שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אסף רונן

    מהירה וטעימה: פריטטה תפוחי-אדמה וגבינת צ'דר

    מתחשק לכם להכין משהו פשוט ומהיר לארוחת הצהריים? יעל גרטי מזמינה אתכם להכין פריטטה של תפוחי אדמה עם בצל וגבינת צ'דר, קלה להכנה ומשביעה

    תפוחי אדמה, בצל וביצים – שלושה מרכיבים פשוטים שהופכים כאן לארוחת צהריים משביעה, מנחמת וטעימה להפליא בדמותה של פריטטה, שהיא למעשה פשטידה במחבת. תוספת של גבינת צ'דר אמיתית, שנמסה לאִטה, הופכת את הפריטטה למענגת במיוחד.

     

    פריטטה תפוחי-אדמה וגבינת צ'דר

    מתכון של שפית רונית פנסו, מתוך הספר "3 מנות ב-30 דקות", באדיבות הוצאת "מודן"

     

    הכנתי את הפריטטה הזו פעמיים: לטעמי ניתן להסתפק במחצית מכמות הצ'דר, להכפיל את כמות הבצל ולהפחית מעט מכמות השמן והחמאה. מומלץ להשתמש בגבינת צ'דר אנגלית אמיתית (להשיג בכל חנות גבינות) ולא בצ'דר מתוצרת הארץ; אני השתמשתי בגבינת צ'דר מיושנת. אם אין לכם עניין בטעמה הייחודי של הצ'דר או שאינכם מצליחים להשיגה - ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה איכותית אחרת.

     

    חשוב לסחוט או לסנן היטב את תפוחי האדמה אחרי פריסתם במעבד המזון. אם אינכם נרתעים מביצים חיות (ואינכן בהריון) כדאי לטעום את תערובת הביצים לפני היציקה למחבת כדי לוודא שהיא מומלחת ומפולפלת דיה. כדאי לבצע את מלאכת היפוך הפריטטה על גבי מגש ששוליו מעט מוגבהים, כדי שהפריטטה לא תחליק חלילה אל הרצפה. לטעמי כדאי לחכות כ-5 דקות אחרי הנחת הגבינה על הפריטטה ולא דקה ככתוב במתכון, כדי שהגבינה תימס לחלוטין.


    (צילום: עילית אזולאי)

     

    המרכיבים (ל-6 מנות):

    4 תפוחי-אדמה בינוניים, קלופים וחצויים

    1 בצל בינוני, קלוף וחצוי

    6 ביצים

    6 כפות שמן זית

    50 גרם חמאה

    מלח

    פלפל שחור גרוס גס

    200 גרם גבינת צ'דר חריפה, פרוסה למשולשים בעובי בינוני

     

    אופן ההכנה:
    1. פורסים את תפוחי האדמה במעבד מזון בדיסקית לפריסה דקה (או לז'וליינים). פורסים באותו אופן את הבצל.
    2. טורפים את הביצים בקערה, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והבצל. מערבבים בעדינות.
    3. שמים במחבת גדולה וכבדה 3 כפות משמן הזית ומחצית מכמות החמאה ומחממים על להבה בינונית־גבוהה עד שהשמן חם מאוד והחמאה מעלה בועות. מוסיפים למחבת את תערובת תפוחי־האדמה והביצים ומטגנים, תוך טלטול עדין של המחבת מדי פעם, 1-2 דקות. מכסים את המחבת, מנמיכים ללהבה בינונית־נמוכה ומטגנים 5-6 דקות, עד שהתחתית פריכה ושחומה.
    4. מסירים את המחבת מהאש. מניחים על המחבת צלחת שטוחה גדולה מעט יותר מקוטר המחבת. הופכים בזהירות את הפריטטה על הצלחת.
    5. מחזירים את המחבת לאש ומוסיפים את השמן והחמאה הנותרים. מחממים היטב על להבה בינונית־גבוהה ומחליקים חזרה את הפריטטה למחבת, כשהצד השחום כלפי מעלה. מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים את המחבת ומטגנים, תוך טלטול עדין של המחבת מדי פעם, במשך 10 דקות, עד שגם הצד השני שחום, ותפוחי־האדמה רכים.
    6. מכבים את האש ומניחים מעל הפריטטה את פרוסות הגבינה. מכסים ומשהים כדקה, עד שהגבינה נמסה מעט. מחליקים בחזרה לצלחת, חותכים ל-6 משולשים ומגישים.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עילית אזולאי
    3 מנות ב-30 דקות
    צילום: עילית אזולאי
    מומלצים