שתף קטע נבחר

מחפש משמעות

על הפרידה מנינט: " אנשים ברחוב היו עוצרים אותי, שמים יד על הכתף שלי ואומרים לי 'הכל יהיה בסדר'. על גירושי הוריו כשהיה פעוט: "עוד יש בי ילד קטן וכואב שרוצה להראות לאבא מה הוא הפסיד" רן דנקר שבאמת לא הכרתם

אחרי שבוע צפוף עם רן דנקר על הקו ברלין תל-אביב אפשר לקבוע דבר אחד: להיות רן דנקר זו המשימה הכי מורכבת שדנקר לקח על עצמו. נער כל כך מתוק שהפך במהירות שיא מהאקס המיתולוגי לאחר הכוכים הכי גדולים בארץ. כזה שחולש בקלילות על סטים של טלנובלות, פסטיגלים, פרסומות, קמפיין לדיאדורה, מצעדי רדיו, מדורי רכילות, והחל מהחודש הבא גם על תקן של שחקן קולנוע מבטיח, בזכות כיכובו לצד משה איבגי בסרטו החדש של עמוס קולק "חסר מנוחה".

 

בזכות הסרט הזה הוא הגיע השנה לפסטיבל הסרטים בברלין ואף זכה בו לתואר "השחקן היפה ביותר בפסטיבל", שהוענק לו בהפתעה על ידי ערוץ טלוויזיה גרמני. "יש בזה משהו סימבולי, אחרי הכל אני חוזר עם פרס כזה", הוא מחייך. "יופי הוא מלכוד, אבל אני מאמין שעוד אצליח להשיל את זה מעלי. לא מפחיד אותי להתכער. אני קצת מחכה שגם עלי יעבור איזה חספוס. אני מאמין שלאט לאט גם אנשים אחרים יראו את הצדדים המכוערים שלי".

 

הבכורה הקולנועית שלו היא גם ההתמודדות הפומבית הראשונה שלו עם הביוגרפיה שלו. ב"חסר מנוחה" דורש צח (דנקר) לסגור חשבון עם אביו (אבגי) שחי בניו-יורק, אחרי שנטש אותו בילדותו. דנקר היה בן שנתיים כשאביו, השחקן אלי דנקר, ארז מדוודה וטרק אחריו את הדלת. "זה לא משהו שמפסיק לכאוב. הכאב הזה מניע אותי היום קדימה. גם מקצועית. אני חושב שיש בי עוד איזה ילד קטן שרוצה להצליח, רוצה שיסתכלו עליו, שיראו שלמרות שכואב לו, הוא בסדר. להראות לאבא שהנה, אני מצליח. תראה מה הפסדת כל השנים האלה שלא הייתי לידי".

 

שנתיים אחרי שהסתיים הקשר שלו עם נינט, הוא שחקן אלמוני והיא הכוכבת הנולדת הטרייה, דנקר אומר היום שהפרידה הייתה בלתי נמנעת. "זאת הייתה חוויה מאוד גדולה וטובה, אבל זה לא היה קשר בריא. הרגשתי כמו עכבר שנתפס בגלגל המסתובב שלו. באיזשהו שלב זה היה נורא חנוק לנו. זה כבר היה חייב להתפוצץ באיזושהי דרך":

 

על התקופה שאחרי הפרידה הוא היה מוותר לגמרי. "זה היה אבסורד. אנשים ברחוב היו עוצרים אותי, שמים יד על הכתף שלי ואומרים לי 'הכל יהיה בסדר'. כשנסעתי להתאוורר בתאילנד אנשים חיבקו אותי כאילו שהייתי בקבוצת תמיכה. אנשים הרשו לעצמם לומר דברים שפשוט הייתי בהלם מהם. כל מיני קונספירציות למה זה קרה. בכלל לא שאלו אותי אם אני רוצה לשמוע".

 

  • איך הרגיש דנקר לראות את נינט ויהודה יחד? ולמה הבליינד דייט האחרון שלו היה סיוט? קראו בגליון החג של "ידיעות אחרונות"

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בפסטיבל ברלין. יופי הוא מלכוד
בפסטיבל ברלין. יופי הוא מלכוד
צילום: AP
עם נינט. נחנקנו
עם נינט. נחנקנו
צילום: איציק בירן
מומלצים