיסור באחת המדינות הבודדות המתירות זאת. "הולנד היא כיום מגנט לסטיות ואנו לא רוצים בזה", אמר.
שתי מפלגות הצביעו בעד החוק למרות שלא תמכו בו באופן מלא: המפלגה VVD המתמקדת בקידום מדיניות שוק חופשי והמפלגה למען החיות - מפלגת זכויות החיות הראשונה בעולם שזכתה לייצוג בפרלמנט לאומי. הראשונה משום שלדעתה החוק הקיים מגן די והותר על החיות, השנייה מכיוון שלדעת לא הגן על החיות מספיק. המפלגה למען החיות ביקשה למנוע כל פעולה מינית הנוגעת לחיות - כולל סירור חזירים והזרעה מלאכותית של פרות.