נתניה: הורשע נהג הסעות שדרס למוות בת 5
בית המשפט לתעבורה בנתניה הרשיע היום את נהג ההסעות חן שלום, בגרימת מותה ברשלנות של הילדה אור חזיזה בת ה-5. הילדה ירדה מרכב ההסעות ונתפסה בדלת. שלום לא הבחין בה, המשיך לנסוע, ודרס אותה למוות
נהג ההסעות חן שלום, הורשע היום (ה') בבית המשפט לתעבורה בנתניה בגרימת מותה ברשלנות של הילדה אור חזיזה בת ה-5. הילדה ירדה מרכב ההסעות ונתפסה בדלת. שלום, שלא הבחין בה המשיך לנסוע ודרס אותה למוות.
התאונה הקשה ארעה בחודש ינואר 2006, כאשר שלום נהג באוטובוס זעיר ועסק בהסעת ילדים מהגן לביתם - למרות שלא היה לו היתר לכך או ביטוח. כשהגיע שלום לרחוב הרב קוק בנתניה הוא עצר את הרכב באמצע הכביש. אור הקטנה ירדה מן הרכב ונתפסה בדלת.
שלום לא שם לב לאירוע, המשיך בנסיעה של 30 מטרים ועצר רק כששמע צעקות מהרחוב וראה אנשים מתקהלים. הוא הבחין בילדה שוכבת ומדממת והזמין אמבולנס למקום. כאשר ראה כי סבה של הילדה שהיה במקום מבצע בה הנשמה, המשיך שלום בהסעת יתר הילדים לבתיהם.
רק בהמשך הוא נעצר בידי שוטרים שרדפו אחריו. בכתב האישום שהוגש על ידי פרקליטות מחוז מרכז יוחסו לשלום עבירות של גרימת מוות ברשלנות, גביית שכר על נסיעה בניגוד לחוק ונהיגה ללא ביטוח מתאים.
בבית המשפט הכחיש שלום כי פגע בילדה וטען כי הוריד את חזיזה על המדרכה. הוא טען גם כי לא עזר לילדה הפצועה משום שאינו מבין ברפואה.
השופט יהושוע הלוי קיבל את גרסת פרקליטות מחוז המרכז לאירועים. השופט ביקש גם מעיריית נתניה לבדוק טוב יותר אם לנהגי ההסעות יש רשיון מתאים.