שתף קטע נבחר

תרומה לאוניברסיטת הרווארד: 100 מיליון דולר

הנדבן דיוויד רוקפלר העניק 100 מיליון דולרים לאוניבריסטת הרווארד בקיימברידג' שבמדינת מסצ'וסטס. זוהי התרומה הגדולה ביותר שהתקבלה בתולדות האוניברסיטה העשירה והוותיקה ביותר בארצות הברית.

 

רוקפלר ביקש כי כספיו ישמשו לרווחת סטונדטים הלומדים לתואר ראשון. כ-70 מיליון דולרים ישמשו את הרווארד כדי להרחיב פרויקטים המאפשרים לסטודנטים לטוס לחו"ל וללמוד באוניברסיטאות זרות במהלך לימודיהם. שארית הכסף תועבר למחלקה לאמנות של האוניברסיטה.

 

רוקפלר, בן 92, הוא נכדו האחרון של המיליארדר הנודע ג'ון ד. רוקפלר. לפי מגזין פורבס, הוא בין 150 העשירים ביותר בארצות הברית, והונו נאמד בכ-2.7 מיליארד דולרים. רוקפלר למד לתואר ראשון באוניברסיטה וסיים בשנת 1936.

 

"הרווארד פקחה את עיניי ופתחה את ראשי לעולם", אמר רוקפלר בהודעה שפורסמה לעיתונות. "רק בגלל דרישות האוניברסיטה שאלמד שפה נוספת התמזל מזלי לבלות בגרמניה בקיץ 1933, וכך ראיתי במו עיני את עליית הפשיזם הנורא. כמו כן, היה זה בהרווארד שלמדתי לראשונה את תולדות האמנות".

 

מתנתו של רוקפלר לסטודנטים לאמנות ולאלה המעוניינים ללמוד סמסטר מחוץ לשטחי ארה"ב, אמנם גדולה ומשמעותית. אולם הרווארד נהנית מהון ומנכסים ששוויים נאמד ב-35 מיליארד דולרים.

 

בעבר תרם רוקפלר 40 מיליון דולרים לאוניברסיטה, בהם 25 מיליון ששימשו להקמת "מרכז דיוויד רוקפלר" ללימודי אמריקה הלטינית. "זהו ללא ספק מעשה נהדר ונדיב של אחד מידידיה החשובים של הרווארד", הודיעה דרו פאוסט, נשיאת האוניברסיטה היוקרתית מליגת הקיסוס.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האוניברסיטה העשירה בארה"ב
האוניברסיטה העשירה בארה"ב
נדיבות. הנשיאה פאוסט
נדיבות. הנשיאה פאוסט
צילום: איי אף פי
מומלצים