שתף קטע נבחר

סדר מתוק: שלושה קינוחי פרווה כשרים לפסח

מחפשים קינוח לא חלבי לארוחת ליל הסדר? קבלו שלושה קינוחים נהדרים, גם כשרים לפסח וגם פרווה שיתאימו לכל שולחן חג

מאפי שוקולד אישיים עם רוטב דובדבנים

באדיבות הקונדיטורית רוני ויתקון, "פיש" ו-"פרנצ'סקה"

 

המרכיבים:

5 ביצים

1/4 1 כוסות סוכר

350 גרם שוקולד מריר

225 גרם מרגרינה בטעם חמאה

1/2 כוס מים

1 כף ליקר גרנד מרנייה

לרוטב דובדבנים:

500 גרם דובדבנים מגולענים (אפשר קפואים)

1/4 1 כוסות סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב דובדבנים: מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן. מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך. מורידים מהאש ושומרים בצד.
  2. המאפים: מקציפים ביצים עם 1/2 כוס סוכר עד שהתערובת תופחת.
  3. מניחים את שארית הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ויוצקים את הסירופ שנוצר על השוקולד והמרגרינה. מערבבים היטב.
  4. תוך טריפה מתמדת, יוצקים את תערובת השוקולד לתוך הביצים בזרם דק. מוזגים לכוסות אספרסו או לקוקוטים ומניחים בתוך תבנית עם שוליים גבוהים. מכניסים את התבנית לתנור ובזהירות ממלאים את התבנית במים כך שיגיעו ל-2/3 גובה הכלים.
  5. אופים ב-180 מעלות כ-1/4 שעה, עד שפני השטח מאבדים את הברק. מוציאים, מניחים למאפים להצטנן ומגישים עם רוטב הדובדבנים.


(צילום: ירון ברנר)

 

מקפא קוקוס עם שבבי מרנג ופירות טריים

באדיבות הקונדיטורית רוני ויתקון, "פיש" ו-"פרנצ'סקה"

 

המרכיבים (6-8 מנות):

לשבבי מרנג:

3 חלבונים

1 כוס סוכר

למקפא:

200 מ"ל חלב קוקוס

1/2 1 כוסות סוכר

4 חלמונים

350 מ"ל שמנת צמחית

להגשה:

פירות טריים חתוכים (תותים, אננס, קיווי וכו')

 

אופן ההכנה:

  1. שבבי מרנג: מחממים תנור ל-100 מעלות.
  2. מקציפים במיקסר את החלבון והסוכר עד שמתקבל קצף יציב. בעזרת שק זילוף, מזלפים את המרנג לצורה של דיסקית שטוחה. מכניסים לתנור לייבוש למשך שעתיים. מוציאים ומניחים בצד.
  3. המקפא: מרתיחים חלב קוקוס עם סוכר. טורפים את החלמונים ומניחים בקערה. יוצקים בזהירות את חלב הקוקוס הרותח לתוך תערובת החלמונים, תוך טריפה נמרצת. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד הסמכה. מורידים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר לחלוטין.
  4. כשהתערובת קרה, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתערובת הקוקוס והביצים.
  5. הרכבה: מפוררים את המרנג לפירורים גסים ומניחים בתחתית גביעי זכוכית. יוצקים את המקפא לגביעים ומקפיאים.
  6. הגשה: מוציאים את הגביעים מהמקפיא ומקשטים בפירות טריים. 


(צילום: ירון ברנר)

 

ריבועי שוקולד מריר, נוגט ושקדים

באדיבות הקונדיטורית רוני ויתקון, "פיש" ו-"פרנצ'סקה"

 

המרכיבים (כ-35 ריבועים):

160 גרם שוקולד מריר

320 גרם מחית נוגט (להשיג בחנויות למוצרי אפייה וקונדיטוריה)

250 גרם מרציפן

חופן שקדים קצוצים וקלויים

 

כלים: תבנית חד פעמית בגודל 17X22 ס"מ.

 

אופן ההכנה:

  1. מרדדים את המרציפן לעלה בגודל התבנית ומניחים בצד.
  2. ממיסים מחצית מכמות השוקולד בבאן-מארי (סיר כפול). מוסיפים לסיר מחצית מכמות הנוגט והשקדים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על עלה המרציפן, מיישרים אותה ומקררים.
  3. משחררים את השוקולד והמרציפן מהתבנית, הופכים כך ששכבת השוקולד תהיה תחתונה. חוזרים על סעיף 2 (יוצקים על המרציפן, שכבה נוספת מהשוקולד והנוגט שנותרו. מקררים וחותכים לריבועים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיום קריר ומתוק לארוחה
צילום: ירון ברנר
מומלצים