שתף קטע נבחר

מגלגלים ירוק: עלי גפן ממולאים בסגנון דרוזי

אוהבים עלי גפן ממולאים? למה שלא תנסו להכין לבד בבית? הנה מתכון לעלי גפן בנוסח דרוזי שיעזור לכם להבין כמה זה כיף לגלגל

"דאליה", רשת חדשה למזון מהיר המביאה את מטעמי המטבח הדרוזי אלינו, מציעה אוכל דרוזי מהיר כמו פיתה דרוזית עם לבנה וזעתר, סמבוסק דרוזי, פיתה עם זעתר, קובה, סלט טאבולה ועוד. בנוסף מציעה הרשת שירות Take Away, המאפשר לרכוש ממבחר המוצרים במשקל. מוצרי מזון נוספים המוצעים למכירה הם בקבוקי שמן זית אמיתי, זעתר טרי ולבנה איכותי. הנה מתכון לעלי גפן בשתי מליות שיעזור לכם לזחר את הטעמים בבית אם תרצו.

 

עלי גפן ממולאים - צמחוניים ובשריים

מתכון באדיבות רשת "דאליה"

 

המרכיבים (כ-40 עלים):

עלי גפן מוחמצים (ניתן להשיג במעדניות. צנצנת שמשקלה 650 גרם תכיל כ-50 עלים)

3 כוסות מרק עף צח או מים

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית

למלית בשרית:

3 כוסות אורז מבושל (לאחר הבישול)

300 גרם צוואר כבש טחון

1/2 כוס צנוברים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כפית כמון

1/2 כפית קינמון

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית

למלית צמחונית (כ-40 עלים):

3 כוסות אורז מבושל (לאחר הבישול)

1/2 כוס צנוברים

מלח ופלפל לפי הטעם

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית


(צילום: מיכל רביבו)

 

אופן ההכנה:
  1. המלית הבשרית: מחממים שתי כפות שמן זית במחבת. מטגנים את הצנוברים על להבה נמוכה, עד שהם מזהיבים קלות. נזהרים לא לשרוף. מורידים את המחבת מהלהבה, מוציאים את הצנוברים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מחזירים את המחבת ללהבה ומטגנים את הבשר הקצוץ עד שהוא מבושל היטב. מפוררים אותו במזלג במהלך הטיגון כדי למנוע היווצרות גושים גדולים. מורידים מהאש ומעבירים לקערה עם הצנוברים. מוסיפים את האורז המבושל והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים מחצית מכמות מיץ הלימון ואת שמן זית ומערבבים היטב.
  3. המלית הצמחונית: מחממים שתי כפות שמן זית במחבת. מטגנים את הצנוברים על להבה נמוכה, עד שהם מזהיבים קלות. נזהרים לא לשרוף. מורידים את המחבת מהלהבה, מוציאים את הצנוברים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את האורז המבושל והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים מחצית מכמות מיץ הלימון ואת שמן זית ומערבבים היטב.
  4. מילוי עלי הגפן: מרתיחים מים בסיר ומניחים בהם את עלי הגפן המוחמצים. מפרידים את העלים אחד מהשני בעזרת כף ומשאירים במים כ-15 דקות.
  5. מעבירים את העלים למסננת ושוטפים במים קרים. לאחר מכן, מייבשים את העלים על מגבת ומניחים כל עלה על משטח עבודה כשהצד עם העורקים פונה כלפי מעלה. מניחים במרכז כל עלה את המלית שנבחרה, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים, (כמו שמגלגלים סיגרים או אגרול). חוזרים על הפעולה עם יתר העלים.
  6. בישול עלי הגפן: מרפדים סיר שטוח בעלי גפן ועליהם מניחים את כל העלים הממולאים אחד ליד השני בצפיפות כשיוצרים שכבה אחת בלבד. מעל העלים יוצקים את המרק או המים ואת מיץ הלימון ושמן הזית.
  7. מכסים את עלי הגפן בצלחת חסינת חום. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-1/2 שעה. מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור, למשך כחצי שעה נוספת.
  8. להגשה: מעבירים לצלחת ומזלפים מעל העלים שמן זית ומיץ לימון. אפשר להגיש חם או קר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכי טוב טריים. עלי גפן
צילום: יעל גרטי
מומלצים