שתף קטע נבחר

סקירה: מצלמת אולימפוס עם זום x20

ה-SP-570UZ החדשה של אולימפוס משלבת זום, אפשרויות שליטה וזמן סוללה שמזכירים מצלמת SLR, עם נוחות, קלות תפעול ונפח פיזי שקרובים יותר למצלמת Point & Shoot. רק המחיר קצת מקלקל

SP-570UZ היא גירסה משודרגת של מצלמת האולטרה-זום SP-560UZ שסקרנו בנובמבר, והדגם השלישי בסדרת דמויות ה-SLR של אולימפוס.

 

רוב השינויים לא מפתיעים: קצת יותר רזולוציה (10.1 מגה-פיקסל), קצת יותר מהזום האופטי השערורייתי של הדגם הקודם (עכשיו x20), וגם צג LCD גדול יותר (2.7 אינטש). ישנם ב-570UZ עוד כמה חידושים, כמו התוספות של מתאם לפלאש (Hot shoe) או המשקל הגבוה יותר (בלא פחות מ-80 גרם), או הנסיגה הקלה בתכונות הוידאו.

 

אבל החידוש המשמעותי יותר של הדגם הזה הוא במערכת הזום. לא הזום האופטי הגדול יותר אלא האפשרות לשליטה ידנית בעדשה, בדומה ל-SLR. השילוב בינה לבין תכונות נוחות ופשטות תפעול שמזכירות מצלמת Point & Shoot, הופך את SP-570UZ לאחת המצלמות הכי חזקות בשטח עבור הצלם החובב.

  

צעד גדול בכיוון ה-SLR

570UZ שוקלת 445 גרם, ועם 4 סוללות ה-AA המשקל שלה עולה על כמה מצלמות SLR, כולל דגם E-500 של אולימפוס,

למשל. למרות זאת, מדובר במצלמה שאפשר לאחוז אותה בקלות ביד אחת בזכות ידית האחיזה (Grip) המעוצבת, שמשלימה את הנדסת האנוש הדי מוצלחת של הדגם.

 

העינית עדיין אלקטרונית (EVF) והעדשה לא מתנתקת מהגוף, אבל טבעת הזום הסטנדרטית שבעבר הקיפה את כפתור הצילום, נעלמה לבלי שוב. מנגנון הזום עדיין מחובר למנוע, אבל הוא נשלט באמצעות טבעת שמקיפה את העדשה עצמה - משתמשים כמו SLR ותנועות היד מתורגמות לתנועה של העדשה.

 

זו תכונה מאלפת, שמשדרגת משמעותית את השימוש ב-570UZ, למרות שהמנגנון עדיין לא מושלם והתגובה לא חלקה כמו ב-SLR. בכל אופן, עם השילוב בין עדשת ה-x20 (טווח של 26-560 במונחי 35mm), לאופטיקה הטובה, התמיכה בפורמט RAW והשליטה הגמישה בהגדרות הצילום, מספק חווית "להיות בלי ולהרגיש עם". זה לא SLR, אבל מספיק דומה בשביל רוב האנשים.

 

מגוונת, ידידותית וחזקה

SP-570UZ תומכת ב-31 מצבי צילום, מהם שבעה על חוגת מצבים גדולה ונוחה ועוד 24 תוכניות צילום מוכנות (Scenes) שמספקות כיסוי לכמעט כל תסריט צילום שאפשר לחשוב עליו. על החוגה תמצאו את המצב האוטומטי והתוכניות הקלאסיות (P/A/S/M), לצד מצב וידאו, מצב מותאם אישית, מצב Scene (שממנו אפשר לבחור אחת מהתוכניות), מצב Playback (לצפייה בתמונות) ומצב Guide.

 

האחרון, יאפשר לכם להגדיר מה ואיך אתם רוצים לצלם וישלח אתכם למצב הצילום המתאים. זו תכונה נוחה שמצטרפת לחיווי פשוט ומשוב מילולי על צג ה-LCD, שיעזרו לכם לצלוח הרבה סיטואציות מאתגרות. למשל, אם שכחתם להסיר את מכסה העדשה המצלמה תצפצף ותקבלו הודעה על המסך.

 

ממשק התפריטים דומה מאד לדגם הקודם, והוא נוח ואינטואיטיבי מאד. הכפתורים מפוזרים על גוף המצלמה במיקומים נוחים (למשל: פיצוי החשיפה ליד כפתור הצילום; כפתורי הפוקוס ידני וה-Burst mode ליד העדשה וכו'). חוגה חדשה שנוספה בדגם הזה, וממוקמת מעל לשקע האגודל בחלק הימני העליון של המצלמה, תאפשר לכם לנוע בקלות בין תמונות (במצב ה-Playback) או הגדרות (מפתח עדשה, מהירות תריס וכו'). במצב ה-Playback תקבלו את כל האפשרויות המוכרות - מצלמיות ועד היסטוגרמה, מתצוגת "לוח-שנה" אפשרויות לתיקון אוטומטי.

