שתף קטע נבחר

הרצוג: במפלגת העבודה יש גֵן הרסני

את הביקורת של השר בן-אליעזר, שקלטו המיקרופון והמצלמה, מכנה שר הרווחה "שיחת קיטור". ל-ynet הוא אומר: "יש בעבודה איזה גן הרסני, שגורם לה לפגוע במנהיגיה ולהגביל את צעדיהם". אבל בסופו של יום, "אנחנו הסיעה הטובה בכנסת"

"הבחירות יהיו ב-2009, והגורל הפוליטי של הכנסת יוכרע רק במושב החורף. אין שום דבר חדש במה שאמר ברק אצל המשפחות השכולות". כך אומר ל-ynet יצחק (בוז'י) הרצוג, בעקבות המשבר החדש-ישן שפוקד את מפלגת העבודה. 

 

בהתייחסו לביקורת נגד היו"ר אהוד ברק, שהשמיע אתמול עמיתו

 למפלגה, בנימין בן-אליעזר - ואשר נקלטו היטב במקרופון ובמצלמות, אומר השר הרצוג: "לכולם מותר לנהל שיחות קיטור. פואד לא עשה שום דבר שהוא לא אומר אותו, הוא לא הסתיר שיש לו את ההערות הללו - ובחלק מהדברים יש גם צדק מסוים. על כל פנים, הדברים נאמרו מתוך דאגה לאהוד ברק. זה אירוע זניח ולא חשוב".

 

אבל למרות המסר המרגיע, שר הרווחה מודע היטב למצבה העגום-משהו של מפלגתו. "יש בעבודה איזה גן הרסני, שגורם לה לפגוע במנהיגיה ולהגביל את צעדיהם", הוא אומר. "הגן הזה מלבין כל פעם מחדש את פני המנהיג".

  

בסופו של דבר, משוכנע הרצוג, תדע המפלגה לצאת מחוזקת גם מהמשבר הזה: "יש בעבודה חבורת הנהגה רצינית, עם הסיעה הכי טובה בכנסת. אנחנו נדע להתלכד. בסופו של דבר, מה שיעניין את הציבור זה מי ידאג לביטחון ולמי יש משנה כלכלית-חברתית סדורה, ובתחום הזה למפלגת העבודה יש יתרון משמעותי".

 

פואד עצמו כבר התבדח היום על התקרית המביכה. בכנס קריית-אתא לאיכות הסביבה, הוא כינה עצמו "מומחה למיקרופונים ותשתיות".  

 

גם יו"ר המפלגה ושר הביטחון לשעבר, עמיר פרץ, השמיע שוב דברי ביקורת כלפי מחלפו: "ברק ניסה להפוך את מפלגת העבודה למפלגה של איש אחד - התנגדתי לכך בכל תוקף, ואתמול נאלצנו להסתייע בבית המשפט המחוזי לראשונה בתולדות המפלגה", אמר היום פרץ בטקס חנוכת תחנת מד"א בשדרות.

 

אבל עוד יותר משהסעירו דבריו המוקלטים של בן-אליעזר את המפלגה והממשלה, טלטל אתמול שוב ברק את מערכת היחסים המורכבת בינו לבין ראש הממשלה, אהוד אולמרט, כשאמר באוזני הורים שכולים שפרישת העבודה מהקואליציה קרובה מכפי שנדמה: "אני מסכים איתכם שבגין המסקנות, ראש הממשלה היה צריך לקחת אחריות וללכת הביתה בזמן הקרוב". מקורבי אולמרט לא נשארו חייבים, ואמרו בתגובה: "אם הוא רוצה לפרוש, שיפרוש".

 

פרשנות: מה עובר על ברק?

אז מה עובר על אהוד ברק? תומכים ומתנגדים, בעלי ברית ויריבים, מנסים בחודשים האחרונים לפענח את התנהלותו. המפלגה שבראשה הוא עומד משותקת, הפוליטיקה ממנו והלאה, ושינויי העמדות שלו בנושאים המדיניים מבלבלים אפילו את הברקולוגים הגדולים ביותר. גם ההתנהלות שלו מול אולמרט מעלה סימני שאלה.

 

שום דבר ממה שאמר אתמול שר התשתיות אינו בגדר סוד. בחודשים

 האחרונים שומע ברק מתומכיו דברים קשים ביותר. הם אמרו לו שהוא מזניח והורג את המפלגה, שהוא לא מתפקד כיושב-ראש, שהוא לא באמת רוצה להיות ראש ממשלה, שהם מתוסכלים מהתנהגותו של ברק החדש-ישן, שלא השתנה ונשאר אטום לבני-אדם. שהוא מזגזג, חותך ימינה ושמאלה, מבלי לדעת לאן הוא לוקח את המפלגה. רגע אחד הוא בימין - מנסה לקבור במו ידיו כל סיכוי להסדר עם הפלסטינים, ורגע אחר כך - בעקבות ביקורת המוטחת בו - חוזר לזרועות השמאל, מבטיח להקל על חיי הפלסטינים.

 

בגלל מה שנראה כלחץ, ברק דואג להיות בכותרות, לייצור מיני-דרמות וספינים. במשך חודשים ארוכים שתק שתיקה גדולה, ועכשיו אי-אפשר לברוח ממנו. איפה שלא מסתכלים - מוצאים את ברק מדבר. תומכיו אומרים שהוא לא מנהיג אותם, שאינו שולט בדבר. מה שבן-אליעזר לחש באוזנו של שלום שמחון, זה רק קצה הקרחון. מעניין יהיה לראות את האחרים פותחים פה, ומשמיעים בקול את אשר על לבם.

 

בהכנת הידיעה השתתפו יעל עברי וזאב טרכטמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
מלבינים את פני המנהיג: הרצוג
צילום: אלי אלגרט
מומחה למיקרופונים ותשתיות: בן-אליעזר
צילום: יותם פרום
מומלצים