שתף קטע נבחר

הבורסה חושפת כשלים חמורים במגדל

בספטמבר 2006 דיווחה מגדל לבורסה על פעולות חריגות שעשה אחד מעובדיה הבכירים. העובד, מיקי פוליצר - שפעל ללא הרשאה ובעקבות כך פוטר - הזרים רווחים של החברה לחשבון של בן משפחה. החברה נקנסה ב-250 אלף שקל

הבורסה לניירות ערך בתל אביב גילתה היום (א') עבירות משמעת של חברת מגדל שירותי בורסה. בעקבות כך ננזפה החברה האם, מגדל שוקי הון, והוטל עליה קנס כספי של 250 אלף שקל.

 

הפרשה, שראשיתה בספטמבר 2006, החלה דווקא בדיווח של מגדל לבורסה על פעולות חריגות שעשה אחד מעובדיה הבכירים, שפעל ללא הרשאה ובעקבות כך פוטר. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי העובד, מיקי פוליצר, שעסק בסחר באגרות חוב, הזרים רווחים מפעולות לחשבון של בן משפחה, על חשבון תיק הנוסטרו של מגדל ולקוחותיה.

 

שיטת הפעולה שבה נקט פוליצר היא מסחר באגרות חוב תוך ניצול עיוותי מחיר, אך במקום להעביר את הרווחים לחשבון הנוסטרו (החשבון העצמי), הם הועברו לחשבון של בן משפחתו. הפרשה נחשפה על ידי עובדי החברה, שזיהו כי באופן שיטתי החשבון רושם רווחים חריגים. עם חשיפת המעילה על ידי העובדים מונה רו"ח יוסי בהיר לחקור את האירוע, שבסופו הוגשו המלצות והועבר דיווח לבורסה.

  

בעקבות הדיווח של מגדל ביצעה הבורסה ביקורת שחשפה חריגות חמורות בפעילות מגדל כחבר בורסה. בתום הביקורת הועברה תלונה כנגד מגדל כחבר בורסה, ובה חמש עבירות:

 

1. שימוש ב'חשבון מפצל' על ידי עובדים לא מורשים. חשבון מפצל הוא חשבון שבאמצעותו מעביר מנהל תיקי ההשקעות הוראות לביצוע פעולות בניירות ערך בעבור לקוחותיו. על פי בדיקת הבורסה, מגדל, כחבר בורסה, איפשרה למיקי פוליצר להשתמש בחשבון מפצל, ולפצל את הרווחים או ההפסדים מהעסקות לחשבונות השונים, ובכללם לחשבון של בן משפחתו.

 

2. ביצוע פעולות בעבור לקוחות ללא אישורם. פוליצר ביצע בחשבון של בן משפחתו עסקות בבורסה ומחוץ לבורסה באמצעות חשבון הנוסטרו של מגדל, כאשר הצד הנגדי לעסקות היו לקוחות החברה שלא היו מודעים לכך.

 

3. אי תיעוד פעולות שבוצעו באמצעות הטלפון.

 

4. היעדר מנגנוני חסימה. מגדל איפשרה ללקוחות לסחור בבורסה ללא מנגנונים שנועדו לחסום חריגה ממגבלות האשראי, החלות על מגדל כחבר בורסה. בכך התאפשר גם לפוליצר כעובד החברה לפעול בחשבונו האישי ובחשבון של בן משפחתו - ללא מנגנון חסימת אשראי.

 

5. אי מתן הוראה בכתב לביצוע עסקאות.

 

בעקבות עבירות אלו הודתה מגדל עוד בסוף 2006 במסגרת עסקת טיעון בעבירות המיוחסות לה, ונקטה כמה פעולות לשם חיזוק מנגנוני הבקרה והפיקוח, ובכללן החלפת מבקר הפנים בחברה ומינוי קצין ציות. המנכ"ל דאז היה נעם ברוורמן, שאותו החליף רונן טורם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדל שוקי הון - כשלים מן העבר
מומלצים