שתף קטע נבחר

כמעט כמו קניידלעך: כופתאות קמח מצה במילוי תרד

הנה מתכון שיכול לשדרג את שולחן הסדר: כופתאות קמח מצה במילוי תרד ואגוזי מלך. אפשר להגיש למנה ראשונה עם רוטב פיקנטי או כתחליף לקניידלעך המסורתיים, בתוך מרק עוף משובח

כופתאות קמח מצה במילוי תרד ואגוזי מלך, ברוטב פלפלים קלויים

אם מכינים ראשונה, מגישים את הכופתאות עם רוטב הפלפלים הקלויים שמוצע במתכון. אם מגישים את הכופתאות במרק עוף, משתמשים בהן כמו בקניידלעך.

 

מתכון באדיבות "סנפרוסט"

 

המרכיבים:

1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון

מלח, פלפל שחור טחון

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים

לכופתאות:

3 כוסות קמח מצה

21/2 כוסות מים רותחים

3 כפות שמן

4 ביצים

מלח, פלפל שחור טחון

לרוטב הפלפלים:

3 פלפלים אדומים

3 כפות שמן זית

2 כפות סילאן (דבש תמרים)

3 שיני שום, כתושות

1/2כוס מיץ לימון

מלח, פלפל שחור טחון

1/2 כפית צ'ילי טחון


אפשר להגיש כמנה ראשונה (צילום: גבי סמלסון)

 

אופן ההכנה:
  1. הכופתאות: שמים את קמח המצה בקערה ויוצקים את המים הרותחים ומערבבים. מצננים מעט. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. משהים במקרר למשך שעתיים.
  2. המלית: מפשירים את התרד, מעבירים למסננת ומנקזים את הנוזלים.
  3. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את התרד ואת התבלינים ומבשלים תוך ערבוב עד אידוי הנוזלים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
  4. יצירת הכופתאות: לוקחים כף גדושה מתערובת הכופתאות בכף יד רטובה ומשטחים לעיגול בקוטר 5 ס"מ. שמים במרכז העיגול כפית ממלית התרד, סוגרים ומגלגלים לעיגול יפה.
  5. מרתיחים בסיר גדול מים. מכניסים את הכופתאות ומבשלים 4 דקות אחרי שהכופתאות צפות.
  6. הרוטב: קולים את הפלפלים בתנור עד להשחמת הקליפה. מוציאים מהתנור ומעבירים לשקית ניילון, סוגרים וממתינים כ-10 דקות.
  7. קולפים את הפלפלים, חוצים ומרחיקים את הגרעינים. טוחנים את הפלפלים ושאר חומרי הרוטב עד קבלת מרקם חלק.
  8. מחממים מעט את הרוטב, מוסיפים את הכופתאות ומבשלים 5 דקות נוספות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר להגיש במרק עוף
צילום: סי די בנק
מומלצים