 

הפלאש, גם בדגם הזה, לא נשלף אוטומטית אלא בלחיצת כפתור וזה אולי החיסרון היחיד בממשק.

 

איכויות, ביצועים וזמן סוללה

בדומה לקודמתה, SP-570UZ מציגה איכויות צילום טובות עד טובות מאד ברוב המקרים, עם יתרון לא מפתיע במצבים בהם זמינה תאורה טבעית טובה. השילוב בין ייצוב התמונה האופטי והדיגיטלי (Dual IS) משיג תוצאות טובות גם בצילום עצמים בתנועה או בתאורה חלשה, וגם טווח הרגישות לאור גדול יותר בדגם הזה (ISO 50-6400). כמובן, מעל ISO400 התמונות רועשות ומגורענות יותר - מהבחינה הזו מדובר עדיין במצלמת Point & Shoot ולא ב-SLR.

 

570UZ לא מפתיעה הרבה במה שקשור לביצועים, ואפילו איטית מעט מ-560UZ. הזמן בין תמונה לתמונה (Shot to shot) הוא כ-1.7 שניות בלי פלאש וקרוב ל-3 שניות עם. בצילום-רצף (Continuous) אפשר להגיע ל-13.6fps במצב המהיר עם הפוקוס הקבוע, אבל בצילום-רצף רגיל היא מגיעה לקצב נמוך יחסית של 1.1fps. הביצועים הם נקודת התורפה העיקרית של המצלמה הזאת.

 

דווקא בזמן הסוללה הייתה לנו הפתעה חיובית: הצלחנו לצלם 395 תמונות, מחציתן עם פלאש, עם סוללות אלקליין מתכלות. זה לעומת כ-350 תמונות בדגם הקודם, עם המסך הקטן יותר. מומלץ כמובן להשתמש בסוללות נטענות, ואז אפשר לצפות למספר תמונות גדול פי שניים לפחות.

 

למי ולמה היא מתאימה

אין תחרות לזום האופטי של SP-570UZ ואין תחליף לאפשרות לשלוט ידנית בעדשת הזום. יחד עם זמן הסוללה הארוך,

קלות התפעול, הנדסת האנוש המצויינת והמגוון הגדול של התכונות, זהו ללא ספק אחד הדגמים הכי אטרקטיביים בקטגוריה.

 

היינו נהנים ממנה יותר לו הביצועים שלה היו מעט יותר גבוהים, וברמת המחיר שלה יש גם לא מעט אלטרנטיבות. ההשוואה המתבקשת היא לדמויות ה-SLR מסדרת Lumix של פנסוניק, בעיקר ל-FZ18 ו- FZ50. הראשונה עולה כ-400 ש"ח פחות ומציעה זום x18, אם כי לא ידני. לאחרונה יש זום של x12 בלבד, אבל היא מאפשרת שליטה ידנית מלאה בעדשה, בדיוק כמו ב-SLR.

 

שני דגמי ה-Lumix בסך-הכל דומים ל-570UZ ברוב התכונות האחרות, אבל מהירים משמעותית ומגיעים לאיכויות תמונה טובות יותר. היתרון הבולט של SP-570UZ הוא בנפח הפיזי הקטן שלה, שאפשרי בזכות המבנה הייחודי של עדשת הזום. זוהי מצלמה שתתאים בעיקר לצלמים חובבים שרוצים קצת יותר תחכום והרבה יותר זום ממצלמת Point & Shoot רגילה. אלא שבמחיר הזה אפשר כבר לקנות מצלמת SLR בסיסית. אם אתם שואפים להיות יותר מ"חובבים" לכו על הדבר האמיתי.

 

ציון:

מחיר מומלץ לצרכן: 2899 ש"ח

יבואן/משווק: אלודה

 

בעד: זום אופטי x20, שליטה חצי-ידנית בעדשה, איכויות תמונה טובות, זמן סוללה ארוך, נוחה וידידותית

נגד: יקרה, ביצועים בינוניים, תכונות וידאו בסיסיות, קצת כבדה

השורה התחתונה: דמויית-SLR קומפקטית, מתוחכמת, ידידותית ומהנה.

 

מפרט טכני

מידות / משקל: 118x84x87.5 מ"מ / 445 גרם

תכונות עיקריות: CCD 1/2.33", 10.1 מגה-פיקסל, f2.8-f4.5, מהירות תריס 1/2000-15 שניות, זום אופטי 20x

תכונות נוספות: 31 מצבי צילום, 8 מצבי פלאש, 7 מצבי איזון לבן, צילומי רצף בקצב של עד 13.6fps. צילום סופר-מאקרו החל מ-1 ס"מ, טיימר עד 12 שניות, ISO 50-6400

תצוגה: LCD 2.7", עינית אלקטרונית (EVF)

אחסון: 45MB זיכרון פנימי + חריץ xD

סטילס: 9 רזולוציות, כולל מצבי 3:2 ו-16:9

וידאו: עד 30fps ב-VGA

אספקת חשמל: 4 סוללות AA

 

למפרט מלא באתר היצרן

 

לכל סקירות המצלמות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים