שתף קטע נבחר

בן 12 נפצע קשה מחזיז שהתפוצץ בידו

שתיים מאצבעותיו נכרתו. בית החולים רמב"ם קורא להרחיק את הילדים המוסלמים מחומרי נפץ בחודש הרמדאן

ילד בן 12 מכפר נאחף שבצפון הארץ נפצע היום (יום ב') באורח קשה מחזיז שהתפוצץ בידו. הילד, מוחמד דוארי, אושפז בבית החולים רמב"ם, שם עבר ניתוח ממושך, שנועד להציל את ידו הפגועה. בסופו של דבר נאלצו הרופאים לכרות שתיים מאצבעותיו וחלק מאצבע נוספת.

מנהל מחלקת כירורגיית כף יד בבית החולים, ד"ר שלום שטהל, מסר כי רקמת כף ידו של הילד נפגעה, וכי הוא ייאלץ לעבור כמה ניתוחים נוספים, כדי להחזיר את היד לתפקוד.

"לצערי, זו תופעה שחוזרת על עצמה, בעיקר בחגים המוסלמים", הסביר ד"ר שטהל. "לפני שנתיים, הגיעו אלינו 20 ילדים, שנפגעו מחומרי נפץ בתור פרק זמן קצר. רובם נותחו כמה פעמים, ואחד מהם נאלץ לעבור ארבעה ניתוחים במשך השנתיים שחלפו מאז הפגיעה. זהו סבל גדול לילדים ובני משפחותיהם".

ד"ר שטהל פנה לנכבדי הציבור המוסלמי, וביקש מהם לדאוג להרחיק את הילדים מחומרי נפץ בחודש הרמדאן. כמו כן הוא ציין, כי על הרשויות לאכוף את האיסור למכירת חומרי נפץ.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים