מפדרר עד ג'וקוביץ': את מי תפגוש נבחרת הדייויס?
ביום ד' (13:00) תוגרל היריבה אותה תפגוש ישראל בקרב על מקום בבית העליון. האפשרויות: מהולנד ובריטניה הנוחות בבית, עד שוייץ וסרביה בחוץ
בפברואר האחרון, נבחרת הדייויס של ישראל היתה קרובה מאוד לנצחון על שבדיה והעפלה מרשימה לרבע גמר מפעל הנבחרות. אבל אחרי נקודה חמישית דרמטית, הסקנדינבים יצאו מכאן עם הכרטיס לשלב הבא ועכשיו, נבחרת ישראל של הקפטן אייל רן והמאמן רונן מורלי תיאלץ לנצח במפגש הבא שלה, כדי לשמור על מקומה בבית העליון - מועדון 16 הגדולות בעולם.
ומי תהיה היריבה הבאה של דודי סלע, הראל לוי, אנדי רם ויוני ארליך? זאת נדע ביום רביעי בצהריים, אחרי ההגרלה שתיערך במשרדי ההתאחדות הבינלאומית בלונדון, ב-13:00 שעון ישראל. בהגרלה ישתתפו 16 נבחרות, שייאבקו ביניהן על שמונת המקומות הנותרים בבית העליון בעונת 2009. המפגש ייערך בסוף השבוע של ה-19 עד 21 בספטמבר, במקביל למשחקי חצי הגמר בבית העליון.

דודי סלע בנצחון על צ'ילה בספטמבר. מה יהיה הפעם? (צילום: רויטרס)
פרט לישראל, עוד שבע נבחרות הפסידו בסיבוב הראשון של הבית העליון בפברואר השנה - סרביה, בלגיה, בריטניה, דרום קוריאה, פרו, רומניה ואוסטריה. אליהן יצטרפו בהגרלה שמונה העולות מהבתים האיזוריים - שוייץ, הולנד, קרואטיה, סלובקיה, הודו, אוסטרליה, ברזיל וצ'ילה.
שמונה הנבחרות שיהיו מדורגות, ביניהן ישראל - שעלתה ביום שני למקום ה-16 בעולם בדירוג הנבחרות והיא המדורגת האחרונה, יפגשו אחת משמונה הלא מדורגות, בהגרלה פתוחה לגמרי: ברזיל, צ'ילה, בריטניה, הודו, הולנד, פרו, סרביה או שוייץ.

הקפטן אייל רן (במרכז). מי תהיה היריבה הבאה? (צילום: ערן קמינסקי)
כרגיל במקרה של הגרלת נבחרות בטניס, הביתיות תהיה של הנבחרת ששיחקה בחוץ במפגש הקודם בין הנבחרות ואם השתיים לא נפגשו מאז 1970, אז עברו לשיטה החדשה, המארחת תיקבע בהגרלה. מגון האפשרויות, כרגיל, הוא רחב. מיריבות עבירות ונוחות (על הנייר, כמובן) עד לכאלה שנראה בלתי אפשרי לעבור אותן, כאשר נצחון עליהן ייחשב לסנסציה.

את בריטניה או הולנד נארח. ברזיל, פרו והודו בהגרלה
אם נוגרל מול בריטניה או הולנד, המפגש ייערך ברמת השרון. את הבריטים כבר ניצחנו לפני שנתיים בחוץ, על דשא, כך שמפגש מולם בבית נחשב לסביר יחסית, למרות נוכחותו של אנדי מארי. נכון שהסקוטי המדורג 21 בעולם הוא שחקן נהדר, שאפילו ניצח את רוג'ר פדרר השנה, אבל גם הוא יביא שתי נקודות ביחידים, ישראל חייבת להביא עוד שלוש נקודות מול מי שמשלימים את הנבחרת - אלכס בוגדנוביץ' (217) וג'יימי בייקר (242), בטח לא שמות שאי אפשר לעבור.

אנדי מארי. יגיע שוב למזרח התיכון? (צילום: AFP)
הגרלה מול הולנד, אותה נארח בבית, תהיה נוחה עוד יותר, כאשר טניסאיה הבכירים של נבחרת האורנג' הם רובין האסה (62) ופטר וסלס (158), לא כאלה שאמורים להמריא מכאן עם נצחון. גם הגרלה מול הודו (פרקאש ארמיטראז' 254, רוהן בופאנה 307 ושחקן הזוגות מאאש בופאטי) אמורה להיות נוחה, בלי קשר לביתיות. מאחר וההודים לא התייצבו למפגש בארץ ב-1988 מסיבות פוליטיות, הפעם תיערך הגרלה לקבוע מי תהיה המארחת. אם זה יהיה בארץ, זה לא כוחות לטובת ישראל, משחק חוץ על הדשא בהודו יכול לאזן מעט את הכוחות.
בקטגוריית ה'תלוי בביתיות' אפשר למצוא שתי נבחרות, שבהתאם להגרלת המארחת, נדע אם זו הגרלה טובה או רעה. ברזיל (מרכוס דניאל 91, תומאס בלוצ'י 145, ריקרדו מלו 240 או אנדרה סה 996. מרסלו מלו מושעה אחרי שנכשל בבדיקת סמים) ופרו (לואיס הורנה 106, איבן מירנדה 194) יהיו נוחות מאוד אם נארח אותן בארץ, אבל יהיו פייבוריטיות לנצח אם המשחק ייערך אצלן, על חימר.

פדרר וג'וקוביץ'. אולי נפגוש אחד מהם במשחק חוץ בלתי עביר (צילום: AP)
האפשרויות הבלתי עבירות: פדרר, ג'וקוביץ' או גונסאלס
בקטגוריית ה'בלתי עבירות בעליל' אפשר למצוא את שלוש הנבחרות הנותרות אותן נוכל לפגוש, כאשר מפגש מול כל אחת מהן ייערך בחוץ.
הראשונה היא שוייץ, שצפויה ליהנות בשורותיה מרוג'ר פדרר, הטניסאי הטוב בעולם, שאמור לשחק במפגש על מנת להחזיר את נבחרתו לבית העליון. לצידו של המאסטרו מבאזל ישנו גם סטניסלאס וורינקה, המדורג 30 בעולם שרק מוסיף לכך שהמפגש יהיה כמעט חסר סיכוי עבורנו.

רם יפגוש שוב את גונסאלס? אם כן, הפעם בצ'ילה (צילום: נמרוד גליקמן)
אופציה נוספת היא נבחרת סרביה, שהביסה אותנו לפני שלוש שנים 1:4 כאן ברמת השרון. מעבר לעובדה שמדובר במשחק חוץ מול קהל אדיר שמעניק עידוד מדהים לנבחרתו, הסרבים מציגים נבחרת מרשימה, שרק בגלל חוסר מזל בהגרלות האחרונות לא נמצאת בבית העליון:
נובאק ג'וקוביץ', המדורג 3 בעולם, וינקו טיפסרביץ' (37), שחקן מצוין גם הוא. גם בוריס פשאנסקי (94) ו-ויקטור טרויצקי (105) משלימים נבחרת מצויינת שמקומה עמוק בטופ 16.
האופציה האחרונה היא צ'ילה, אותה ניצחנו בספטמבר האחרון ברמת השרון, בדרך לבית העליון. אם נוגרל שוב מולה, הפעם בחוץ, זה יהיה מכשול כמעט בלתי עביר. כמו במקרה של סרביה, לא רק שהקהל החם בסנטיאגו שווה נקודה כמעט לבדו, אלא שסלע, לוי, רם וארליך יתקשו לשחזר את הסנסציה מול פרננדו גונסאלס (14) וניקולאס מאסו (108), על החימר הביתי של הצ'יליאנים.